Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ζεστές, παχιές και μάλλινες

Με κουμπιά ή με φερμουάρ, με σχέδια ή χωρίς, πολύχρωμες ή μονόχρωμες, οι ζακέτες του χειμώνα όχι μόνο μας ζεσταίνουν όταν ο υδράργυρος κατρακυλάει, αλλά μας προσδίδουν και στυλ.
Η εικόνα ανταποκρίνεται σε αποκλειστικά χειμωνιάτικες βραδιές: χιονισμένο τοπίο, τζάκι, ζεστή σοκολάτα και κάζουαλ ντύσιμο, δηλαδή τζιν, πουκάμισο και μάλλινη ζακέτα.
Η τελευταία, μάλιστα, δείχνει να πρωταγωνιστεί φέτος....
λες και υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία της μόδας υπέρ της χοντρής πλέξης που θυμίζει τα δημιουργήματα της γιαγιάς μας, που τόσο σομπάραμε όταν ήμασταν παιδιά.
Η ζακέτα έχει τη μοναδική ιδιότητα να ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες.
Φυσικά, κάθε
γενιά έχει έναν ξεχωριστό τρόπο να την αναδείξει. Για παράδειγμα, οι πιο νεαρές ηλικίες, που γενικώς δεν αποχωρίζονται εύκολα το καθημερινό, χαλαρό τους στυλ, μπορούν απλώς να την προσθέσουν πάνω από αυτά που φοράνε συνήθως.
Μπορούν να τη συνδυάσουν, δηλαδή, με μακρυμάνικα T-shirts με το αγαπημένο τους συγκρότημα ή με εξυπνακίστικα, αναρχικές ατάκες, loose παντελόνια και αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια. Όσο πιο funky είναι τα υπόλοιπα, τόσο πιο ουδέτερη πρέπει να είναι η ζακέτα. Εναλλακτικά, οι κάπως μεγαλύτεροι μπορούν να αντικαταστήσουν το T-shirt με ένα ωραίο λευκό πουκάμισο, να κρατήσουν το τζιν και να φορέσουν ακριβά sneakers.
Οι κανόνες για τον τρόπο που φοριέται ένα χοντρό κόρντιγκαν είναι τόσο απλοί, που είναι δύσκολο να κάνει λάθος όποιος το επιλέξει. Κατ αρχάς, τα T-shirts όπως και τα γιλέκα ταιριάζουν πολύ με τις ζακέτες. Αν επιλέξετε πουκάμισο, καλό θα ήταν να είναι σπορ και ο γιακάς του να μην προεξέχει από τα πέτα. Αν την κουμπώσετε, φροντίστε να αφήσετε ξεκούμπωτο το τελευταίο κουμπί, για να στρώνει καλύτερα και να μη φουσκώνει κάτω από τη μέση.
Πάντως είναι εάν ρούχο που καλύπτει μια μεγάλη χρονική περίοδο μέσα στο χειμώνα, διότι ακόμα και τις πιο ζεστές ημέρες αντικαθιστά άνετα το σακάκι, το κόψιμο στο λαιμό των κόρντιγκαν που καταλήγουν σε φαρδύ γιακά - αν είναι ξεκούμπωτες - ή σε ζιβάγκο - αν φορεθούν κουμπωμένες - είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για εκείνον που τα φοράει. Καλό είναι να μην είναι στενές στη γραμμή τους, αλλά να πέφτουν χαλαρά πάνω από τα υπόλοιπα ρούχα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η χοντρή πλέξη δημιουργεί μια ασφυκτική εντύπωση.

Προτάσεις
* Αναζητήστε χοντρές ζακέτες, με σχέδιο ή χωρίς στην πλέξη τους, σε πιο κάζουαλ φίρμες. Μια καλή λύση, με μεγάλη ποικιλία σε χρώματα είναι οι προτάσεις της Gap. Διαφορετική είναι η μπεζ σε μιλιτέρ στυλ με επωμίδες και κουμπιά μέχρι επάνω αλλά και η γκρι με σχέδιο στην ύφανση που μοιάζει χειροποίητη. Η Βenetton έχει παράδοση στις χοντρές ζακέτες και κυρίως σε εκείνες με ζακάρ σχέδια, σε διάφορα χρώματα, που επαναλανσάρονται φέτος με μεγάλη επιτυχία. H Banana Republic, πάλι, επιλέγει να αντικαταστήσει τα κουμπιά με φερμουάρ και να προτείνει αποχρώσεις σε σκούρο γαλάζιο και γκρι του πάγου. Πιο κλασικές σε μαύρο χρώμα ή εκρού, θα βρείτε στη σειρά Polo by Ralph Lauren αλλά και στους Boss, Gucci και Donna Karan.
"GK"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια