Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φεστιβάλ Τέχνης "Ανάμεσα" με νέους με ή χωρίς αναπηρία

Το Φεστιβάλ Τέχνης "Ανάμεσα" με ταλαντούχους νέους Ευρωπαίους, με ή χωρίς αναπηρία, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη
Το Φεστιβάλ Τέχνης "Ανάμεσα", που διοργανώνεται από την Ελληνογαλλική Σχολή "Ευγένιος Ντελακρουά" και τη γαλλική ομάδα χορού DK-BEL, σε....

συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, την Τεχνόπολη και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, έχει στόχο την κατάργηση των προκαταλήψεων και των διακρίσεων, που προκύπτουν από την αναπηρία, τις υποβαθμισμένες περιοχές και την Αθήνα της κρίσης.

Στο Φεστιβάλ "Ανάμεσα", που από 13 ως 17 Μαρτίου 2013 θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη, συμμετέχουν νέοι ταλαντούχοι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, με αναπηρίες και χωρίς, οι οποίοι μέσα από μία σειρά παραστάσεων χορού, θεάτρου, εκθέσεων και εργαστηρίων φιλοδοξούν να προσδώσουν μία νότα αισιοδοξίας και να αναδείξουν τη δημιουργική Αθήνα του σήμερα.

Το καλλιτεχνικό θέμα του Φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από το έργο του σπουδαίου Ισπανού-Καταλανού ζωγράφου Σαλβαντόρ Νταλί, ο οποίος ασχολήθηκε επισταμένα με την εικόνα του σώματος και την αποδοχή της κατά την πάροδο του χρόνου.

Οι νέοι καλλιτέχνες με τα έργα τους θέλουν να αναδείξουν τη σχέση των ανθρώπων με το σώμα, με τον ίδιο τους τον εαυτό και τη σχέση τους με τον άλλο, την ανάγκη και την επιθυμία της αποδοχής και του διαφορετικού, όπως και του ανοικτού, δημιουργικού διαλόγου που μπορεί να εμπνέει έργα και συνθήκες αρμονικής συνύπαρξης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με αναγκαία την κράτηση θέσεων (τηλ: 210 34 18 550 καθημερινά 11:00 - 14.00)

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια