Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τροφές που σας ομορφαίνουν!

Όλες γνωρίζετε ότι οι κατάλληλες τροφές μπορούν να ενισχύσουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου, να βελτιώσουν τη διάθεση των ανθρώπων και να προσφέρουν μακροζωία.
Έχετε καταλάβει όμως πόσο πολύ φαίνεται από τρώτε στην επιδερμίδα σας, και συγκεκριμένα στο πρόσωπό σας;
Καιρός να μάθετε ποιες τροφές το κάνουν να δείχνει ομορφότερο:

- Λαχανικά: Ποντάρετε σε όσα έχουν πράσινη, πορτοκαλί και κίτρινη απόχρωση (σπανάκι, καρότα, γλυκοπατάτες, κίτρα) . Τα περισσότερα περιέχουν αντιοξειδωτική βιταμίνη C που διευκολύνει την αναγέννηση των κυττάρων και την παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης, τα καρότα περιέχουν

βιταμίνη Α που, σε συνδυασμό με τη C, ενισχύει τη φυσική αντηλιακή προστασία σας.

- Μούρα και κεράσια: Οι φλαβονόλες που περιέχουν τα μούρα, τα βατόμουρα και οι ποικιλίες τους (όπως και η μαύρη σοκολάτα) λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν την υφή της επιδερμίδας. Την κάνουν λεία και απαλή.

- Ψάρια: Συστήνονται 2-3 φορές την εβδομάδα. Ο σολομός περιέχει Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αντιφλεγμονώδη τα οποία καταπολεμούν τους ερεθισμούς, τις κοκκινίλες και το πρήξιμο. Ακόμα και ο τόνος στην κονσέρβα ωφελεί την επιδερμίδα σας. Περιέχει Σελήνιο, ένα μέταλλο που διατηρεί την ελαστίνη του δέρματος και μειώνει τις ρυτίδες.

- Ξηροί καρποί: Είναι γρήγορα σνακ που ωφελούν την επιδερμίδα σας. Τα αμύγδαλα προστατεύουν από τις ακτίνες UV καθώς περιέχουν αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε σε υψηλή συγκέντρωση. Τα φουντούκια περιέχουν Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και λειτουργούν ως αντιφλεγμονώδη, όπως ακριβώς και τα ψάρια.

- Έλαια: Δεν είναι τυχαίο ότι το ελαιόλαδο αποτελούσε μυστικό ομορφιάς για τη Βασίλισσα Κλεοπάτρα της Αιγύπτου. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και κάνει την επιδερμίδα ελαστική. Το έλαιο από πασατέμπο περιέχει κι αυτό Ωμέγα-3 λιπαρά και έχει τις ίδιες ιδιότητες με τα ψάρια.
Σενδόνα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια