Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

TA ΧΈΡΙΑ μιλάνε ΓΙΑ ΜΑΣ - ΧΕΙΡΟΜΑΝΤΕΙΑ

Από τις γραμμές των χεριών μας περνάει ο χρόνος, η τύχη, οι ικανότητες, οι προτιμήσεις μας, οι σκέψεις, ακόμα και τα συναισθήματά μας.
Χέρια και χαρακτήρας.
Το σχήμα των χεριών μπορούμε να το παρατηρήσουμε πολύ εύκολα και να σκιαγραφήσουμε τον χαρακτήρα των κατόχων τους.
Ανάλογα με το σχήμα τους διακρίνονται σε χέρια:
Της γης: με χαρακτηριστικά τις στρογγυλές παλάμες, τα χοντρά δάχτυλα, το τραχύ δέρμα και την ελαφρώς κοκκινισμένη επιδερμίδα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι τακτικοί, αξιόπιστοι, πετυχημένοι στη δουλειά τους, διεκδικητικοί και με αναπτυγμένη αίσθηση της δικαιοσύνης. Γίνονται καλοί δικαστές και δικηγόροι.
Του αέρα: με χαρακτηριστικά τις ορθογώνιες παλάμες με μακριά, λεπτά δάχτυλα, που προεξέχουν οι αρθρώσεις, και συνήθως με ξερό δέρμα. Οι άνθρωποι με αυτά τα χέρια είναι ανεξάρτητοι, με πολλά ενδιαφέροντα, πολυπράγμονες, με πολλή μεταδοτικότητα και έτσι γίνονται πολύ καλοί δάσκαλοι.
Του νερού: έχουν οβάλσχήμα με μακριά ευλύγιστα κωνικά δάχτυλα. Χέρια που μοιάζουν αιθέρια. Οι κάτοχοι τους είναι ευαίσθητοι, αλτρουιστές, εμπνευσμένοι, επικοινωνιακοί, καλοί στις τέχνες, στις πωλήσεις, στις δημόσιες σχέσεις και γίνονται καλοί διακοσμητές.
Της φωτιάς: χαρακτηρίζονται από στρογγυλές ή ορθογώνιες παλάμες, κοκκινωπό ή ροζ δέρμα και κοντά δάχτυλα. Τα δάχτυλα αυτά ανήκουν σε πλάσματα γεμάτα ενέργεια, που δουλεύουν καλά και υπό πίεση, ενθουσιώδεις, δεν τους αρέσει να τους κρίνουν και γίνονται καλοί μάνατζερ. Το απαλό άγγισμα, το χάδι της αγάπης, η επιδοκιμασία και η προσφορά περνούν από τα χέρια μας.
Οι γραμμές. Η γραμμή της ζωής μαρτυρά τη ζωτικότητα (και όχι τη διάρκεια της ζωής). Η γραμμή του μυαλού την πνευματική δυνατότητα. Η γραμμή της καρδιάς τη συναισθηματική φύση. Η γραμμή της μοίρας τις δυνατότητες καριέρας και την ικανότητα προσαρμογής.
Τα δάχτυλα μας ξέρουν Το δάχτυλο του χεριού που μας ξέρει καλύτερα είναι ο παράμεσος. ' Όπως ανακάλυψε ο Βρετανός ψυχολόγος καθηγητής Τζον Μάνιγκ, οι άνδρες που έχουν μεγαλύτερο παράμεσο (σε σχέση με τον δείκτη) είχαν καλύτερη αντίληψη του χώρου και γίνονται καλοί αθλητές ή μουσικοί, ενώ δείχνουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αντίστοιχα, οι γυναίκες με μεγαλύτερο παράμεσο είναι πιο δραστήριες και επιθετικές, αλλά λιγότερο γόνιμες.
Δεξί ή Αριστερό: Το 8 με 15% του ενήλικου πληθυσμού γράφει με το αριστερό. Πολλοί υποστηρίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου τους. Είναι ηγετικοί και γρήγοροι στις αποφάσεις τους.
ΧΕΙΡΟΜΑΝΤΕΙΑ
Η χειρομαντεία είναι μια εξαιρετική τέχνη και επιστήμη που τα πρώτα σημάδια της υπάρχουν κιόλας από την εποχή των Χαλδαίων. Η λέξη "χειρομαντεία" σημαίνει "αυτά που μαθαίνουμε από το χέρι". Κοντολογίς, όσα μπορούμε να μάθουμε για το χαρακτήρα ενός ανθρώπου εξετάζοντας το σχήμα, το μέγεθος και τα σημάδια των χεριών του. Όλα τούτα τα σημάδια λοιπόν, παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα μ' ένα τρόπο απλό και κατανοητό. Παρ' όλα τα γυρίσματα του χρόνου και τις καινούριες ανακαλύψεις για την πληροφόρηση σχετικά με τα σημαντικά γεγονότα της ζωής, η επιστήμη της χειρομαντείας δεν έχει χάσει τίποτα από την αξία της μέχρι τις μέρες μας. Όλες οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι από ένα βιβλιαράκι των εκδόσεων "Ψυχογιός" που κυκλοφόρησε το 1980 περίπου και βρίσκονταν καταχωνιασμένο στη βιβλιοθήκη μου.

Αριστερό Χέρι — Δεξί χέρι: Για να πάρει κανείς μια ξεκάθαρη ιδέα σχετικά με το χαρακτήρα ενός ανθρώπου θα πρέπει να μελετήσει και τα δυο του χέρια. Το αριστερό χέρι φανερώνει κληρονομημένες ιδιότητες, ενώ το δεξί τα επίκτητα χαρακτηριστικά του ανθρώπου. Μια ένδειξη που διακρίνεται στο αριστερό χέρι δείχνει μονάχα κάποια κληρονομημένη τάση που αν όμως λείπει από το δεξί, σπάνια θα μπορέσει ν' αναπτυχτεί μέχρι το τέλος. Όμως, όταν το συγκεκριμένο σημάδι λείπει απ' το αριστερό χέρι αλλά υπάρχει στο δεξί, φανερώνει πως μ' όλο που λείπει η έμφυτη τάση για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, οι συνθήκες ευνόησαν την ανάπτυξη ορισμένων στοιχείων που είναι απαραίτητα για το συγκεκριμένο επίτευγμα. Αν πρόκειται να διαπραγματευτείτε με κάποιο πρόσωπο που έχει μικρά χέρια, ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης είναι να παρουσιάσετε το πρόβλημα σας σύντομα και με ακρίβεια. Αν έχετε να κάνετε με άνθρωπο που έχει μεγάλα χέρια, ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι να επιμείνετε σε βασικές λεπτομέρειες.
Κάποιο ατύχημα ή μια πληγή που προκαλείται από ασθένεια μπορεί μερικές φορές να παραμορφώσει τα σημάδια πάνω στην παλάμη. Στην περίπτωση αυτή, αν τα σημάδια στα δυο χέρια είναι διαφορετικά, το γεγονός δεν έχει ιδιαίτερη σημασία όμως, όταν τα σημάδια στα χέρια διαφέρουν δίχως τη μεσολάβηση κάποιου εξωτερικού παράγοντα, θα πρέπει να ξέρουμε πως ο κάτοχος τους είναι ένας αλληλοσυγκρουόμενος χαρακτήρας.

1. Η παλάμη
Μεγάλα χέρια — Μικρά χέρια: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε στα χέρια είναι το μέγεθος τους. Την ώρα που θα κάνετε το λογαριασμό αυτό, φροντίστε να έχετε συνέχεια στο μυαλό σας τη γενικότερη κατασκευή και κορμοστασιά του ανθρώπου. Μεγαλόσωμοι άνθρωποι με μικρά χέρια πετυχαίνουν συνήθως σπουδαία πράγματα. Τους αρέσει να καταστρώνουν μεγάλα σχέδια και φαίνεται ν' αδιαφορούν για τις λεπτομέρειες. Έχουν μυαλό πολύστροφο που τους βοηθάει να κρίνουν καταστάσεις και ανθρώπους με ετοιμότητα και πάντα σχεδόν με ακρίβεια. Αντίθετα, άνθρωποι μικροκαμωμένοι με μεγάλα χέρια έχουν την τάση να καταγίνονται με λεπτομέρειες και δεν ασχολούνται ποτέ με γενικότητες.
Όταν μια ένδειξη είναι πανομοιότυπα ανάγλυφη και στα δύο χέρια, τότε οι κληρονομημένες ιδιότητες ωθούνται φυσιολογικά και σχεδόν αναπόφευκτα στην πληρέστερη έκφραση τους, οδηγώντας ολοφάνερα στο επίτευγμα. Η ιδέα, όσο κι αν είναι αόριστη, τείνει να γίνει πραγματικότητα.
Φαρδιά Παλάμη — Στενή Παλάμη: Το επόμενο που θα προσέξουμε στα χέρια είναι η στενή ή η φαρδιά παλάμη. Όταν η παλάμη είναι φαρδύτερη από το μάκρος της, θεωρείται φαρδιά. Όταν είναι πιο μακριά από το φάρδος της θεωρείται στενή.
Φαρδιά παλάμη : Φανερώνει μια ευγενική, στοργική, μεγαλόψυχη φύση· ευρύτητα αντίληψης και κατανόηση για τα αισθήματα και τις ιδέες την άλλων αντιπάθεια για απομόνωση και δουλειά γραφείου. Αξιαγάπητη προσωπικότητα, άνθρωπο που ταιριάζει σε κάθε περιβάλλον αν ασχολείται με κάποια εξωτερική δουλειά, η απόδοση του αγγίζει το τέλειο· συνεργάσιμος σε ομαδικούς στόχους μεγαλόψυχη φύση.
Στενή παλάμη : Φανερώνει μια τάση για εγωισμό· έλλειψη συναδελφικότητας· φύση εσωστρεφή· εγωκεντρισμό· ικανότητα για αυτοσυγκέντρωση· στενή και περιορισμένη αντίληψη της ζωής· φύση χωρίς κοινωνικότητα· αδιάλλακτο χαρακτήρα· έλλειψη προσαρμοστικότητας· όταν κατευθυνθεί σωστά φέρνει καλά αποτελέσματα.

2. Τα ακροδάχτυλα
Υπάρχουν τέσσερις τύποι ακροδάχτυλα.
Τα κωνικά, τετράγωνα, τα σπαθοειδή που το σχήμα τους θυμίζει σπάτουλα και μικτά. Κάθε δάχτυλο είναι φτιαγμένο από τρεις ευδιάκριτους σπονδύλους που είναι γνωστοί και σαν φάλαγγες και μετριούνται από πάνω προς τα κάτω — πρώτος, δεύτερος, τρίτος.
Κωνικός τύπος: Εμφάνιση: Το δάχτυλο στενεύει από τη βάση προς την κορυφή θυμίζοντας ένα είδος κώνου. Ξεκινάει στρογγυλεμένο από τη φάλαγγα για τη ρίζα (α) και προοδευτικά φτάνει σε μια κωνική κατάληξη. Σημασία: Ο κάτοχος τους προτιμάει τη σκέψη από τα έργα και αγαπά συνήθως την τεμπελιά και τις ανέσεις. Τις περισσότερες φορές τα δάχτυλα αυτά συνδέονται με επιδιώξεις στο χώρο της αισθητικής. Οι κάτοχοι τους εκτιμούν πάντα το ωραίο και δείχνουν να επηρεάζονται από τις πρώτες εντυπώσεις και τις εμπνεύσεις. Έχουν λεπτό γούστο και δε διστάζουν ποτέ να δείξουν την απέχθεια τους για οτιδήποτε είναι άσχημο ή συνηθισμένο. Ανυπόμονοι άνθρωποι, κουράζονται γρήγορα από τη ρουτίνα. Όμως, είναι πολύ ευτυχισμένοι όταν εργάζονται μόνοι τους.
Εξωτερικά δείχνουν να δουλεύουν ήρεμα, μέσα τους όμως βρίσκονται πάντα σε συναγερμό. Όταν όλα τα δάχτυλα έχουν αυτό το σχήμα, φανερώνουν άνθρωπο ιδεαλιστή, άτομο που δουλεύει περισσότερο με το μυαλό παρά με το σώμα. Όσοι έχουν κωνικά δάχτυλα μπορούν να ευδοκιμήσουν επαγγελματικά σε διακοσμητικές υπηρεσίες οποιουδήποτε επαγγέλματος ή απασχόλησης.
Τετράγωνος τύπος: Στην περίπτωση αυτή η φάλαγγα του νυχιού (η πρώτη) μοιάζει με τετράγωνο που οι γραμμές του απλώνονται παράλληλα και το ακροδάχτυλο σχηματίζει μια ευθεία γραμμή. Σημασία: Τα άτομα που έχουν τετράγωνα ακροδάχτυλα είναι άνθρωποι πειθαρχημένοι, ισορροπημένοι και ρεαλιστές. Ωστόσο, τους αρέσει να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο σχέδιο στη ζωή και αποφεύγουν κάθε λογής αναστατώσεις. Υπακούουν με ευλάβεια τους νόμους και είναι τύποι κοινωνικοί.
Τους λείπει η δημιουργική φαντασία και το πρωτοποριακό πνεύμα. Ωστόσο, έχουν μεγάλα εσωτερικά αποθέματα υπομονής. Αποφεύγουν να δοκιμάσουν καινούριες ιδέες ή προγράμματα, παρεκτός κι αν κάποιος τους αποδείξει τη χρησιμότητα τους. Είναι προικισμένοι με το χάρισμα να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε είδος χρήσιμης και πρακτικής δουλειάς. Πιστεύουν περισσότερο στα χειροπιαστά αποτελέσματα και παραδέχονται μονάχα τις υλιστικές απόψεις της ζωής.Είναι πρόθυμοι ν' ακολουθήσουν κάποιο δύσκολο και βαρετό σκοπό, φτάνει να ξέρουν πως στο τέλος τους περιμένει η ανταμοιβή. Τους αρέσει η σιγουριά και κάνουν ό,τι μπορούν για να την εξασφαλίσουν.
Σπαθοειδής τύπος: Εμφάνιση: Το δάχτυλο είναι φαρδύτερο στην κατάληξη απ· ό,τι στις δυο τελευταίες φάλαγγες. Σημασία: Όταν όλα τα δάχτυλα του χεριού έχουν αυτό το σχήμα, ο κάτοχος τους αγαπάει τη δράση, την κίνηση και τις επιχειρήσεις. Είναι άνθρωπος των έργων και το βρίσκει αδιανόητο να κάθεται δίχως να κάνει τίποτα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι γεννημένοι πρωτοπόροι.Δύο από τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους είναι η τάση για κίνηση και για ταξίδια. Όταν δεν μπορούν να ταξιδέψουν μακριά, επιδίδονται σε επαγγέλματα που τους δίνουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν έξω από το σπίτι. Ψάχνουν, αναζητούν κι ενδιαφέρονται επίσης για εφευρέσεις και μηχανικά προβλήματα.
Μικτός τύπος: Ένα χέρι με διαφορετικά ακροδάχτυλα δεν είναι διόλου σπάνιο φαινόμενο· Στην πραγματικότητα, πολύ συχνά, ένας άνθρωπος έχει ένα κωνικό, ένα τετράγωνο και δυο σπαθοειδή ακροδάχτυλα ή δυο κωνικά κι ένα τετράγωνο και τα λοιπά. Οι άνθρωποι με τα μικτά ακροδάχτυλα είναι πολυμήχανοι. Προσαρμόζονται εύκολα και μπορούν να επιτύχουν σε τελείως διαφορετικά επαγγέλματα. Ωστόσο, εξαιτίας αυτής της πολυπραγμοσύνης τους σπάνια τα καταφέρνουν ταυτόχρονα σε πολλά πράγματα. Τα καταφέρνουν κυρίως σαν πωλητές κάθε λογής αντικειμένων και έχουν τον τρόπο να συνεννοούνται με τους ανθρώπους που κινούνται στον περίγυρο τους.
3. Τα δάχτυλα
Παρατηρήστε το επίπεδο που βρίσκονται τοποθετημένα τα δάχτυλα, στο πλάτος της παλάμης. Υπάρχουν δυο σημαντικές παραλλαγές.
Τα ακανόνιστα τοποθετημένα δάχτυλα (Σχ 4, Α-Β)και κανονικά τοποθετημένα δάχτυλα (Σχ. 5, Α-Β).Στο σημείο που ενώνονται τα δάχτυλα με την παλάμη υπάρχει μια βαθιά χαρακιά. Το μεσαίο δάχτυλο παίζει το ρόλο του άξονα, μια και είναι το πιο δυνατό και σε φυσιολογικές συνθήκες μεγαλύτερο από όλα τα άλλα.
Το μικρό δάχτυλο και ο δείχτης ξεκινούν συνήθως από το χαμηλότερο σημείο της παλάμης.Λέμε ότι τα δάχτυλα είναι κανονικά τοποθετημένα όταν η βάση τους σχηματίζει μια ευθεία γραμμή από τη μια μέχρι την άλλη άκρη της παλάμης. Βέβαια, αυτή η ευθεία διάταξη είναι πολύ ασυνήθιστη. Ακόμα κι ένα δάχτυλο να ξεχωρίζει και ν' αρχίζει χαμηλά από την παλάμη, λέμε πως τα δάχτυλα είναι τοποθετημένα σε ακανόνιστη γραμμή. Αφού εξετάσουμε τη διάταξη των δαχτύλων παρατηρούμε στη συνέχεια αν τα δάχτυλα επεκτείνονται ομαλά ή με κόμπους στις αρθρώσεις, αν είναι κοντόχοντρα ή λεπτά, ίσια ή στρεβλωμένα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν κάποια σημασία.
Κάθε δάχτυλο του χεριού μας αποτελείται από τρία ευδιάκριτα τμήματα που ονομάζονται φάλαγγες και αριθμούνται από το ακροδάχτυλο προς τα κάτω. στο σημείο που γίνεται η ένωση με την παλάμη - 1η, 2η, 3η (βλ. Σχ. 4)
Ακανόνιστα δάχτυλα (Σχ. 4, Α-Β): Φανερώνουν κάποια στοιχεία δυσαρμονίας στο χαρακτήρα του κατόχου τους· για να πετύχει κάποιους αξιόλογους στόχους το άτομο αυτό πρέπει να καταβάλει προσπάθεια· τα δάχτυλα αυτά φανερώνουν επίσης αδεξιότητα, αφηρημάδα και έλλειψη αυτοκυριαρχίας. Δείχνουν επίσης σε μεγάλο βαθμό άτομα εγωιστικά που συνήθως θεωρούν τον εαυτό τους αδικημένο και δυσκολεύονται να βρουν την αρμονία, παρ' όλες τις προσπάθειες τους.
Δάχτυλα με διογκωμένες αρθρώσεις (στο σημείο που ενώνονται οι φάλαγγες, οι αρθρώσεις πετάγονται προς τα έξω έτσι που δίνουν στις φάλαγγες ένα σχήμα λεπτότερο). (Σχ. 4, α-θ-γ-δ): τα δάχτυλα αυτά δείχνουν περιορισμένη ευρύτητα πνεύματος και άτομο που δίνει περισσότερη σημασία στις λεπτομέρειες. Προσεκτική φύση, ιδιαίτερα αναλυτικό μυαλό- από τη στιγμή που θα πάρει μια απόφαση θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να την μετατρέψει σε πράξη. Ο άνθρωπος αυτός αγαπάει τη μέθοδο, την τάξη και την καθαριότητα.
Στρεβλωμένα δάχτυλα (Σχ. 4, α-6-γ-δ):Τα δάχτυλα αυτά φανερώνουν άνθρωπο που παίρνει τα πάντα στραβά στη ζωή και αποφεύγει να αντιμετωπίσει τα γεγονότα, μια τάση για καχυποψία και έλλειψη εσωτερικής αρμονίας.
Κανονικά τοποθετημένα δάχτυλα (Σχ. 5, Α,Β): Φανερώνουν ισορροπημένο άνθρωπο που προσαρμόζεται εύκολα σ' όλες τις καταστάσεις· δυνατή και αποφασιστική προσωπικότητα, ικανότητα να εκμεταλλευτεί τις περισσότερες ευκαιρίες της ζωής· μια φύση που βρίσκεται πάντα σε στενή επαφή με τους νόμους της ζωής.
Λεία δάχτυλα (δίχως εξογκώματα στις αρθρώσεις, Σχ.5,α-β-γ-δ): τα δάχτυλα αυτά φανερώνουν πολύστροφο μυαλό και μια τάση προς τη βιασύνη και τον αυθορμητισμό.
Ίσια δάχτυλα (Σχ. 5 α-β-γ-δ): Φανερώνουν προοπτικές για δημιουργική δράση, πράο χαρακτήρα που μπορεί όμως να αντιδράσει σωστά και έγκαιρα στις δύσκολες στιγμές· αυτοπεποίθηση· εσωτερική αρμονία.
Κοντόχοντρα δάχτυλα: Στην εμφάνιση τα δάχτυλα αυτά έχουν στρογγυλή κρεατωμένη ρίζα και συνήθως στενεύουν στην κορυφή· ωστόσο, παντού ένα γύρο είναι παχουλά και μαλακά. Σημασία: Φανερώνουν ζωώδη ένστικτα και οι κάτοχοι τους κυριαρχούνται κυρίως από τις ορέξεις τους. Όταν η τελευταία φάλαγγα είναι πολύ χοντρή, φανερώνει πως για τον κάτοχο της το φαγητό είναι η μεγαλύτερη απόλαυση της ζωής.
Λεπτά δάχτυλα: Το μυαλό κυριαρχεί πάνω στο σώμα. Οι κάτοχοι τους απολαμβάνουν ιδιαίτερα τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της ζωής, προτιμούν ποιότητα από την ποσότητα και πολύ συχνά είναι εκλεκτικοί στα φαγητά και τα πιοτά τους.

4. Ο αντίχειρας
Κοιτάξτε στο πλάι της παλάμης και παρατηρήστε αν ο αντίχειρας είναι τοποθετημένος κοντά στη ρίζα του δείχτη ή πολύ χαμηλότερα κοντά στον καρπό. Η απόσταση ανάμεσα στη ρίζα του δείχτη και στον αντίχειρα έχει πολύ μεγάλη σημασία. Όταν ο αντίχειρας βρίσκεται πολύ κοντά στον καρπό φανερώνει αγάπη για την ελευθερία και ανεξάρτητο χαρακτήρα. Οι κάτοχοι τους υποστηρίζουν με κουράγιο τις πεποιθήσεις τους και είναι πάντα έτοιμοι να πολεμήσουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Γίνονται πρωτοπόροι κι επιδιώκουν πάντα τις κοινωνικές μεταβολές. Είναι από τη φύση τους γενναιόδωροι και φιλελεύθεροι.
Όταν ο αντίχειρας βρίσκεται ψηλά, στενεύοντας το διάστημα ανάμεσα στη ρίζα του δείχτη και στον αντίχειρα, φανερώνει έλλειψη ανεξαρτησίας και μια τάση εγωισμού. Οι άνθρωποι με τέτοιο αντίχειρα σπάνια έχουν τη δύναμη να υποστηρίξουν τις απόψεις τους και είναι έτοιμοι να υποταχθούν στις περιστάσεις. Τους λείπει το κουράγιο και η άποψη τους για τη ζωή είναι περιορισμένη.
Το μέγεθος, το σχήμα και η κλίση του αντίχειρα, φανερώνουν πολλά στοιχεία από την προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δάχτυλα, ο αντίχειρας έχει μονάχα δυο φάλαγγες — την επάνω που αντιπροσωπεύει τη θέληση και την κάτω που αντιπροσωπεύει τη λογική.
Μακρύς ή φυσιολογικός αντίχειρας {Σχ. 6): Φανερώνει δυνατή προσωπικότητα, τετράγωνο μυαλό, αποφασιστικότητα για πρόοδο· θέληση για διάκριση· άνθρωπο που έχει γεννηθεί για ηγέτης στο επαγγελματικό, πολιτικό ή επιστημονικό επίπεδο. Ισχυρή θέληση που θα προωθήσει το άτομο αυτό μέχρι τις ανώτατες θέσεις του επαγγέλματος που διάλεξε να ακολουθήσει.
Κοντός αντίχειρας (Σχ. 7): Φανερώνει αδύναμο πρόσωπο που η δύναμη της θέλησης του δε μπορεί ν' αναπτυχθεί ιδιαίτερα. Οι προοπτικές για επιτυχία στη ζωή είναι ελάχιστες, αν όχι μηδαμινές. Έλλειψη δυνατής προσωπικότητας· τάση για καλύτερες θέσεις στον επαγγελματικό τομέα· οι μεγάλες θέσεις και η δύναμη μοιάζουν άπιαστο όνειρο.
Ίσιος αντίχειρας (Σχ. 8): Φανερώνει έντονη θεληματικότητα· πιθανότητα για αντίσταση και αδιαφορία σε εξωτερικές επιδράσεις· ο άνθρωπος αυτός μπορεί να γίνει αξιόπιστος φίλος ή συνεταίρος. Οι απόψεις του είναι πάντα ξεκάθαρες, και είναι έτοιμος να δεχτεί μια δεύτερη γνώμη φτάνει να του την αποδείξει κανείς με λογικά επιχειρήματα. Δυνατή προσωπικότητα· αδυναμία προσαρμογής αλλά από τη στιγμή που θα καθορίσει μια πορεία δράσης, την ακολουθεί με επιμονή και δίχως ξεστρατίσματα.
Κοίλος αντίχειρας (Σχ. 9): Φανερώνει αυθορμητισμό και εσωτερική προσαρμοστικότητα· ευγενική φυσιογνωμία, καλοπροαίρετη ανταπόκριση στις προτάσεις των άλλων ευελιξία και προσωπικότητα που κερδίζει τη συμπάθεια. Το δραματικό ταλέντο μπορεί να εξασφαλίσει επιτυχία, διαγράφοντας τις προοπτικές μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης σταδιοδρομίας σ' αυτό τον τομέα.


Διογκωμένος αντίχειρας (Σχ.10): Σύμβολο αποφασιστικότητας και επιμονής όταν καταλήγει σε τετράγωνο ακροδάχτυλο, φανερώνει κυριαρχία από ζωώδεις δυνάμεις όταν καταλήγει σ' έναν κρεατερό στρογγυλεμένο σχηματισμό, βίαιο χαρακτήρα με πρωτόγονες συχνά αντιδράσεις. Όταν καταλήγει σε κωνικό ακροδάχτυλο, φανερώνει έλλειψη αυθορμητισμού και θεληματικότητας.
Μεσάτος αντίχειρας (Σχ. 11): Φανερώνει άνθρωπο διακριτικό που δεν του αρέσει η ρουτίνα· άτομο ευπροσάρμοστο που τα καταφέρνει καλά στις κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες· απροθυμία για υποχωρήσεις, μια τάση για υπερβολική επιφυλακτικότητα απέναντι σε όλα τα ζητήματα. Φανερώνει ακόμα άνθρωπο ευγενικό, με τακτ και άνεση στις κοινωνικές συναναστροφές.
5. Οι σημαντικότερες γραμμές
Μέχρι τώρα σας δώσαμε αρκετές βασικές πληροφορίες για την παλάμη και τα δάχτυλα και φτάσαμε στο σημείο όπου θα πρέπει ν'· αρχίσετε να εξετάζετε τα διάφορα σημάδια πάνω στην επιφάνεια της παλάμης.Οι σπουδαιότερες γραμμές του χεριού φαίνονται στο Σχ. 12—
η γραμμή της Ζωής (Α-Α)
η γραμμή της Νοημοσύνης (Β-Β)
η γραμμή της Καρδιάς (Γ-Γ)
η γραμμή του Πεπρωμένου (Δ-Δ)
η γραμμή της Επιτυχίας (Ε-Ε)
η γραμμή της Υγείας (Ζ-Ζ)
οι γραμμές του Γάμου (Η-Η).
Καθεμιά από τις σπουδαίες αυτές γραμμές έχει σταθερή θέση και σχηματισμό πάνω στην παλάμη. Όταν είναι φυσιολογική ξεκινώντας από μια συγκεκριμένη περιοχή κι ακολουθώντας μια σταθερή πορεία, τερματίζει στο καθορισμένο σημείο. Κάθε φυσιολογική γραμμή, διακρίνεται από ορισμένα σταθερά χαρακτηριστικά. Έτσι λοιπόν, οποιαδήποτε παρέκκλιση από το κανονικό στην αρχή, την πορεία, τον τερματισμό της, αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία. Γι· αυτό λοιπόν, είναι απαραίτητο να ξέρουμε τη φυσιολογική αρχή, την πορεία και το τέλος της καθεμιάς γραμμής.
Η Γραμμή της Ζωής είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί αυτή μας δίνει στοιχεία για την υγεία, τις προοπτικές της μακροζωίας καθώς και μερικούς ψυχολογικούς παράγοντες. Όταν είναι φυσιολογική, αρχίζει ανάμεσα στο δείχτη και τον αντίχειρα (Σχ. 12, Α-Α).
Η Γραμμή της Νοημοσύνης αρχίζει από την ίδια περιοχή με τη Γραμμή της Ζωής και διασχίζει την παλάμη μ' ένα σχεδόν οριζόντιο τρόπο (Σχ. 12, Β-Β).
Η Γραμμή της Καρδιάς αρχίζει από τη ρίζα του αντίχειρα και διασχίζει την παλάμη για να τελειώσει κάτω από τη ρίζα του μικρού δαχτύλου (Σχ. 12, Γ-Γ). Συνδέεται με συναισθηματικούς κυρίως παράγοντες και μας δίνει στοιχεία για τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο κάτοχος της τον έρωτα, τη στοργή και τη φιλία.
Η Γραμμή του Πεπρωμένου αρχίζει από τον καρπό σχεδόν και διασχίζει κάθετα την παλάμη μέχρι τη ρίζα του μεσαίου δαχτύλου (Σχ. 12, Δ-Δ).
Η Γραμμή της Επιτυχίας αρχίζει κι εκείνη από τον καρπό και απλώνεται κάθετα σχεδόν στην παλάμη μέχρι τη ρίζα του παράμεσου (Σχ. 12, Ε-Ε). Συνδέεται με την επιτυχία, ελπίδες και πόθους, πλούτη και άλλους τέτοιους παράγοντες.
Η Γραμμή της Υγείας αρχίζει κι εκείνη κοντά στον καρπό, κινείται όμως διαγώνια σχεδόν στην επιφάνεια της παλάμης και τελειώνει κοντά στη ρίζα του μικρού δαχτύλου (Σχ. 12, Ζ-Ζ).
Οι Γραμμές του Γάμου βρίσκονται κάτω από το μικρό δάχτυλο (Σχ. 12, Η-Η). Έχουν σχέση με ζητήματα έρωτα και σχέσεων ανάμεσα στα φύλα.Καθεμιά απ· αυτές τις γραμμές θα συζητηθεί διεξοδικά στα κεφάλαια που ακολουθούν. Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρουμε πως όλες αυτές οι γραμμές δεν είναι παντού και πάντα απαράλλαχτες. Όταν κάποια από τις σπουδαίες αυτές γραμμές αρχίζει να ξεθωριάζει ιδιαίτερα προς το σημείο του τερματισμού της, θα πρέπει να την παρατηρήσουμε προσεκτικά, γιατί ίσως έχει μεγάλη σημασία σε θέματα ψυχολογικά ή θέματα υγείας του κατόχου της που απαιτούν άμεση ιατρική αντιμετώπιση ώστε ν' αποφευχθούν κάποιες επικίνδυνες επίτοκες.
Ωστόσο, το ζήτημα διαφέρει όταν μερικές γραμμές έχουν την τάση να ξεθωριάζουν όταν ο κάτοχος τους είναι περασμένος στα χρόνια. Η ηλικία φαίνεται ολοκάθαρα στις περιπτώσεις αυτές, σαν παράγοντας που έχει επιφέρει τις αλλοιώσεις.(Σημείωση: Οι ασυνήθιστες γραμμές θα εξεταστούν στο Κεφάλαιο 13).

6. Η γραμμή της ζωής
Η Γραμμή της Ζωής είναι η πιο σπουδαία γραμμή του χεριού. Διαγράφοντας την πορεία που περιγράψαμε πρωτύτερα, σχηματίζει ένα ημικυκλικό τόξο γύρω από το Όρος της Αφροδίτης, το μεγάλο κρεατωμένο σημείο κάτω από τον αντίχειρα που σχετίζεται με ζητήματα έρωτα, στοργής και σεξουαλικής ζωής.
Όταν είναι φυσιολογικό το Όρος της Αφροδίτης είναι στρογγυλεμένο και μοιάζει με το πάνω μισό μιας μικρής στρογγυλής μπάλας. Στην περίπτωση αυτή, φανερώνει κανονικές σεξουαλικές λειτουργίες και μια συμπαθητική ιδιοσυγκρασία. Σπάνια θα συναντήσει κανείς ένα μεγάλο, σαρκώδες Όρος της Αφροδίτης. Στην πραγματικότητα, μάλιστα, η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι ένα Όρος της Αφροδίτης επίπεδο, δίχως τη φυσιολογική, σταθερή του ελαστικότητα. Όταν συμβαίνει αυτό, φανερώνει κακή σωματική κατασκευή, φτωχή σεξουαλική ιδιοσυγκρασία και άτομο ψυχρό και εγωιστικό.Κυρίως, η Γραμμή της Ζωής σχετίζεται με θέματα υγείας. Ωστόσο, για να μπορέσουμε να εξετάσουμε σχολαστικά όλες τις απόψεις, θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφερθούμε και στο Όρος της Αφροδίτης. Η Γραμμή της Ζωής έχει δυο σημαντικές παραλλαγές: στη μια περίπτωση διατρέχει την επιφάνεια της παλάμης σχηματίζοντας μια μεγάλη καμπύλη· στην άλλη, διαγράφει μια ευθεία πορεία.
Η γραμμή προχωράει στο φυσιολογικό σημείο τερματισμού (Σχ. 13, Α): Φανερώνει εσωτερική ψυχολογική σταθερότητα, αγάπη για ζωή, απολαύσεις και δημιουργία· γρήγορο γάμο και δυνατούς δεσμούς με την οικογένεια.
Γραμμή που εκτρέπεται προς το Όρος της Σελήνης (Σχ. 13, Β): Φανερώνει τάση για φυγή σε τόπους μακρινούς, ιδιαίτερα πέρα από θάλασσες· ανήσυχη ρομαντική ιδιοσυγκρασία που αγαπάει την περιπέτεια.
Η γραμμή χωρίζεται σε δυο μεγάλα σκέλη. (Σχ. 13, Α-Β): Φανερώνει μεγάλη αγάπη για ταξίδια αλλά οι δεσμοί στην πατρίδα καταπιέζουν την παρόρμηση αυτή.
Γραμμή με ξεκάθαρα μικρά παρακλάδια προς το Όρος της Σελήνης (Σχ. 13, Γ): Στην περίπτωση αυτή, τα ταξίδια θεωρούνται σίγουρα και κάθε τέτοιο παρακλάδι είναι σημείο ταξιδιού ανεξάρτητα αν αυτό θα γίνει για επαγγελματικούς σκοπούς ή για διασκέδαση· παρ' όλα αυτά, οι άνθρωποι που έχουν τέτοια γραμμή είναι συνήθως σπιτόγατοι.
Ίσια γραμμή (Σχ. 14, Α): Φανερώνει εγωισμό και έλλειψη ανθρώπινης ζεστασιάς. Σημάδι αδύναμης σωματικής κατασκευής, ένδειξη στειρότητας. Αυτός ο τύπος της γραμμής βρίσκεται κυρίως στους εργένηδες και των δυο φύλων, γιατί επηρεάζει δυσμενώς το Όρος της Αφροδίτης που σχετίζεται με τα θέματα της στοργής και της σεξουαλικής ζωής. Φανερώνει επίσης ψυχρό άτομο που δεν μπορεί να σχηματίσει σταθερές φιλικές σχέσεις, μια που του λείπουν οι ικανότητες και η ανθρώπινη ζεστασιά.
Μακροζωία (Σχ.15):Τα σημάδια Α και Β δείχνουν το φυσιολογικό ξεκίνημα και τον τερματισμό της γραμμής της ζωής. Το Τ δείχνει τη γραμμή που διασχίζει το Όρος της Αφροδίτης και ενώνει αυτά τα δυο σημεία. Το γράμμα Μ φανερώνει ακριβώς το κέντρο της ευθείας γραμμής Τ που επίσης αγγίζει το κέντρο της Γραμμής της Ζωής.
Τα σημεία Ο και Ν δείχνουν το πρώτο και το τρίτο τέταρτο. Για να υπολογίσουμε την πιθανή διάρκεια ζωής του κατόχου της, ακολουθούμε αρχικά τα παρακάτω στοιχεία:
Αν η Γραμμή της Ζωής δεν φτάνει στο σημείο Ο, η διάρκεια της προβλέπεται σύντομη.
Αν φτάνει στο Μ, μπορούμε να λογαριάζουμε μια μέση διάρκεια.
Αν αγγίζει το σημείο Ν, σημαίνει μακροζωία.
Κι αν φτάνει μέχρι το Β, ο κάτοχος της θα γίνει, πιθανότατα αιωνόβιος.
Πώς να υπολογίζουμε τη Γραμμή της Ζωής: Σύμφωνα μ' ένα πολύ έγκυρο αρχαίο ανατολίτικο σύστημα για την ανάλυση των χεριών, η γραμμή της ζωής που απλώνεται ανάμεσα στα σημεία Α και Β αντιπροσωπεύει περίπου τα εκατό χρόνια. Ακολουθώντας λοιπόν αυτό το σχέδιο, το σημείο Ο δηλώνει είκοσι πέντε χρόνια, το Μ πενήντα χρόνια· το Ν εβδομήντα πέντε χρόνια και το Β εκατό χρόνια.
Μικρή Γραμμή της Ζωής: Η μεγάλη Γραμμή της Ζωής φανερώνει προοπτικές μακροζωίας· αντίθετα όμως, η μικρή Γραμμή της Ζωής δε σημαίνει κατ· ανάγκη και λίγα χρόνια ζωής. Συνεπώς, μην πανικοβληθείτε αν δείτε μια μικρή Γραμμή Ζωής στα χέρια σας γιατί αυτό δε σημαίνει πως οι κάτοχοι της είναι εκ των προτέρων καταδικασμένοι σε θάνατο. Σημαίνει απλά πως κάτι δεν πηγαίνει καλά, πως κάποια κληρονομημένη αδυναμία ή βασική δυσλειτουργία στέλνει προειδοποιητικό σινιάλο.
Όταν βελτιωθούν οι παράγοντες υγείας, μια μικρή Γραμμή Ζωής τείνει να μεγαλώσει. Παρ' όλα· αυτά, δείχνει πως είναι για τον κάτοχο της επιτακτική ανάγκη να παρακολουθεί την κατάσταση και την εξέλιξη της υγείας του. Γι· αυτό λοιπόν, όσοι έχουν μικρή Γραμμή Ζωής θα πρέπει απλά να προσέχουν τον εαυτό τους περισσότερο από τους άλλους ανθρώπους.
Κατάσταση υγείας:
Η Γραμμή της Ζωής είναι ένα πολύ ευαίσθητο όργανο που φανερώνει με πολύ μεγάλη ακρίβεια τα σημαντικά στοιχεία της υγείας μας. Προσέξτε λοιπόν τα παρακάτω: Κανονική Γραμμή της Ζωής δίχως διακοπές ή άλλα σημάδια: δείχνει άριστη υγεία από όλες τις απόψεις. Εναλλασσόμενη, βαθιά, λεπτή και ρηχή Γραμμή της Ζωής: Φανερώνει ευαίσθητη υγεία και ο κάτοχος της πρέπει να λάβει έγκαιρα τα μέτρα του.
Γραμμή που περιέχει μια σειρά κρίκους κοντά τον ένα με τον άλλο (Σχ. 16,Α): Φανερώνει ιδιαίτερα κακή κατάσταση υγείας· σημάδι ελαττωματικής εσωτερικής υγείας.
Μικρές γραμμές σαν κλωστές που ενώνονται δεξιά και αριστερά από τη Γραμμή της Ζωής. (Σχ. 16,Β): Φανερώνουν νευρικότητα και φόβο, κίνδυνο νευρικού κλονισμού· οι κάτοχοι τους υποφέρουν από προβλήματα δυσπεψίας.
Όταν κρίνετε θέματα υγείας από τη Γραμμή της Ζωής, μην ξεχνάτε ένα βασικό κανόνα: μια καμπυλωτή γραμμή δείχνει δύναμη για αντίσταση και ανάρρωση ενώ η ευθεία γραμμή προοιωνίζει παράταση της αρρώστιας.
7. Η γραμμή της νοημοσύνης
Η Γραμμή της Νοημοσύνης ξεκινάει από την ίδια περιοχή με τη Γραμμή της Ζωής, αλλά διασχίζει την παλάμη οριζόντια. Έχει σχέση με τη λειτουργία του μυαλού και με πολλά άλλα ζητήματα της δραστηριότητας του εγκεφάλου.
 Κατηφορική Γραμμή Νοημοσύνης (Σχ. 17, Α): Φανερώνει εφευρετική και καλλιτεχνική φύση· τάση για περιπέτειες, κυνηγητό για την ανακάλυψη καινούριων ή ασυνήθιστων πραγμάτων.
Λοξή Γραμμή της Νοημοσύνης (Σχ. 17, Β): Δείχνει πρακτική μεθοδική και θετική φαντασία, εκμετάλλευση δημιουργικών παραγόντων με ρεαλιστικό και επαγγελματικό τρόπο.
Γραμμή της Νοημοσύνης ενωμένη με τη Γραμμή της Ζωής Σχ. 17 (Σχ. 17, Α): Φανερώνει ευαισθησία και έλλειψη αυτοπεποίθησης, επιφυλακτικότητα και άτομο που χρειάζεται συχνά εκδηλώσεις συμπάθειας και παρότρυνση.
Γραμμή της Νοημοσύνης που ξεκινάει ανεξάρτητα από τη Γραμμή της Ζωής (Σχ. 17, Β): Δείχνει πνεύμα ανήσυχο και ανυπόμονο. Ευτυχισμένο σε στιγμές δραστηριότητας, δυστυχισμένο όταν είναι υποχρεωμένο να περιμένει με τα χέρια δεμένα.
Γραμμή της Νοημοσύνης που τελειώνει δίχως παρακλάδια (Σχ 17, Β): Φανερώνει ικανότητα για συγκέντρωση και τάση για μοναξιά.
Γραμμή της Νοημοσύνης που τελειώνει σε μια μικρή διχάλα (Σχ. 17, Γ): Φανερώνει συγγραφικό ταλέντο· αν η Γραμμή της Νοημοσύνης είναι έντονη, η διχάλα αυτή αποδεικνύεται μεγάλο πλεονέκτημα.
Ίσια Γραμμή Νοημοσύνης (Σχ. 18,Β): Είναι το σύμβολο του ρεαλισμού. Φύση πρακτική και λογική που απεχθάνεται τις μεγάλες αναστατώσεις και σέβεται τις παραδόσεις· άτομο προσγειωμένο που αντιμετωπίζει ρεαλιστικά τα πράγματα αντί να στρέφεται σε φαντασιώσεις. Η συμπεριφορά του καθορίζεται από τις ρεαλιστικές απαιτήσεις της ζωής· προτιμάει τα ψυχρά γεγονότα και δείχνει προτίμηση στις ασχολίες ρουτίνας.
Γραμμή της Νοημοσύνης που μοιράζεται σε μια μεγάλη διχάλα στο τελείωμα της (Σχ. 18,Β-Ζ): δείχνει Πως το μυαλό είναι ταυτόχρονα απασχολημένο με δυο στόχους, κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο κάτοχος του να υποφέρει από διανοητική αβεβαιότητα.
Μεγάλη Γραμμή Νοημοσύνης: Τραβήξτε μια φανταστική ευθεία στην επιφάνεια της παλάμης ξεκινώντας από το δείχτη μέχρι την άλλη άκρη του χεριού. Έπειτα ακολουθήστε τις φυσιολογικές υποδιαιρέσεις που σας δίνουν τα δάχτυλα. Τραβήξτε μια ευθεία γραμμή παράλληλη με την εσωτερική πλευρά του δείχτη όπως φαίνεται στο Σχήμα 18. Τραβήξτε ακόμα δυο ίδιες γραμμές παράλληλες με την προέκταση του μεσαίου δαχτύλου και του παράμεσου. Οι γραμμές αυτές δείχνουν τέσσερα τμήματα της παλάμης που καθορίζονται από το πλάτος που έχουν τα τέσσερα δάχτυλα στις ρίζες τους. Μπορεί να υπολογίσει κανείς τη Γραμμή της Νοημοσύνης μονάχα αν περνάει από το τμήμα Β (Σχ. 18).
Γραμμή της Νοημοσύνης που τελειώνει στο τμήμα Β (Σχ. 18): Φανερώνει φτωχό μυαλό, άνθρωπο που ζει περισσότερο με τα ένστικτα παρά με τη λογική· έλλειψη προνοητικότητας, αδυναμία σχεδιασμού και άτομο εγωιστικό.
Γραμμή της Νοημοσύνης που τελειώνει στο τμήμα Γ (Σχ. 18): ανάλογα με το μάκρος της φανερώνει και διάφορες διαβαθμίσεις διανοητικής προόδου· όταν περνάει στη μέση του τμήματος αυτού φανερώνει διανοητικές δυνατότητες· όσο περισσότερο επεκτείνεται (τμήμα Δ, Σχ. 18) τόσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός της διανοητικής ανάπτυξης.
8. Η γραμμή της καρδιάς
Η Γραμμή της Καρδιάς αρχίζει γενικά κάτω από την περιοχή του δείχτη και διασχίζοντας την παλάμη οριζόντια τελειώνει συνήθως κάτω από το μικρό δάχτυλο προς την εξωτερική πλευρά του χεριού. Κυρίως αντιπροσωπεύει συναισθηματικές τάσεις, φανερώνει όμως και κάποια πράγματα για την κατάσταση της υγείας και ιδιαίτερα για τη λειτουργία της καρδιάς. Κι επειδή τα συναισθήματα παίζουν μεγάλο ρόλο στη ζωή μας, εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε πόση σημασία έχει η γραμμή της Καρδιάς για το χαρακτήρα και γενικότερα, τον τρόπο ζωής του κατόχου της.
Ευθεία Γραμμή της Καρδιάς (Σχ. 19,α): Φανερώνει περιορισμένη συναισθηματική ανταπόκριση· οι κάτοχοι της δεν υποκύπτουν εύκολα στα σεξουαλικά θέλγητρα του άλλου φύλου· νοιάζονται περισσότερο για τα πνευματικά χαρίσματα και αντιδρούν ψυχρά στο σύντροφο που δεν είναι έξυπνος και μορφωμένος.
Για να δείξει το άτομο αυτό συναισθηματική συμπεριφορά, απαιτείται μεγάλος βαθμός ψυχικής διέγερσης.
Κατηφορικά παρακλάδια στη Γραμμή της Καρδιάς (Σχ. 19,β): σημάδια απογοήτευσης και πνευματικής σύγχυσης· επίμονες συναισθηματικές σχέσεις που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Οι κάτοχοι τους δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη φιλία και δυσκολεύονται να διαγράψουν μια σταθερή συναισθηματική ζωή.
(Σημείωση: Αν ένα πρόσωπο με τέτοιες γραμμές καταφέρει ν' αναπτύξει μια αίσθηση ειλικρίνειας και αφοσίωσης, συνήθως τα μικροσκοπικά αυτά παρακλάδια ξεθωριάζουν).
Το μάκρος της Γραμμής της Καρδιάς: Σε όλα τα φυσιολογικά άτομα η γραμμή αρχίζει από το τμήμα Α (Σχ. 19), κάτω από το δείχτη. Πολλές φορές δείχνει να ξεκινά από το τμήμα Β (Σχ. 19) κάτω από το μεσαίο δάχτυλο, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις αρχίζει από το τμήμα Γ (Σχ.19) κάτω από τον παράμεσο. Πάντως, σε καμιά περίπτωση δεν θεωρείται φυσιολογική όταν είναι τόσο μικρή ώστε ν' αρχίζει από το μικρό δάχτυλο (τμήμα Δ, Σχ.19)
Γραμμή της Καρδιάς που εκτείνεται από το τμήμα Γ μέχρι το τμήμα Δ (Σχ. 19): Δείχνει έλλειψη ανθρώπινων συναισθημάτων άτομο άκαρδο με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Γραμμή της Καρδιάς που αρχίζει από το τμήμα Β (Σχ. 19): Φανερώνει άνθρωπο που αγαπάει τη φύση, είναι εκδηλωτικός αλλά αδυνατεί να εκτιμήσει τις λεπτές αποχρώσεις του έρωτα. Πολλές φορές παρουσιάζει και τάση για βία.
Γραμμή της Καρδιάς που ξεκινάει από το τμήμα Α (Σχ. 19): Φανερώνει άτομο που υποφέρει από ζήλια και θεωρεί όλους τους άλλους κτήμα του· οι κάτοχοι μιας τέτοιας γραμμής είναι ικανοί να υποβληθούν σε κάθε λογής θυσίες για να κερδίσουν το αντικείμενο του έρωτα τους.
Γραμμή της Καρδιάς που αρχίζει κοντά στην κόψη της παλάμης: φανερώνει άτομο ιδεαλιστικό που ζητάει από το περιβάλλον του την τελειότητα· προδιάθεση για πνευματική σύγχυση και απογοήτευση· ανικανότητα για αναγνώριση των ανθρώπινων περιορισμών· τάση να ζητάει από φίλους και συγγενείς να είναι τέλειοι και αψεγάδιαστοι.
Γραμμή της Καρδιάς που διασχίζει την παλάμη με μια μεγάλη καμπύλη (Σχ. 20,α): Φανερώνει ζεστές και υγιείς συναισθηματικές αντιδράσεις. Οι άνθρωποι που έχουν μια τέτοια γραμμή είναι φτιαγμένοι για έρωτα. Δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα πνευματικά χαρίσματα και ανταποκρίνονται στη φυσιολογική και υγιή σεξουαλική πρόκληση. Είναι το σημάδι της αληθινής καρδιάς που εκτιμάει τις εσωτερικές λαχτάρες της ανθρώπινης σάρκας. Οι άνθρωποι αυτοί γίνονται αφοσιωμένοι εραστές και σύζυγοι.
Ανηφορικά παρακλάδια στη Γραμμή της Καρδιάς (Σχ. 20,β): Κάθε τέτοιο παρακλάδι φανερώνει συναισθηματικά οφέλη. Οι κάτοχοι τους έχουν μια εσωτερική ικανότητα να πλησιάζουν τους άλλους ανθρώπους κι αυτό σχηματίζει μια υγιή βάση για αμοιβαία προσέλκυση και ανάπτυξη της στοργής.
Βαθιά Γραμμή της Καρδιάς (Σχ. 21 ,α): Δείχνει ικανότητα για έντονα και βαθιά συναισθήματα· προσοχή στην εκλογή των φίλων όμως, όταν σχηματιστούν κάποιοι δεσμοί κρατούν για πάντα- βαθύ αίσθημα, αφοσίωση· οι άνθρωποι αυτοί γίνονται συνήθως καλοί φίλοι και αξιόπιστοι εραστές.Συχνά παρεξηγούνται σαν άτομα εγωιστικά και ψυχρά. Ωστόσο, οι πράξεις τους δείχνουν τα βαθύτερα, αληθινά τους αισθήματα. Είναι άνθρωποι αξιόπιστοι που δεν αλλάζουν εύκολα γνώμη και συμπάθειες. Πάνω τους δεν υπάρχει τίποτα το αστόχαστο ή αδιάφορο.
Τραχιά Γραμμή της Καρδιάς (Σχ. 21,Β): Φανερώνει χαμηλό ερωτικό ένστικτο· βίαιο και σκληρό χαρακτήρα με έντονη αδυναμία σε ζητήματα πνευματικής ανάπτυξης. Σκληρές και βίαιες ενέργειες· τα αισθήματα του μοιάζουν πρωτόγονα και συγκεντρώνονται σε χυδαίες σεξουαλικές παρατηρήσεις.

9. Η γραμμή του πεπρωμένου
Η Γραμμή του Πεπρωμένου διασχίζει κάθετα την επιφάνεια της παλάμης, από τον καρπό μέχρι τη βάση των δαχτύλων. Μας φανερώνει διάφορα στοιχεία για τις υλιστικές πλευρές της ζωής του κατόχου της. Σημειώστε το σημείο απ· όπου ξεκινάει και το σημείο όπου καταλήγει αυτή η γραμμή.
Γραμμή του Πεπρωμένου που αρχίζει απ' τη Γραμμή της Ζωής (Σχ. 22,Α): Φανερώνει πως η εξάρτηση του κατόχου από τον εαυτό του είναι βασική· οι κάτοχοι της φτιάχνουν με τα ίδια τους τα χέρια το μέλλον τους. Αν θέλουν να πάνε μπροστά στη ζωή, πρέπει να στηρίζονται μονάχα στις δυνάμεις τους.
Γραμμή του Πεπρωμένου που τελειώνει κάτω από τη ρίζα του μεσαίου δαχτύλου (Σχ. 22,β): Φανερώνει τη λαχτάρα για υλική εξασφάλιση· σταδιακή ανάπτυξη της καριέρας και τάση να ακολουθεί ένα μονοπάτι που δίχως περίσκεψη οδηγεί σε μια σταθερά ανοδική πορεία. Επιπλέον, ο κάτοχος έχει μια τάση για σχέδια, οικονομίες και αποταμίευση· δεν κάθεται να πολυεξετάσει τις ευκαιρίες της ζωής.
Γραμμή του Πεπρωμένου που αρχίζει μέσα από τη Γραμμή της Ζωής (Σχ. 23,Α): Φανερώνει βοήθεια από συγγενείς ή τους γονείς για το ξεκίνημα της ζωής· η καριέρα φαίνεται εξασφαλισμένη από την πρώτη στιγμή.
Γραμμή του Πεπρωμένου που αρχίζει από το Όρος της Σελήνης (Σχ. 23,Β): Φανερώνει καριέρα συνδεδεμένη με τα κοινά· δυνατή προσωπικότητα, τάση για ελεύθερα επαγγέλματα. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αντλήσει εισόδημα από αβέβαιες πηγές.
Γραμμή του Πεπρωμένου που αρχίζει κάτω από την Κοιλάδα του Άρη (στο μέσο περίπου της παλάμης) (Σχ. 24,Α): Φανερώνει μεγάλο αγώνα για επιβίωση μέχρι την επίτευξη του τελικού σκοπού που είναι η υλική οικονομική σταθερότητα. Τελικά βέβαια, όλος αυτός ο αγώνας θα αποδώσει καρπούς· κοντολογίς, μπορούμε να πούμε πως οι κάτοχοι μιας τέτοιας γραμμής παλεύουν σκληρά " για μια θέση στον ήλιο " .
Γραμμή του Πεπρωμένου που κάνει μια μεγάλη καμπύλη προς τη βάση του δείχτη (Σχ. 24,Β): Φανερώνει φιλοδοξίες για δύναμη, τάση για υψηλά αξιώματα και ικανότητα για οργανωτική εργα-σία· λαχτάρα για μεγάλες διευθυντικές θέσεις· σχέση με κάποια πανίσχυρη οργάνωση, δυνατή προσωπικότητα που δείχνει να αδιαφορεί για τα συναισθήματα των άλλων στην προσπάθεια για την επιτυχία του τελικού σκοπού.
Γραμμή του Πεπρωμένου που τελειώνει κάτω από το μεσαίο δάχτυλο Σχ. 25,Α): Στην περίπτωση αυτή οι υλιστικές επιδιώξεις είναι στενά δεμένες με μια λαχτάρα για φήμη και αναγνώριση σε κάποιο πεδίο της τέχνης· τάση για αναζήτηση της τελειότητας και της επιτυχίας· έξυπνη και χαρισματική φύση· δίνεται ολόψυχα στο σκοπό που θα βάλει στο μυαλό του· πάθος για τη δημοσιότητα, πίστη πως οι στόχοι που θα πετύχει θα μείνουν για πάντα ακλόνητοι.
Γραμμή του Πεπρωμένου που αρχίζει ανεξάρτητα αλλά ενώνεται με τη Γραμμή της Ζωής (Σχ. 26,Α):
Φανερώνει πως πρέπει να γίνουν θυσίες χάρη σε κάποιες περιστάσεις που σχετίζονται με την οικογένεια ή με συναισθήματα στοργής· περιορισμοί στις δραστηριότητες, την ελευθερία και τη χρήση του εισοδήματος όταν η γραμμή ανεξαρτητοποιηθεί σε κάποια στιγμή, τα πράγματα διορθώνονται· μέχρι τότε όμως ο κάτοχος της νιώθει καταπιεσμένος και δε μπορεί να κάνει αυτό που θέλει.
Γραμμή του Πεπρωμένου που περιέχει έναν κρίκο (Σχ. 27,Α): Φανερώνει μια περίοδο με απώλειες, αβεβαιότητα και οικονομικές αποτυχίες.
Γραμμή του Πεπρωμένου που διασχίζεται κάθετα από μικρές γραμμές (Σχ. 27,Β): Δείχνει κάποια επίδραση που όσο διαρκεί περιορίζει την ομαλή εξέλιξη της επαγγελματικής σταδιοδρομίας· ο κάτοχος τέτοιας γραμμής θα πρέπει να βρίσκεται συνέχεια σε επιφυλακή.
Γραμμή του Πεπρωμένου που απλώνεται προς τη ρίζα του μικρού δαχτύλου (Σχ. 27,Γ): Φανερώνει υλική ευημερία, πρόοδο και γενικά επιτυχία στο βιομηχανικό και εμπορικό τομέα· ακόμα επιτυχία σε κάποιο επιστημονικό κλάδο.
Γραμμή του Πεπρωμένου με φανερή διακοπή (Σχ. 28,Α): Φανερώνει μια ξαφνική διακοπή στην καριέρα, πρόκληση μεγάλης δυστυχίας, απώλεια του εισοδήματος· αν το σημείο της διακοπής καλύπτεται από ένα τετράγωνο, ο κίνδυνος τελικά θα αποφευχθεί — παρ' όλα αυτά θα επικρατήσουν για ένα μεγάλο διάστημα ένταση, φόβος και αβεβαιότητα.
Διακοπτόμενη Γραμμή του Πεπρωμένου (Σχ. 28,Β): 
μιλάει για κάποια προσεχτικά σχεδιασμένη αλλαγή· βασικά συστατικά της αλλαγής αυτής είναι η πρόβλεψη, η προετοιμασία και ο σχεδιασμός· παρ' όλα αυτά, μέχρι ν' αρχίσει ν' αποδίδει το καινούριο σχέδιο επικρατεί μια περίοδος αβεβαιότητας.
Γραμμή του Πεπρωμένου που διακλαδίζεται προς τη ρίζα του δείχτη (Σχ. 28,Γ):
Φανερώνει πως ο κάτοχος της θα καταλάβει κάποια πολύ σπουδαία θέση βελτιώνοντας το δίχως άλλο και τις οικονομικές του απολαβές.
Γραμμή του Πεπρωμένου που διακλαδίζεται προς τη ρίζα του παράμεσου (Σχ. 28,Δ):
Φανερώνει αναγνώριση της δουλειάς και κοινωνική προώθηση· οι οικονομικές προοπτικές είναι καλές και ο κάτοχος της μένει απόλυτα ευχαριστημένος από τη δουλειά
Γραμμή του Πεπρωμένου που σταματάει στη Γραμμή της Νοημοσύνης (Σχ. 29,Α): Φανερώνει κάποια βασική δυσλειτουργία στην ψυχολογία των κατόχων τους. Αντιμετωπίζουν λαθεμένα τη ζωή και τις επαγγελματικές προοπτικές με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο στάδιο των αποτυχημένων. Αν δεν κατανοήσουν αυτό το μεγάλο μειονέκτημα, οι κάτοχοι της γραμμής αυτής δεν πρόκειται να πάνε ποτέ μπροστά στη ζωή. Θα πρέπει να μάθουν να εκτιμούν την οικονομική ασφάλεια που αποτελεί ένα πολύ σπουδαίο παράγοντα για την εξέλιξη του ανθρώπου και την επίτευξη των διαφόρων στόχων.
Γραμμή του Πεπρωμένου που σταματάει στη Γραμμή της Καρδιάς (Σχ. 29,Β): Η υλική προώθηση παρεμποδίζεται από παράγοντες συναισθηματικής προέλευσης. Οι κάτοχοι μιας τέτοιας γραμμής θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τις ψυχολογικές πλευρές του χαρακτήρα τους για να ανακαλύψουν και να εξαφανίσουν τα στοιχεία που βρίσκονται κάτω από τις επανειλημμένες αποτυχίες και τις απογοητεύσεις.

10. Η Γραμμή της Επιτυχίας
Η Γραμμή της Επιτυχίας μπορεί να αρχίζει από διαφορετικά σημεία στην παλάμη, αλλά η θέση τερματισμού βρίσκεται κάτω από το μεγάλο δάχτυλο. Διασχίζει κάθετα την παλάμη και στο σημείο της ολοκλήρωσης της πλησιάζει τον καρπό. Ωστόσο, μια τέτοια μεγάλη γραμμή είναι μάλλον σπάνια και αν υπάρχει στην παλάμη φανερώνει ασυνήθιστη επιτυχία, εξυπνάδα και καλό γούστο. Οι κάτοχοι της έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και ο ενθουσιασμός τους δεν εξατμίζεται ποτέ.
Γραμμή της Επιτυχίας που αρχίζει κοντά στον καρπό (Σχ. 30,Α): Φανερώνει δημιουργικότητα και πρόωρη επιτυχία στη ζωή που προκαλεί μεγάλη ψυχική ικανοποίηση στον κάτοχο της· αίσθηση αισιοδοξίας και θαυμασμό του ωραίου.
Γραμμή της Επιτυχίας που αρχίζει από το Όρος του Άρη (Σχ. 30,Β): Φανερώνει μεγάλη αποφασιστικότητα και μεγάλη ενεργητικότητα· επιθυμία για προσωπική ανάπτυξη· φιλόδοξος ο κάτοχος της φτάνει συχνά σε ζηλευτά επίπεδα επιτυχίας· η επιτυχία έρχεται σταδιακά αλλά μεγαλώνει συνέχεια ανάλογα με το χρόνο και την προσπάθεια. Αδιάκοπος αγώνας για επαγγελματική αναρρίχηση που εμπνέεται από τη λαχτάρα για φήμη και παγκόσμια επιτυχία που είναι συχνά τόσο μεγάλη ώστε να γεννάει στους άλλους αισθήματα ζήλιας.
Γραμμή της Επιτυχίας που ξεκινάει από τη Γραμμή της Νοημοσύνης (Σχ. 30,Γ): Φανερώνει πως η αληθινή πηγή της επιτυχίας του κατόχου της είναι η εξυπνάδα· διανοητική ικανότητα για επιτυχία ενός σκοπού που επιχειρείται μ' ένα είδος μονολιθικής αποφασιστικότητας.
Γραμμή της Επιτυχίας που αρχίζει στο Όρος της Σελήνης (Σχ. 31 ,Α): Σίγουρο σημάδι επιτυχίας, ιδιαίτερα αν ο κάτοχος της ακολουθήσει μια καριέρα που σχετίζεται με τις τέχνες και το θέατρο· ποιητική φαντασία, ευαίσθητη στην κοινή γνώμη που βοηθάει έτσι τον κάτοχο της να φτάσει στα πλούτη και στην επιτυχία. Τα άτομα αυτά μπαίνουν συχνά κάτω από την προστασία κάποιου ισχυρού και γίνονται ευνοούμενοι· κατά κανόνα, οι άνθρωποι του αντίθετου φύλου μοιάζουν να ευνοούν ή και να βοηθούν τους ιδιοκτήτες μιας τέτοιας γραμμής στην ευημερία.
Γραμμή της Επιτυχίας που περιέχει κρίκους ή κύματα (Σχ. 31,Β): Φανερώνει φτωχή εξέλιξη στον οικονομικό τομέα· οι κάτοχοι μιας τέτοιας γραμμής υποφέρουν συνήθως από πολλές στερήσεις.
Γραμμή της Επιτυχίας που ξεκινάει από το Όρος της Αφροδίτης (Σχ. 32,Α): Φανερώνει θέληση για διάκριση στις τέχνες ή στην επιστήμη· αγάπη για τάξη και αρμονία, διάκριση και φήμη, μεγάλη επιτυχία.
Γραμμή Επιτυχίας που αρχίζει στην Κοιλάδα του Άρη (Σχ. 32,Β): Φανερώνει πως ο κάτοχος της μέχρι να φτάσει στην επιτυχία θα περάσει από πολλές δυσκολίες· μαχητικό πνεύμα, εξαιρετικό μυαλό. Πολλές γραμμές της Επιτυχίας που εμφανίζονται κάτω από τη ρίζα του μεσαίου δάχτυλου (Σχ. 32,Γ): Δείχνουν άνθρωπο ικανό χωρίς όμως πολλές πιθανότητες επιτυχίας.
Γραμμή της Επιτυχίας που αρχίζει από τη Γραμμή της Ζωής (Σχ. 33,Α): Φανερώνει τιμές και επιτυχία κυρίως χάρη στην προσωπική προσπάθεια.
Γραμμή της Επιτυχίας που αρχίζει από τη Γραμμή της Καρδιάς (Σχ. 33,Β): Φανερώνει άνθρωπο που εκτιμά τις τέχνες, τη μουσική ή την ποίηση· η επιτυχία έρχεται με τα χρόνια.

11. Η γραμμή της Υγείας
Η Γραμμή της Υγείας σχετίζεται άμεσα με την κατάσταση της υγείας ενός ατόμου· είναι μια από τις πιο ευμετάβλητες γραμμές του χεριού που αρχίζει κοντά στον καρπό, διασχίζει την επιφάνεια της παλάμης και τείνει να καταλήξει κάτω από το μικρό δάχτυλο. Στην περίπτωση αυτή, λέμε πως η Γραμμή της Υγείας, είναι φυσιολογική. Όταν υπάρχει μια τέτοια Γραμμή Υγείας, οι κάτοχοι της προσέχουν ιδιαίτερα τις ενεργητικότητές τους και μπορούμε κυρίως να πούμε πως μια ευδιάκριτη και μακριά Γραμμή της Υγείας δίχως παραμορφώσεις φανερώνει ως ένα σημείο καλή υγεία και ενεργητική διάθεση.Όταν λείπει τελείως η Γραμμή της Υγείας είναι σίγουρο σημάδι πως οι κάτοχοι της δε χρειάζεται ν' ασχοληθούν ιδιαίτερα με την υγεία τους. Μπορούν να καταναλώσουν δυνάμεις σε παραπανίσια δουλειά χωρίς το φόβο ότι θα εξαντλήσουν τις σωματικές τους δυνατότητες.
Η Γραμμή της Υγείας μοιάζει με βαρόμετρο που δείχνει την κατάσταση της υγείας ενός ατόμου. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να εξετάζεται από την άποψη των πληροφοριών που μπορεί να μας δώσει πάνω σ' αυτό το ζήτημα.
Γραμμή της Υγείας που αρχίζει από τη Γραμμή της Ζωής (Σχ. 34,Α): Φανερώνει τάση και προβλήματα δυσπεψίας· ο κάτοχος πρέπει να προσέξει τη δίαιτα του, τις ώρες της εργασίας και του ύπνου καθώς και άλλους παράγοντες που σχετίζονται με τη διατήρηση της σωματικής φόρμας· η καρδιά βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Γραμμή της Υγείας που ξεκινάει από το Όρος της Αφροδίτης και κόβει τη Γραμμή της Ζωής (Σχ. 34,Β): Φανερώνει πως είναι απαραίτητη η προσεχτική ζωή και η ιατρική φροντίδα. Ο κάτοχος της θα πρέπει να αποφεύγει οτιδήποτε μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του. Σημάδια κάποιας δυσλειτουργίας θα πρέπει να εντοπίζονται και να διορθώνονται.
Κυματιστή Γραμμή της Υγείας (Σχ. 34,Β): Φανερώνει άτομο χολερικό με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας που θα πρέπει να καταφεύγει συχνά στους γιατρούς.
Γραμμή της Υγείας που περιέχει ένα νησί (Σχ. 34,Γ): Φανερώνει κάποια εσωτερική ασθένεια που συνεχίζεται όσο είναι ορατό και το νησί.
Γραμμή της Υγείας με βαθύ κάθετο σημάδι (Σχ. 35,Α): Φανερώνει άσχημη υγεία και πεπτικά προβλήματα.
Γραμμή της Υγείας σε σχήμα αστεριού (Σχ. 35,Β): Σημάδι στειρότητας που είναι ακόμα πιο έντονο αν το αστέρι βρίσκεται στο σημείο που διασταυρώνονται οι γραμμές της Νοημοσύνης και της Υγείας.
Γραμμή Υγείας με μικρές επάλληλες γραμμές (Σχ. 35,Γ): Φανερώνει φτωχή υγεία που τα κυριότερα προβλήματα της εντοπίζονται στο πεπτικό σύστημα και στο συκώτι· ο κάτοχος μιας τέτοιας γραμμής σπάνια αισθάνεται καλά και δείχνει μόνιμα απογοητευμένος από τη ζωή.
Γραμμή της Υγείας που αρχίζει από ένα μεγάλο νησί (Σχ. 35,Δ): Φανερώνει τάση προς υπνοθασία.
Γραμμή της Υγείας που αρχίζει από το Όρος της Σελήνης (Σχ. 36,Α): Μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεχτικά. Η Γραμμή της Διαίσθησης (Σχ. 36, Β) αρχίζει κοντά της σ' ένα σχήμα τοξωτό. Αν ακολουθήσει την πορεία της και η Γραμμή Υγείας, δείχνει πως ο κάτοχος της δε χρειάζεται ν' ανησυχεί καθόλου για την υγεία του.

12. Οι γραμμές του γάμου
Η Γραμμή του Γάμου μας δίνει ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες για τις προοπτικές του κατόχου της πάνω σ' αυτό το ζήτημα. Αρχίζει από την εξωτερική πλευρά της παλάμης και περνάει χαμηλά κάτω από τη ρίζα του μικρού δαχτύλου. Κατά κανόνα, σε κάθε χέρι υπάρχουν πολλές Γραμμές Γάμου, αλλά εκείνη που ενδιαφέρει περισσότερο είναι πάντα η πιο χαρακτηριστική. 
Ευδιάκριτη ευθεία Γραμμή του Γάμου (Σχ. 37,Α): Σίγουρο σημάδι γάμου, δείχνει πως οι κάτοχοι της γίνονται αφοσιωμένοι και πιστοί σύζυγοι· όταν πλησιάζει τη Γραμμή της Καρδιάς θα πρέπει να αναμένεται γάμος σε μικρή ηλικία. Όταν πάνω από τη Γραμμή του Γάμου υπάρχει μια άλλη βαθιά γραμμή (Σχ. 37,Α) υπάρχουν πολλές πιθανότητες ότι ο κάτοχος της μετά το γάμο θα συνάψει και κάποιον άλλο συναισθηματικό δεσμό, που θα κρατήσει για αρκετά χρόνια.
Πολλές και λεπτές Γραμμές του Γάμου (Σχ. 37,Β): Οι κάτοχοί τους αδιαφορούν στα θέματα που σχετίζονται με τον έρωτα και το γάμο· στις περισσότερες περιπτώσεις μένουν ανύπαντροι.
Γραμμές του Γάμου που τείνουν προς τα κάτω και αγγίξουν ή κόβουν κάθετα τη Γραμμή της Καρδιάς (Σχ. 38,Α): Οι κάτοχοι τους θα ζήσουν περισσότερα χρόνια από τα ταίρια τους.
Γραμμή του Γάμου με ανηφορική κατάληξη (Σχ. 38,Β): Φανερώνει μεγάλη λαχτάρα για αγάπη αλλά ο κάτοχος της προσπαθεί ν' αποφύγει τις ευθύνες· αυτό είναι το σημάδι ενός εργένη ή μιας γεροντοκόρης. Οι κάτοχοι της είναι άνθρωποι ανήσυχοι.
Γραμμή του Γάμου που αγγίξει τη Γραμμή της Επιτυχίας με μια ανηφορική κλίση (Σχ. 38,Γ): Ο κάτοχος της θα παντρευτεί ένα πρόσωπο με μεγάλη θέση και πολλά πλούτη που μπορεί να έχει και κάποιο κοινωνικό κύρος.
Γραμμή του Γάμου με πολλά  μικρά παρακλάδια που ακολουθούν κατηφορική πορεία (Σχ. 38,Δ): Φανερώνει έλλειψη προσωπικής ευτυχίας στο γάμο που θα προκληθεί από αρρώστια του συζύγου.
Γραμμή του Γάμου που αρχίζει από ένα νησί (Σχ. 39,Α): δείχνει πως θα περάσει καιρός μέχρι ν' αρχίσουν να χαίρονται οι κάτοχοι της μια ομαλή έγγαμη ζωή. Οι κάτοχοι της μπορεί να παντρευτούν αλλά οι περισσότερες πιθανότητες είναι πως οι συνθήκες θα τους οδηγήσουν στο χωρισμό.
Γραμμή του Γάμου που περιέχει ένα νησί στο μέσο της (Σχ. 39,Β): Φανερώνει πως στα μισά του έγγαμου βίου ο κάτοχος της θα χωρίσει από το ταίρι του.
Γραμμή του Γάμου που τελειώνει σ' ένα νησί: Φανερώνει ελάχιστες ελπίδες για γεφύρωμα του χωρισμού.
Κατηφορική Γραμμή του Γάμου που κόβει τη Γραμμή της Επιτυχίας (Σχ. 39,Δ): Ο κάτοχος της θα ζημιωθεί ηθικά και υλικά μετά από γάμο με πρόσωπο που κατέχει υψηλή θέση.
Γραμμή του Γάμου που αρχίζει από μια μεγάλη διχάλα (Σχ. 40,Α): Θα χρειαστεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να σταθεροποιηθεί ο έγγαμος βίος. Κάτοχοι μιας τέτοιας γραμμής δεν μπορούν να πλησιάσουν τα ταίρια τους για πολλούς και διάφορους λόγους. Όμως, αν η γραμμή συνεχίζεται ευδιάκριτα μετά τη διχάλα, θα καταφέρουν στο τέλος να βρουν την οικογενειακή ευτυχία.
Γραμμή του Γάμου που τελειώνει σε μια μεγάλη διχάλα (Σχ. 40,Β): Φανερώνει ότι ο γάμος θα τελειώσει σε χωρισμό· αν ένα από τα σκέλη διασταυρώνεται με τη γραμμή της Καρδιάς, ο γάμος θα καταλήξει ίσως σε διαζύγιο· αυτό είναι ακόμα πιο σίγουρο αν η γραμμή τείνει ν' αγγίξει τη Γραμμή της Ζωής. Δυστυχώς, φανερώνει εχθρότητα και μεγάλη δυστυχία, μέχρι να εκδοθεί το διαζύγιο.
Γραμμή του Γάμου που κόβεται κάθετα από μια ευδιάκριτη μικρή γραμμή (Σχ. 40,Γ): Φανερώνει προβλήματα στο μονοπάτι του γάμου· ωστόσο, αν η Γραμμή είναι δυνατή και διατηρεί το βάθος και τη διαύγεια της, οι κάτοχοι της θα καταφέρουν να βρουν την ευτυχία.
Ανηφορικές γραμμές που ξεκινούν από τη Γραμμή του Γάμου (Σχ. 41 ,Α): Φανερώνουν τα παιδιά. Οι ευδιάκριτες είναι τα αγόρια και οι πιο αχνές τα κορίτσια.
Ανηφορική Γραμμή που φτάνει μέχρι τη Γραμμή της Καρδιάς (Σχ. 41 ,Β): Φανερώνει πως για τον κάτοχο της μεγαλύτερη αξία έχει ένα παιδί παρά ο σύντροφος του στο γάμο.

13. Ασυνήθιστες γραμμές
Μέχρι τώρα εξετάσαμε τις πιο σημαντικές γραμμές της παλάμης και θα πρέπει να έχετε πάρει μια ιδέα για την ψυχολογία και το πεπρωμένο των κατόχων τους. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες σημαντικές γραμμές κι αν δεν τις εξετάσουμε κι αυτές, η ανάλυση της παλάμης παραμένει ελλιπής. Οι γραμμές αυτές δεν παρουσιάζονται σ' όλες τις παλάμες, αλλά όπου υπάρχουν μας δίνουν πολύ σημαντικές πληροφορίες.
Το Δαχτυλίδι του Σολομώντα (Σχ.42,Α): Ξεκινάει από το έξω μέρος της παλάμης κάτω από τη ρίζα του δείχτη και ακολουθεί μια απαλή κυκλική πορεία ανηφορική, δίνοντας την εντύπωση πως προχωρεί παράλληλα με τη χαρακιά στη Σχ. 42 βάση του δαχτύλου. Όταν είναι καθαρή, αδιάσπαστη και μακριά σημαίνει τάση για σπουδή και μελέτη φυσικών και απόκρυφων επιστημών. Κατά κανόνα, βρίσκεται στις παλάμες των χειρομαντών.
Ο Απόκρυφος Σταυρός (Σχ. 42,Β): Αγγίζει τις Γραμμές της Καρδιάς και της Νοημοσύνης, σχηματίζεται όμως ανεξάρτητα. Συνήθως βρίσκεται κάτω από το μεσαίο δάχτυλο αλλά πολλές φορές εντοπίζεται και στις δυο πλευρές στην εξωτερική περιοχή της παλάμης. Σύμβολο μυστικισμού και αυτός δείχνει πως οι κάτοχοι του έχουν τάση προς τις απόκρυφες επιστήμες, αλλά σαν σημάδι είναι πολύ σπάνιο και δε θα πρέπει να συγχέεται με οποιουσδήποτε άλλους σταυρούς που θα τύχει να βρίσκονται στην ίδια περιοχή.
Το δαχτυλίδι του Κρόνου (Σχ. 43,Α): Είναι μια ημικυκλική γραμμή που σχηματίζεται στη ρίζα του μεσαίου δαχτύλου· φανερώνει τάσεις κατάθλιψης, απαισιοδοξίας και γενικά θεωρείται σημάδι δυστυχίας. Ο κάτοχος της φαίνεται ανίκανος να βρει την ευτυχία γιατί η ζωή του επηρεάζεται από πολλές περιοριστικές συνθήκες.
Τα Ιατρικά Στίγματα (Σχ. 43,Β): Αποτελούνται από τρεις έως τέσσερις κάθετες γραμμές που διασταυρώνει μια μικρή οριζόντια γραμμή · παρατηρούνται συνήθως στα χέρια των χειρούργων που έχουν την τάση και την ικανότητα να γιατρεύουν τους συνανθρώπους τους και καταφέρνουν να ελαττώνουν με επιτυχία τον πόνο και τις δυστυχίες.
Η Ζώνη της Αφροδίτης (Σχ. 44,Α): Είναι μια ημικυκλική γραμμή που αρχίζει από το μέσο διάστημα του δείχτη και σχηματίζοντας ένα εμφανές τόξο στο επάνω μέρος στην επιφάνεια της παλάμης, καταλήγει ανάμεσα στο τρίτο και το μικρό δάχτυλο· είναι ένα αρκετά κοινό σημάδι που συνδέεται με την ευαισθησία και τα συναισθήματα· όταν είναι καλογραμμένη και χωρίς παραμορφώσεις, δείχνει άτομο βαθιά συναισθηματικό· οι κάτοχοι της αγαπούν και μπορούν να εκτιμήσουν καθετί το ωραίο, ιδιαίτερα τα όμορφα άτομα του αντίθετου φύλου και υποκύπτουν εύκολα στις σεξουαλικές προκλήσεις. Φανερώνει επίσης κάποια έλλειψη αυτοελέγχου και οι κάτοχοι της είναι κυρίως άτομα που υπακούν στις παρορμήσεις τους. (Βλ. Σχ. 45 για άλλες ασυνήθιστες γραμμές και για τη σημασία τους).
Οι Γραμμές της Επιστημονικής Ικανότητας (Σχ. 44,Β): Αποτελούνται από δυο άλλοτε όρθιες και άλλοτε πλάγιες γραμμές που φαίνονται καθαρά κάτω από τη ρίζα του μικρού δαχτύλου, κάτω από τη Γραμμή της Καρδιάς. Είναι πολύ σπάνιες γραμμές και οι κάτοχοι τους έχουν μεγάλη κλίση για ιατρική ή επιστημονική εργασία που συνήθως τους οδηγεί και στην επιτυχία.

Ζώνη της Αφροδίτης που σχηματίζεται με πολλές τοξωτές γραμμές (Σχ. 45,Α): Δείχνει αυξημένο συναισθηματισμό. Οι κάτοχοι της είναι πολλές φορές υστερικοί και δεν έχουν διόλου αυτοέλεγχο.
Ζώνη της Αφροδίτης που περιέχει ένα νησί (Σχ. 45,Β): Φανερώνει τάση για υπερβολές στα συναισθηματικά ζητήματα και μια προδιάθεση για ασθένειες που σχετίζονται με υπερβολές στην ερωτική ζωή.
Η γραμμή της Διαίσθησης: τοξωτή γραμμή, αρχίζει από την περιοχή του Όρους της Σελήνης και διασταυρώνοντας διακριτικά την παλάμη τερματίζει κάτω από τη ρίζα του μικρού δαχτύλου· σπάνια συναντιέται τόσο ολοκληρωμένη ή τόσο μακριά· οι κάτοχοι της έχουν το χάρισμα της ενόρασης και τα όνειρα τους βγαίνουν αληθινά.
14. Τα "βραχιόλια"
Οι ευδιάκριτες γραμμές που πηγαίνουν παράλληλα η μια με την άλλη στο μάκρος του καρπού, ονομάζονται ·Βραχιόλια·.
Μετριούνται από την πλευρά της παλάμης και πρώτη θεωρείται η πιο κοντινή.
Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη αξία και σπουδαιότητα είναι το πρώτο Βραχιόλι.
Όταν είναι ευδιάκριτο (Σχ. 46) φανερώνει καλή κατάσταση υγείας.
Όταν τα Βραχιόλια είναι ευδιάκριτα δίχως παραμορφώσεις, φανερώνουν προοπτικές για καλή υγεία και περιουσία.
Όταν τα Βραχιόλια είναι αχνά και παραμορφωμένα (Σχ. 47), φανερώνουν μια τάση προς την υπερβολή και την ασωτία.
Όταν τα Βραχιόλια περιέχουν νησάκια ή παίρνουν αλυσιδωτό σχήμα (Σχ. 48), φανερώνουν μια ζωή γεμάτη σκληρή δουλειά, σκοτούρες και ανησυχίες· ωστόσο, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να φτάσει ο κάτοχος τους στην επιτυχία.
Όταν το πρώτο Βραχιόλι σχηματίζει τόξο προς την περιοχή της παλάμης, φανερώνει προβλήματα στο γεννητικό σύστημα· στα χέρια των γυναικών φανερώνει προβλήματα τεκνοποιίας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια