Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πατρινό Καρναβάλι 2013

Στους δρόμους 35.000 καρναβαλιστές- "Προπομπός" οι φοιτητές του ΤΕΙ .
Το κέφι άναψε χθες βράδυ με τη νυχτερινή ποδαράτη όπου παρά την αρχική βροχή και το τσουχτερό κρύο, οι 35.000 καρναβαλιστές "σταμάτησαν" τη βροχή και ζέσταναν το κλίμα σκορπώντας κέφι και.....

αισιοδοξία.
Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της φαντασίας, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης, που πλημμυρίζουν σαν χείμαρρος τους δρόμους κινητοποιώντας την πόλη όλη και θέτοντάς την σε ξέφρενους ρυθμούς.
Αρκετά από τα πληρώματα θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές, που δίνουν όπως πάντα έναν ιδιαίτερο τόνο και σε συνδυασμό με τις ευφάνταστες και πολύχρωμες στολές αλλά και τα πρωτότυπα θέματα προσφέρουν μερικά από τα highlights των παρελάσεων.
Η φετινή αύξηση των συμμετεχόντων πληρωμάτων είναι πολύ σημαντική παρά την οικονομική κρίση αφού φέτος θα παρελάσουν 147 πληρώματα, ενώ πέρυσι ο ανάλογος αριθμός ήταν 125.
Στην κορυφή των παρελάσεων όπως πάντα τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων-σατιρικά και καλλιτεχνικά-, σμιλεμένα και εμψυχωμένα με την αγάπη, τη φροντίδα, το μεράκι, τη δεξιοτεχνία, τη φαντασία και το πάθος των καλλιτεχνών του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου, θα κλέψουν τις εντυπώσεις δίνοντας το έναυσμα της γιορτής.
Τα άρματα που θα παρελάσουν και σήμερα καθώ; και οι δημιουργοί-κατασκευαστές τους είναι:
-«Βασιλιάς Καρνάβαλος-Το Τέρας της Κρίσης» Πέτρος Βρυώνης

-Βασίλισσα» Νίκος Λιβάνης

-«Γάτος» Πέτρος Βρυώνης

-«Τα Μυρμήγκια και η Μέρκελ» Νίκος Λιβάνης-Νεκτάριος Σαρηγιάννης
-«Το χαράτσι της ΔΕΗ» Νεκτάριος Σαρηγιάννης

-«Greek Σουβλάκι» Δημήτρης Ντζουμάνης

-«Η τούρτα των προβλημάτων» Δημήτρης Ντζουμάνης

-«Μουσικό Άρμα»
Επίσης στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής θα παρελάσουν σκαλωτά άρματα, τρία άρματα του σοκολατοπόλεμου στην ουρά της παρέλασης όπου θα γλυκάνουν τους θεατές με το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών που απολαύσαμε στην Παρέλαση των Μικρών:
«Πειρατικό Καράβι» Παντελής Χατζόπουλος

«Οι Μονομάχοι και η μικρή Γοργόνα» Παντελής Χατζόπουλος

«Μπάντα» Νίκος Λιβάνης

«Τρένο» Νεκτάριος Σαρηγιάννης
Επίσης δυναμική θα είναι και σήμερα η παρουσία της καρναβαλικής αποστολής από το Καρναβάλι του Σαβιάνο, που αποτελείται από 34 καρναβαλιστές.
Πρόκειται για μία αντιπροσωπεία από την ιταλική πόλη της περιοχής της Καμπανίας, που συμμετέχει στις παρελάσεις προσκεκλημένη και φιλοξενούμενη από το «Πλήρωμα 94», υλοποιώντας το πρόγραμμα των ανταλλαγών του Πατρινού Καρναβαλιού με Καρναβάλια του εξωτερικού.
Τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, που θα μεταδοθεί στις 3μμ απευθείας από τη ΝΕΤ, θα παρουσιάσουν ο Τζίμης Πολίτης και η Κατερίνα Τσουκαλά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια