Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κόβεται το επίδομα γάμου από την 1η Απριλίου

Όλα δείχνουν ότι θα πούμε αντίο και στο επίδομα γάμου από την 1η Απριλίου.
Έτσι από την προσεχή Δευτέρα, 1η Απριλίου, χιλιάδες εργαζόμενοιπου είναι παντρεμένοι ενδέχεται να υποστούν νέα μείωση μισθών, σε ποσοστό 10% εφόσον αμείβονται με τα κλιμάκια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Την ανατροπή με το επίδομα γάμου επιφέρει η λήξη....

(στις 31 Μαρτίου) της τρίμηνης μετενέργειας ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και όλων των προηγούμενων μη νομοθετικά κατοχυρωμένων ρυθμίσεων τις οποίες είχαν συνομολογήσει στο παρελθόν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.
Μάλιστα, ούτε οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι μέλη των συγκεκριμένων εργοδοτικών οργανώσεων υποχρεούνται να συνεχίσουν να καταβάλλουν το επίδομα γάμου, το οποίο παύει να μετενεργεί, δηλαδή «εξαφανίζεται» αν δεν προβλέπεται σε τυχόν ατομική συμφωνία.
Το επίδομα γάμου αντιστοιχεί σε 58,61 ευρώ για τους αμειβόμενους με τα κατώτατα όρια (586,08 ευρώ μεικτά εφόσο0ν είναι άνω των 25 ετών και 511 ευρώ μεικτά για τους νεότερους, κάτω των 25 ετών).
Το επίδομα γάμου είχαν δικαίωμα να το καταργήσουν ήδη από τις 12 Νοεμβρίου του 2012 (με βάση τον Ν. 4093/12) επιχειρήσεις οι οποίες δεν ήταν μέλη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.
ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια