Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αγώνας διαρκείας για την προστασία των ΑμεΑ, χρόνιες παθήσεις & των οικογενειών τους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αγώνας διαρκείας για την προστασία των ΑμεΑ, χρόνιες παθήσεις & των οικογενειών τους
 
Αλληλεγγύη - ενότητα - συνεχής και αδιάκοπος αγώνας: με αυτά τα �όπλα� το ελληνικό αναπηρικό κίνημα αντιμετωπίζει.... 

και θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Παρά το γεγονός ότι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες τους είναι τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα, στο 8ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΕΣΑμεΑ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Τιτάνιο, διαπιστώθηκε για ακόμη μία φορά το αγωνιστικό φρόνημα των εκατοντάδων εκλεγμένων αντιπροσώπων σωματείων και συλλόγων ΑμεΑ από κάθε γωνιά της Ελλάδας
 
�Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς�, τόνισε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος σκιαγράφησε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. Ακόμη, δεκάδες σύνεδροι που πήραν το λόγο στο Συνέδριο από όλη την Ελλάδα και από κάθε κατηγορία αναπηρίας / χρόνιας πάθησης παρουσίασαν την πολύ σκληρή κατάσταση που βιώνουν, είτε στις περιοχές τους, είτε στις κατηγορίες τους.
 
Αναδείχθηκαν όλα τα καυτά θέματα: �Η κατάσταση στο χώρο της υγείας, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ο Καιάδας του ΚΕΠΑ, τα τραγικά ποσοστά ανεργίας, η επίθεση στα εισοδήματα, τα εκπαιδευτικά ζητήματα, η τεράστια αδικία που βιώνουν οι εργαζομένοι με αναπηρία με τις χωρίς εξαιρέσεις μειώσεις στους μισθούς τους, τα ασφαλιστικά/συνταξιοδοτικά ζητήματα κλπ.
Οι επόμενες κινήσεις του αναπηρικού κινήματος θα επικεντρωθούν σε στρατηγικές με σκοπό να προστατευθεί η ζωή και καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, ενώ παράλληλα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία θα διεκδικήσει σοβαρές θεσμικές αλλαγές σε μείζονος σημασίας ζητήματα.
 
Η ΕΣΑμεΑ ανακοινώνει τη νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Συνομοσπονδίας: Ι. Βαρδακαστάνης: Πρόεδρος, Θ. Κλεισιώτης: Α΄ Αντιπρόεδρος, Γρ. Λεοντόπουλος: Β΄ Αντιπρόεδρος, Ρ. Τσιουλάκης: Γ΄ Αντιπρόεδρος, 
Χρ. Νάστας: Γεν. Γραμματέας, Χρ. Κεσόγλου: Αναπλ. Γεν. Γραμματέας, Αντ. Χαροκόπος: Οργαν. Γραμματέας, Γ. Κοτζιάς: Αναπλ. Οργαν. Γραμματέας, Κ. Γαργάλης: Ταμίας, Ι. Σπηλιόπουλος: Αναπλ. Ταμίας, Φ. Ζαφειροπούλου: Υπευθ. Διεθνών Σχέσεων, Ν. Αβραμίδης: Αναπλ. Υπευθ. Διεθνών Σχέσεων, Ι. Λυμβαίος: Υπεύθυνος για θέματα Ατόμων με Βαριά Αναπηρία, Σπ. Λάγιου: Υπεύθυνη για θέματα Ισότητας των Φύλων – Γυναικών με Αναπηρία και Μητέρων ΑμεΑ, Ι. Γιάλλουρος: Υπεύθυνος για θέματα Νέων με Αναπηρία.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών στην ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑ http://www.esaea.gr/index.php?module=announce&ANN_id=4227&ANN_user_op=view&ns_news=1&MMN_position=20:20
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια