Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Anoushka Shankar μιλάει για τη βία

Ως σοκ αλλά και ως μια αποκάλυψη που μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών έρχεται η δημόσια εξομολόγηση της Ανούσκα Σανκάρ, μουσικού και κόρης του διάσημου Ινδού παίκτη σιτάρ Ραβί Σανκάρ, πως είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά ως παιδί από έναν έμπιστο φίλο των γονιών της...
Η δήλωση της Σανκάρ έγινε μέσω ενός βίντεο....

το οποίο υποστηρίζει τη διεθνή καμπάνια που διοργανώνεται αυτές τις μέρες με αφορμή ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας σε λεωφορείο στο Δελχί, τον Δεκέμβριο που μας πέρασε.
Η Ανούσκα Σανκάρ παίρνει μέρος σε αυτό το κίνημα κατά των σεξουαλικών εγκλημάτων, «για το παιδί μέσα μου που δεν θα ξεπεράσει ποτέ αυτό που του συνέβη», όπως λέει..
Τη φωνή της με εκατομμύρια γυναίκες ένωσε η Ανούσκα Σανκάρ, ετεροθαλής αδελφή της αμερικανίδας τραγουδίστριας Νόρα Τζόουνς, στηρίζοντας την εκστρατεία ενάντια στη βία κατά των γυναικών.
Η κόρη του θρύλου του σιτάρ Ραβί Σανκάρ αποκάλυψε ότι έχει πέσει και η ίδια θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ως παιδί. «Υπέστην σεξουαλική και ψυχολογική βία για αρκετά χρόνια στα χέρια ενός άνδρα τον οποίο οι γονείς μου εμπιστεύονταν», ήταν τα λόγια της 32χρονης.
Στη συνέχεια του βιντεοσκοπημένου μηνύματός της που δόθηκε στη δημοσιότητα από την οργάνωση One billion rising, αναφέρθηκε στη δυσάρεστη εμπειρία της. «Μεγαλώνοντας βίωσα θωπεία, ανάρμοστες χειρονομίες, λεκτική βία και άλλα πράγματα που δεν ήξερα πώς να τα αντιμετωπίσω και πώς να τα αλλάξω», ανέφερε.
Εκείνο που την έκανε ωστόσο να μιλήσει ανοιχτά για την κακοποίησή της ήταν ο ομαδικός βιασμός και η δολοφονία της φοιτήτριας στο Νέο Δελχί τον Δεκέμβριο. «Αρκετά πια.
Σηκώνω το ανάστημά μου. Για μένα και για γυναίκες όπως αυτή. Για τις γυναίκες της χώρας μου», κατέληξε.
Το βίντεο της Ανούσκα εντάσσεται στις δραστηριότητες της οργάνωσης με στόχο την κινητοποίηση ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο ενάντια στην κακομεταχείριση των γυναικών.
Για τον λόγο αυτό, ανήμερα της χθεσινής γιορτής των ερωτευμένων στην Ινδία πραγματοποιήθηκαν αρκετές εκδηλώσεις όπως επιδείξεις χορών, διαδηλώσεις και ομιλίες. Παρότι ζει στο Λονδίνο, η Σανκάρ έστειλε την υποστήριξή της στην προσπάθεια.
Αλλωστε και η ίδια έχει μάθει να δίνει τους δικούς της αγώνες. Εγινε γνωστή όταν άφησε το σχολείο στα 14 της ώστε να περιοδεύσει στο πλάι του πατέρα της παίζοντας και αυτή σιτάρ.
Παράλληλα, δοκίμασε την τύχη της δουλεύοντας στον κινηματογράφο και γράφοντας σε ινδικές εφημερίδες.



ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια