Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αποστολή "Magic Closet"

Πόσες φορές δεν ψάχνουμε το ιδανικό σύνολο για μια συγκεκριμένη έξοδο και καταλήγουμε θαμμένοι σε ένα βουνό από ρούχα, να μονολογούμε απεγνωσμένα ότι δεν έχουμε τίποτε να φορέσουμε
Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες αποστολές, που είχαν οδηγήσει στην τρέλα ακόμη και την.....

Κάρι Μπράντσο από τη φημισμένη σειρά «Sex and the City».
Τον γρίφο του ενδυματολογικού «κενού» αποφάσισαν να λύσουν οι ειδικοί της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, αναπτύσσοντας ένα εύχρηστο σύστημα επιλογής του τέλειου συνόλου βάσει του πού πρέπει να πάμε.
Το αυτόματο σύστημα ντυσίματος «Magic Closet» («Μαγική ντουλάπα») βασίζεται στον αισθητήρα Kinect της Microsoft, με τη βοήθεια του οποίου ο χρήστης πραγματοποιεί μια «ακτινογραφία» στην ντουλάπα του. 
Η «έξυπνη» κάμερα καταγράφει το περιεχόμενό της αναγνωρίζοντας το χρώμα και το στυλ του κάθε ρούχου, όπως και το αν είναι κοντομάνικο ή μακρυμάνικο.
Σε επόμενη φάση, λαμβάνοντας ενημέρωση για το πού έχει να πάει ο αναποφάσιστος χρήστης, το υπερσύγχρονο ενδυματολογικό σύστημα ανατρέχει σε αρχειακό υλικό μέχρι και 25.000 φωτογραφιών, σε ιστοσελίδες μόδας και στα ρούχα που κρέμονται στην ντουλάπα προκειμένου να του προτείνει τον τέλειο συνδυασμό για την κάθε περίσταση.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το σύστημα ενδυματολογικής υποβοήθησης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμη και κατά τη διάρκεια εξόρμησης στα διαδικτυακά καταστήματα, προτείνοντας αγορές που θα μπορούσαν εύκολα να συνδυαστούν με υπάρχοντα κομμάτια.
Το βήμα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια