Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι χρειάζεται ο έρωτας για να αντέξει στο χρόνο

Νέες διαστάσεις στον στίχο "είναι πανάκριβο στο λέω ν αγαπάς" δίνει μία νέα βρετανική ανάλυση που υπολογίζει τι ακριβώς χρειάζεται ο έρωτας για να εξελιχθεί σε μακροχρόνια σχέση.
 Η ανάλυση δημοσιοποιείται εν όψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου και πραγματοποιήθηκε από την "ιστοσελίδα για αληθινούς τζέντλεμαν" Socked.co.uk.
Σύμφωνα με αυτήν, για να «ανθίσει» ο έρωτας απαιτούνται 22 γεύματα του ζευγαριού (φυσικά σε εστιατόρια), πέντε γεύματα με φίλους (οπωσδήποτε σε ζευγάρια, από τέσσερα ή περισσότερα άτομα τη φορά), δύο διακοπές μαζί, συνάντηση με τους γονείς και δύο διανυκτερεύσεις στο σπίτι των γονέων.
Απαιτούνται επίσης τουλάχιστον 3.000 λίρες σε δώρα (δηλαδή 3.477 ευρώ!), επτά γεροί… καυγάδες, καθώς και να εγκριθεί έκαστο μέλος του ζεύγους από τουλάχιστον το 55% των συγγενών και των φίλων του έτερου μέλους!
Αν γίνουν όλ’ αυτά (και τα αντέξει το ζευγάρι), τότε ο έρωτας έχει όλες τις προϋποθέσεις για να μετατραπεί σε μακροχρόνια σχέση.
Ίσως πάλι όλ’ αυτά να είναι ο λόγος που ο αριθμός των εργένηδων στη Βρετανία (σ.σ. και όχι μόνο) έχει πενταπλασιασθεί την τελευταία δεκαετία ενώ ο αριθμός των παντρεμένων ζευγαριών παραμένει σχεδόν ο ίδιος, σχολιάζει με σκωπτική διάθεση η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.
Ακόμα και οι ίδιοι οι επινοητές της ανάλυσης παραδέχονται πως τα ευρήματά τους είναι υπερβολικά.
«Καθίσαμε και βάλαμε κάτω τους αριθμούς και, εάν έχουμε δίκιο, αποτελεί θαύμα που το ανθρώπινο είδος κατάφερε να επιβιώσει τόσο καιρό», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Socked, Μαρκ Χαλ.
«Με βάση τους υπολογισμούς μας, μόνον το 3% των νέων σχέσεων θα διαρκέσουν αρκετά ώστε να φτάσουν έως την εκκλησία ή το δημαρχείο τα ζευγάρια».
Για την ιστορία, ο στίχος «είναι πανάκριβο στο λέω ν’ αγαπάς» είναι του Νικόλα Άσιμου και ακούγεται στο «Αγαπάω κι Αδιαφορώ»…
Ρούλα Τσουλέa

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια