Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ζούμε έναν δεύτερο Αττίλα: λένε οι Κύπριοι καλλιτέχνες

Οργισμένοι και αρκετά προβληματισμένοι είναι οι Κύπριοι καλλιτέχνες που μένουν στην Ελλάδα με όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στην πατρίδα τους.
Στην πλειοψηφία τους μιλούν για έναν δεύτερο Αττίλα, μια νέα εισβολή που δοκιμάζει για μια ακόμα φορά τους Κύπριους.
«Ήταν ένας δεύτερος Αττίλας. Οικονομικός Αττίλας. Κι αν θέλετε να μιλήσουμε με άλλους όρους, νομίζω ότι ήταν μια γερμανική κατοχή», δήλωσε....

ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

Την ίδια άποψη έχει και η Ευρυδίκη: «Από το πρώτο άκουσμα των εξελίξεων αυτών, το μυαλό μου πήγε στο ’74. Είναι σαν μια καινούργια εισβολή, σαν ένας καινούργιος πόλεμος που μας γίνεται. Αυτή τη φορά όμως δεν έχουμε έναν εχθρό που προσπαθεί να καταλάβει τη χώρα μας… έχουμε αντιπάλους τους συμμάχους μας», είπε.

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου μάλιστα είναι από τους… χαμένους των ευρωπαϊκών αποφάσεων για την Κύπρο, αφού μέρος των καταθέσεών του υποβλήθηκε στο περίφημο κούρεμα.
«Έχω υποστεί μεγάλη ζημιά και εγώ και η οικογένειά μου και είναι πάρα πολύ δύσκολο να επανακτήσουμε τις δυνάμεις μας και να σταθούμε πάλι στα πόδια μας», είπε.

Πιο σκληρή η Ευρυδική που μιλά για ένα νέο πείραμα με την Κύπρο αυτή τη φορά ως πειραματόζωο.
«Είναι ένα καινούργιο πείραμα αυτό, αλλά η Κύπρος ξεκινά στην ουσία να αγωνίζεται μετά από μία ολοκληρωτική καταστροφή. Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι όπως το σκέφτηκα “Ένωση Δολοφόνων”», τόνισε.

Προβληματισμένη με όσα συμβαίνουν στην Κύπρο και η Δέσποινα Ολυμπίου.
«Κυριαρχεί ο φόβος για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Πραγματικά είναι σαν να το έχω ζήσει δύο φορές. Βλέπω τώρα το έργο να διαδραματίζεται πάνω – κάτω με τον ίδιο τρόπο», είπε.

Όλοι τους αναγνωρίζουν ότι λάθη έγιναν και από τις κυβερνήσεις της Κύπρου και ειδικά από την προηγούμενη κυβέρνηση Χριστόφια, ενώ αναγνωρίζουν ότι η νέα κυβέρνηση ήταν ανέτοιμη να κάνει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την προσεχή Δευτέρα μάλιστα θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία συναυλία αλληλεγγύης με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, ανάμεσά τους η Άννα Βίσση και η Ευρυδίκη. Στόχος να μαζευτούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους οικονομικά ασθενέστερους στην Κύπρο.
tampoulouki

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια