Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

BiblioTech: η βιβλιοθήκη του μέλλοντος

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, όμως η κομητεία Μπέαρ στο Σαν Αντόνιο του Τέξας ετοιμάζει μία βιβλιοθήκη χωρίς… βιβλία!
Ο λόγος για την BiblioTech, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από μια τεράστια συλλογή ηλεκτρονικών βιβλίων.
Ο μοντέρνος χώρος της βιβλιοθήκης του μέλλοντος εκτείνεται σε.... 

500 τ.μ. Αντί για διαδρόμους γεμάτους βιβλία όμως η BiblioTech θα διαθέτει διαδρόμους γεμάτους υπολογιστές και γκάτζετ έτοιμα για χρήση.
 
Σε πρώτη φάση, υπολογίζεται ότι θα έχει περί τα 100 e-books προς «δανεισμό» για ενηλίκους και άλλα 50 ηλεκτρονικά βιβλία «φορτωμένα» με παιδικές εκδόσεις. Ενώ εντός του χώρου θα υπάρχουν 50 υπολογιστές, 25 λάπτοπ και 25 τάμπλετ τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επισκέπτες επιτόπου.
«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κόσμος αλλάζει» αναφέρει ο δικαστής της κομητείας Νέλσον Γουλφ. «Προσωπικά είμαι βιβλιοφάγος και έχω στη συλλογή μου περίπου 1.000 βιβλία και μάλιστα στην πρώτη τους έκδοση. Τα βιβλία είναι πολύ σημαντικά για εμένα. Οφείλουμε όμως να ακολουθούμε τους ρυθμούς της εποχής και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε στον κόσμο τέτοιες υπηρεσίες».
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να δανείζονται τα ηλεκτρονικά βιβλία της φουτουριστικής βιβλιοθήκης για ένα χρονικό διάστημα είτε να «φορτώνουν» τον αγαπημένο τους τίτλο στις δικές τους συσκευές.
Στην παρούσα φάση η κομητεία βρίσκεται σε συνεργασία με διάφορες εταιρείες οι οποίες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη χρηματοδότηση ή τον εξοπλισμό της BiblioTech.
ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια