Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Tσερνόμπιλ: νέα διαρροή!

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΡΟΦΗΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ "ΤΑΦΟ"
Ξαναζωντάνεψε ο εφιάλτης με νέα διαρροή!
Τμήμα της οροφής του πυρηνικού εργοστασίου του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία κατέρρευσε σήμερα, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που....

πλήττει τη χώρα, δημιουργώντας ανησυχία για την ραδιενέργεια που μπορεί να εκλυθεί στην ατμόσφαιρα αφού πλέον τίποτα δεν μεσολαβεί μεταξύ της "σαρκοφάγου" που έχει κατασκευαστεί για να κρατήσει τον πυρήνα "φυλακισμένο" και της ατμόσφαιρας.
Το υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς η διαρροή ραδιενέργειας περιορίζεται σε εμβαδόν 600 τ.μ. εντός της κατασκευής από σκυρόδεμα που μονώνει τον αντιδραστήρα από τον έξω κόσμο, αλλά πολλοί ειδικοί φοβούνται τα χειρότερα
Χαρακτηριστικό είναι ότι γαλλικές οικοδομικές εταιρείες Vinci και Bouygues απομάκρυναν το προσωπικό από το Τσερνομπίλ προληπτικά.
Ο τοίχος που έπεσε δεν εφάπτεται με τον αντιδραστήρα, ενημέρωσε η υπηρεσία τύπου του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ. Ωστόσο, το γεγονός της κατάρρευσης σημαίνει ότι η κατάσταση των κατασκευών του σταθμού συνεχίζει να επιδεινώνεται.
Η πτώση σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο της 4ης μονάδας του ΑΗΣ.

defencenet

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια