Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μαθήματα image: Κλέψε το στιλ του Ρόμπερτ Πάτινσον

Φέρε στο μυαλό σου έναν Σάκη Ρουβά επί σκηνής, περικυκλωμένο από Ρουβίτσες που αλαλάζουν. Μεγένθυνε την ακτινοβολία του Σάκη επί 1.000.
Πολλαπλασίασε το μέγεθος της καριέρας του επί 10.000.
 Βελτίωσε το στιλ του επί 1.000.000.
Τώρα έχεις μπροστά σου τον άντρα για τον οποίο μιλάμε.
Από την εποχή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στον.....
Τιτανικό και του Μπραντ Πιτ στο «Επτά μέρες στο Θιβέτ» είχε το γυναικείο φύλο να πάθει τέτοιο πατατράκ. Κανένας άλλος γόης του Χόλιγουντ δεν κατάφερε έκτοτε να μετατρέψει τα νεαρά θηλυκά όλου του κινηματογραφόφιλου πλανήτη σε πειθήνιες σκλάβες, ψυχή και σώμα. Είναι λοιπόν ο Ρόμπερτ Πάτινσον ο νέος Μπραντ Πιτ; Όσο κι αν το Χόλιγουντ βιάζεται να χρίσει αντικαταστάτες, η υποψηφιότητά του είναι βάσιμη.

Ποιο όμως είναι το κύριο ατού του σέξι βρικόλακα του Twilight; Η εμφάνιση; Το στιλ; Τα ρούχα; Τα μαλλιά; Πώς καταφέρνει ένας εικοσάρης τυπάς να εκπέμπει μια αύρα τέτοιου βεληνεκούς. Και το σπουδαιότερο: Υπάρχει τρόπος να «αποκωδικοποιήσεις» τα μυστικά της γοητείας του;

Ναι. Υπάρχει τρόπος. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, η φυσική ομορφιά που του έδωσε ο Θεός και η φύση είναι ένα μικρό μόνο κομμάτι από το παζλ της γοητείας του. Υπάρχουν δέκα ακόμα μυστικά, στο ντύσιμο και τη συμπεριφορά που του επιτρέπουν να σκορπά ανέξοδα το sex appeal του σε κάθε εμφάνιση. Το κυριότερο: Δε χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια να τα υιοθετήσεις και δεν θα σε βάλουν σε έξοδα. Διότι αυτό είναι το βασικό, το κυρίαρχο μυστικό του: Να δείχνει cool, χωρίς να ξεφεύγει από το μέσο όρο. Στιλάτος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Η γκαρνταρόμπα του; Προσιτή. Το στιλ του κλασσικό, αλλά όχι «παλιακό». Έξυπνο, αλλά όχι ακραία trendy. Τολμηρό, αλλά όχι κραυγαλέο. Το ΄χει πει και ο ίδιος στο περιοδικό «In Style»: «Δε θέλω να δείχνω υπερβολικά trendy».
Ο τυπάς της διπλανής πόρτας λοιπόν. Αυτό δείχνει βέβαια. Γιατί πίσω από αυτό, κρύβεται ένα καλομελετημένο «πακέτο».
Πάμε να το «αντιγράψουμε» βήμα βήμα:

10 : Μυστικά του sex appeal
Πώς φλερτάρει στ’αλήθεια ο Ρόμπερτ Πάτινσον; Πώς πλησιάζει μια γυναίκα εκτός ρόλου; Κάποια από τα μυστικά του τα αποκάλυψε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του στον γνωστό αμερικανό παρουσιαστή Jay Leno. Όπως είπε και ο ίδιος, δάσκαλός του σε όλα είναι ο …πατέρας του, ο οποίος του δίνει συμβουλές βήμα βήμα. Οι δυο βασικότερες:
- Χειροφίλημα: Ακούγεται μπανάλ, αλλά αποτελεί βέλος που στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά κάθε γυναικείας ύπαρξης. Ο πατέρας του Ρόμπερτ συνιστά πρώτα χειραψία κοιτώντας στα μάτια, χαμόγελο και χειροφίλημα.
- Γαλλικό στιλ: Κάποια στιγμή ο Ρόμπερτ πήρε ένα γράμμα από τον πατέρα του, που τού εξηγεί πως οι αμερικανοί σταρ στην απονομή των Όσκαρ ήταν πολύ «αγροίκοι» και πως αναπολεί τις στιγμές του Σαρλ Αζναβούρ, κορυφαίου Γάλλου τραγουδιστή και ηθοποιού των 50s. Οι αβρές χειρονομίες του και το αριστοκρατικό του στιλ παραπέμπουν σε παλιά, διαχρονικά πρότυπα αντρικής γοητείας. Όντως, ο Φρανκ Σινάτρα, ο Κάρι Γκράντ, ο Σαρλ Αζναβούρ και οι κλασσικοί cool guys εκείνης της εποχής –από τους οποίους έχουν εμπνευστεί κι άλλοι αστέρες όπως ο Κλούνι – είναι οι σίγουρες βάσεις για το χτίσιμο ενός γοητευτικού αντρικού στιλ.

9 : Grooming - Μαλλιά, φρύδια, φαβορίτες
Η «ανακατεμένη» κόμμωση του Πάτινσον δεν είναι καινούργια, για την ακρίβεια αποτελεί επαναφορά του παλιού λουκ του Τζέημς Ντιν από τα ‘50s, το οποίο επανήλθε στα ‘80s (κάνε κλικ στο άρθρο του ML για το μοντέρνο αντρικό look της σεζόν) ενέπνευσε όμως ένα ολόκληρο trend. Το καλό είναι πως το λουκ αυτό ταιριάζει σε όλους σχεδόν του τύπους προσώπου (οβάλ, τετράγωνους, μακρόστενους, με γωνίες), άρα λογικά και σε σένα. Επίσης ταιριάζει ακόμα κι αν τα μαλλιά σου αραιώνουν (χτύπα ξύλο). Για να το αντιγράψεις, θα χρειαστείς αφρό για τα μαλλιά ή τζελ, πιστολάκι, μια βούρτσα και πηλό για φιξάρισμα.
Βήμα πρώτο: Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι πιο μακριά πάνω απ’ό,τι στα πλάγια. Πάρε τζελ στην παλάμη σου τρίψε τα χέρια σου μεταξύ τους. Ξεκίνα από τις ρίζες στην κορυφή του κεφαλιού. Μην ακουμπάς απλά την παλάμη σου για να πάει το τζελ στα μαλλιά, αλλά «άρπαξε» τις τρίχες με τα χέρια και κάνε μια κίνηση με τα δάχτυλα σα να στίβεις λεμόνι. Αυτό λέγεται scrunching. Βάλε περισσότερο τζελ εμπρός.
Βήμα δεύτερο: Στέγνωσε τα μαλλιά με το πιστολάκι στη χαμηλή σκάλα. Για να το κάνεις καλά, σκύψε μέχρι κάτω και στέγνωσέ τα όσο θα στέκονται όρθια. Στόχευε με το πιστολάκι στις ρίζες και συνέχισε το scrunching. Κατά καιρούς τσέκαρε το αποτέλεσμα στον καθρέφτη. Όταν τα στεγνώσεις καλά, το μαλλιά σου θα φαίνονται όρθια και γεμάτα «καρφάκια» σα να είδες βρικόλακα στην πραγματικότητα. Μη σε νοιάζει, η βαρύτητα θα κάνει το θαύμα της. Αν δεν τα έχεις καταφέρει, πρόσθεσε λίγο ακόμα τζελ (ή πηλό) στις ρίζες. Πρόσεχε την ποσότητα. Αν βάλεις παραπάνω θα φαίνονται λαδωμένα, αν βάλεις λιγότερο δε θα βγει αυτό που θέλουμε.
Βήμα τρίτο: Με μια στρογγυλή βούρτσα τύλιξε τα μαλλιά και ρίξε τους ζεστό αέρα με το πιστολάκι. Ξετύλιξε αργά τα μαλλιά και άφησέ τα να πέσουν. Συνέχισε το ίδιο τυλίγοντας τυχαία τούφες-τούφες.
Βήμα τέταρτο: Τα μαλλιά στα πλάγια μπορείς να τα κάνεις να πετάγονται ελαφρά προς τα έξω. Αυτό αν είναι πολύ κοντά. Αν είναι μακριά, πάτησέ τα λίγο με τα χέρια, ή «τρέξε» τα δάχτυλά σου μέσα στα μαλλιά με κατεύθυνση από το πρόσωπο έως το σβέρκο.
Βήμα πέμπτο (υπομονή, τελειώνουμε): Πάρε λίγο ακόμα τζελ ή πηλό και ξεχώρισε τις μπούκλες. Μην χρησιμοποιήσεις βούρτσα ή χτένα. Επιθεώρησε τις τελευταίες λεπτομέρειες με λίγο πηλό ή τζελ αν υπάρχει ανάγκη.
Τις φαβορίτες, άφησέ τες να μακρύνουν μέχρι το κάτω άκρο των αυτιών σου. Όσο για τα φρύδια, έρευνες έχουν αποδείξει πως οι γυναίκες βρίσκουν τους άντρες με τα παχιά φρύδια πιο αρρενωπούς και ελκυστικούς (μη διανοηθείς να τα βγάλεις). Μπράβο, αρχίζεις να τον θυμίζεις...
8 : Leather jacket
Ελάχιστα αντρικά ρούχα φωνάζουν "sex appeal" πιο δυνατά από ένα δερμάτινο τζάκετ. Βρες το τζάκετ που σου ταιριάζει και συνδύασέ το χαλαρά ακόμα και με ένα T-Shirt από μέσα. Για πιο επίσημες καταστάσεις μπορείς να αντικαταστήσεις ακόμα και το κοστούμι ή το μπλέηζερ, αν το τζάκετ σου είναι σε στιλ σακακιού κι όχι σπορ. Θα ταιριάζει γάντι με το καλό σου πουκάμισο.

7 : Γυαλιά 
Έχεις πάρα πολλές επιλογές για το καλοκαίρι. Πραγματικά πολλές (διάβασε εδώ επιλογές γυαλιών). Μην πελαγοδρομείς. Απλές, κλασσικές γραμμές. Αεροπορικού τύπου (aviators) ή wayfarers είναι ό,τι καλύτερο και διαχρονικό μπορείς να φορέσεις. Το θέμα δεν είναι να προκαλείς την προσοχή με αυτό που φοράς, αλλά με το βλέμμα και το γενικότερο παρουσιαστικό. (Getty).

6 : Επίσημο ένδυμα
Στις πιο επίσημες καταστάσεις επιτρέψτε μας να πούμε πως ο κινηματογραφικός Edward είναι στα καλύτερά του. Elegant, στυλάτος, μοδάτος. Τα μεσάτα στενά κοστούμια ταιριάζουν γάντι με την ψιλόλιγνη σιλουέτα του. Σκούρο χρώμα στο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και λεπτή γραβάτα, είναι το τέλειο σετ, που αναδεικνύει το ύφος και την προσωπικότητά σου.

5 : Αξεσουάρ
Το ατιμέλητο, grungy στιλάκι του Ρόμπερτ συνοδεύεται απαραίτητα κι από αξεσουάρ που το συμπληρώνουν. Καπέλα, καπελάκια τύπου μπέηζμπολ, αθλητικά σνίκερς, μαύρες μπότες είναι τα κλασσικότερα παραδείγματα.

4 : Casual
Ο Πάτινσον έχει όντως ανακαλύψει την κρυμμένη δύναμη του τζιν. Denim παντελόνια, καρό πουκάμισα, απλά καθημερινά T-Shirts και κουκούλες κατέχουν περίοπτη θέση στην γκαρνταρόμπα του. Δεν είναι δύσκολο να βρεις τέτοια ρούχα. Το δύσκολο έρχεται όταν τα συνδυάζεις και τα φοράς. Απαιτείται να έχεις «άποψη» και αυτοπεποίθηση.
3 : Σωστό μέγεθος
Κλασσικό αντρικό λάθος – να αγοράζεις κάτι πιο στενό ή πιο φαρδύ από το νούμερο που πρέπει να φορέσεις. Κι αυτό, γιατί σχεδόν όλοι οι άντρες βαριούνται να ελέγξουν τον εαυτό τους εξονυχιστικά στον καθρέφτη. Ο Ρόμπερτ Πάτινσον φορά ακολουθεί πιστά τον κανόνα – Φορά πάντα ρούχα που «ακολουθούν» και αναδεικνύουν τη σιλουέτα του. Ποτέ πιο φαρδιά, ποτέ πιο στενά.

2 : Χρωματικοί συνδυασμοί
Πολύ μεγάλη υπόθεση. Εκεί δείχνεις πόσο μπορείς να «δένεις» τα ρούχα που φοράς σε ένα σύνολο. Το χρώμα σε έναν άντρα δεν είναι εύκολη ιστορία, διότι οι επιλογές του δεν είναι τόσο μεγάλες όσο στις γυναίκες, που παίζουν με κάθε απόχρωση. Ο Ρόμπερτ Πάτινσον μπορεί να φορά πολύχρωμα καρώ πουκάμισα ή μακό μπλουζάκια, όμως ποτέ δεν «τονίζει» το χρώμα πάνω του. Όταν νιώθει ότι «φορτώνεται» με χρώμα, φροντίζει ώστε το υπόλοιπο σύνολο να το «ρίχνει» χρωματικά. Προτιμά να το συνδυάζει με πιο σκούρες, πιο ουδέτερες αποχρώσεις. Ένα καρώ πουκάμισο π.χ με μπλε και κόκινο το «σβήνει» με ένα ουδέτερο T-Shirt.

1 : Το look-υπογραφή
Αυτό είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά των σταρ και κλασσικό μυστικό γοητείας: Προκειμένου να "μείνουν" στο ασυνείδητο των θαυμαστών τους, συνδέουν τον εαυτό τους με ένα συγκεκριμένο look, όσο το δυνατόν πιο μοναδικό και πιο ταιριαστό με εκείνους. Σκέφτεσαι Τζορτζ Κλούνι; Θυμάσαι ένα καλοραμμένο κοστούμι. Σκέφτεσαι Σάκη Ρουβά; Θυμάσαι σκισμένο λευκό T-Shirt. Σκέφτεσαι Πάτινσον; Θυμάσαι ουδέτερα χρώματα, επιμελώς ατιμέλητο ντύσιμο, απλό και λιτό στιλ. Αυτό είναι η «υπογραφή» του.
menslounge

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια