Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Πυθαγόρας στο Animated… Φιλόσοφοι ΕΤ3

Ο Σωκράτης, ο Πλάτων ή ο Νίτσε είναι μερικοί μόνο από τους φιλοσόφους που "αυτοσυστήνονται" μέσα από τη νέα ψυχαγωγική αλλά και επιμορφωτική σειρά ντοκιμαντέρ "Animated...Φιλόσοφοι" που αρχίζει στην ΕΤ3 τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 στις δώδεκα τα μεσάνυχτα (!) και η οποία θα προβάλλεται κάθε....

Δευτέρα την ίδια ώρα και σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 17:00.
Για πρώτη φορά η ιστορία της φιλοσοφίας αποτυπώνεται τηλεοπτικά μέσα από μία πρωτότυπη παραγωγή που θα συνδυάζει το animation με συνεντεύξεις καθηγητών Φιλοσοφίας.

Κάθε επεισόδιο της σειράς, το σενάριο και τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Γιώργος Χατζηβασιλείου, παρουσιάζει με τρόπο απλουστευμένο, προσιτό αλλά και ...χιουμοριστικό τις βασικές γραμμές και τη σκέψη ενός φιλοσόφου - σταθμού για την ιστορία της δυτικής σκέψης.
Με χιούμορ
Ποια ήταν τα ερωτήματα που απασχόλησαν το φιλόσοφο;
 Ποιες οπτικές άνοιξε η σκέψη του;
 Σε ποια περίοδο έζησε;
 Πώς επηρεάζει πρακτικά το σημερινό κόσμο ένας άνθρωπος που έζησε ίσως πριν από 2.000 χρόνια;


Είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που η εκπομπή αναδεικνύει και παρουσιάζει. Το animation, κατέχοντας το μισό χρόνο του προγράμματος βρίσκεται σε ένα διαρκή "διάλογο" με τα αποσπάσματα των συνεντεύξεων. Όσον αφορά τις συνεντεύξεις, η εκπομπή φιλοξενεί ορισμένους από τους κορυφαίους Έλληνες ειδήμονες καθηγητές και διδάκτορες Φιλοσοφίας πάνω στον εκάστοτε φιλόσοφο.

Στον α' κύκλο εκπομπών παρουσιάζονται οι κυριότεροι φιλόσοφοι που έζησαν από την αρχαιότητα έως και τον Μεσαίωνα.
Η ΕΤ3 φέρνει στη μικρή οθόνη μια δυναμική τηλεοπτική παραγωγή για τη φιλοσοφία, που χαρακτηριστικά της είναι η σύγχρονη αισθητική, ο απλός λόγος, αλλά και το χιούμορ.
Στόχος είναι "παλιά", ή καλύτερα διαχρονικά, πράγματα να ειπωθούν με έναν ελκυστικό και κατανοητό τρόπο!

Στο πρώτο επεισόδιο η εκπομπή παρουσιάζει τον Πυθαγόρα! 'Ενας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους της αρχαιότητας στον οποίο οφείλουμε πολλά: από τη μαθηματική σκέψη και τη θεωρητική θεμελίωση της μουσικής έως τη βαθιά επίδραση που άσκησε στη θρησκεία και το μυστικισμό.
Μάρτζυ Λαζάρου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια