Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γέννησε μετά από μεταμόσχευση καρδιάς

Ένα υγιές μωρό, με γερή καρδιά, έφερε στον κόσμο η πρώτη γυναίκα που τεκνοποίσησε μετά από μεταμόσχευση καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί.
Η  Juliana Finondo από την Αργεντινή δεν δείλιασε μπροστά στους σοβαρούς κινδύνους και επιδίωξε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της μητρότητας, ανοίγοντας τον δρόμο και σε άλλες γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μεταμοσχεύσεις.
Οι γιατροί της την είχαν προειδοποιήσει ότι η αυξημένη κυκλοφορία αίματος που απαιτείται κατά τη διάρκεια της 9μηνης κύησης θα μπορούσε να επιβαρύνει την καρδιά της, με μοιραίες συνέπειες τόσο για την ίδια όσο και για την ανάπτυξη του εμβρύου της.
Επιπλέον, της είχαν γνωστοποιήσει ότι δεν υπάρχουν εκτενείς έρευνες σχετικά με την επίδραση που έχουν στο έμβρυο τα συνήθη φάρμακα που λαμβάνονται κατά της απόρριψης των μοσχευμάτων.
"Δεν φοβήθηκα ποτέ! Ίσως είμαι υπερβολικά αισιόδοξη", δήλωσε η πανευτυχής μητέρα παρουσιάζοντας τη νεογέννητη κορούλα της.
Η γραφίστρια από την ανατολική Αργεντινή, η οποία σήμερα ζει στο Μπουένος Αϊρες, είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς το 1999. Εκείνη την περίοδο οι γιατροί της είχαν πει ρητά ότι δεν θα μπορούσε να διακινδυνεύσει μια εγκυμοσύνη μετά την επέμβαση. Μία 10ετία όμως αργότερα εκείνη αποφάσισε να δοκιμάσει.
Η σύλληψη δεν ήρθε φυσιολογικά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και η μέθοδος της εξωσωματικής γονιμοποίησης έμοιαζε πλέον η μόνη λύση.
Έτσι, η Φινόντο εξετάστηκε προσεχτικά από τους γιατρούς προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι δεν παρουσίαζε σημάδια απόρριψης του μοσχεύματος.
Στη συνέχεια σχεδίασαν για εκείνη ένα ειδικό φαρμακευτικό πλάνο για να την αποκόψουν από τα φάρμακα κατά της απόρριψης του μοσχεύματος και την ίσια στιγμή να της προσθέσουν τα φάρμακα γονιμότητας που απαιτούνταν για την τεχνητή γονιμοποίηση.
Η Φινόντο στάθηκε τυχερή και έμεινε έγκυος από τον πρώτο κιόλας κύκλο της θεραπείας. Έτσι μετά από εννέα μήνες έφερε στον κόσμο την υγιή κορούλα της, Εμιλία.
 Ο καρδιολόγος της, Σέρτζιο Περόνε, δήλωσε ότι αυτή η περίπτωση διαψεύδει όσους ισχυρίζονται ότι οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ζουν μια ζωή γεμάτη περιορισμούς και τόνισε ότι πλέον η ποιότητα της διαβίωσής τους είναι άριστη.
araftopoulou@espressonews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια