Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Επεισόδια στην Αθήνα

Ενταση και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 12.000 άτομα και η κεφαλή της οποίας έχει φθάσει στο Σύνταγμα.
Το κέντρο της Αθήνας είναι ακόμη κλειστό, ενώ λίγο μετά τις 14:00 επικράτησε ένταση στα Προπύλαια στο ύψος....

Πανεπιστημίου και Εδουάρδου Λο, όταν, λίγο πριν το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, στο ύψος της Κριεζώτου, ρίχθηκαν μολότοφ προς τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με κρότου-λάμψης και χημικά, ενώ η ένταση συνεχίστηκε με πετροπόλεμο.
Νωρίτερα, στην οδό Χαλκοκονδύλη, άγνωστοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο μάρκας BMW, ρίχνοντας εύφλεκτο υγρό, η οποία όμως σβήστηκε αμέσως από τους παριστάμενους.
Το κέντρο της Αθήνας παραμένει κλειστό από το Χίλτον έως τη συμβολή Πατησίων και Αλεξάνδρας. Ολοι οι περιφερειακοί δρόμοι που οδηγούν στο κέντρο είναι επίσης κλειστοί. Κλειστοί είναι, επίσης, οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμό, Μοναστηράκι και Ακρόπολη.
Επεισόδια μικρής έκτασης στην περιοχή Εξαρχείων
Ένταση επικράτησε στην περιοχή των Εξαρχείων όπου κατέφυγαν νεαροί μετά από επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας κοντά στο Σύνταγμα. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σειρά προσαγωγών.
Διμοιρίες των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν περιμετρικά της πλατείας Εξαρχείων. Οι κουκουλοφόροι απωθήθηκαν προς την Καλλιδρομίου.
Ειδικότερα, νεαροί πέταξαν μια βόμβα μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου γύρω στις 2.30 μετά το μεσημέρι, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και οι νεαροί απομακρύνθηκαν και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Εξαρχείων μέσω της οδού Χαριλάου Τρικούπη.
Ομάδες νεαρών έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, χωρίς ωστόσο τα επεισόδια να έχουν πάρει μεγάλη έκταση.
Νωρίτερα άγνωστοι επιχείρησαν να πυρπολήσουν αυτοκίνητο στην οδό Χαλκοκονδύλη το οποίο υπέστη μικρές υλικές ζημιές.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στη διασταύρωση των οδών Φειδίου και Εμμανουήλ Μπενάκη νεαροί εντόπισαν άνδρα, ο οποίος κρατούσε ελληνική σημαία, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια