Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το comeback των μεγάλων οπισθίων

Μεγάλα οπίσθια, ευμεγέθη καπούλια, χοντροί πισινοί όπως και να το πείτε το γεγονός παραμένει: οι όπισθεν καμπύλες είναι ξαφνικά της μόδας.
Φέτος τα οπίσθια είναι ζουμερά και ανερυθρίαστα μεγάλα.
Τα ευμεγέθη οπίσθια κατέκτησαν και τα κόκκινα χαλιά πέρυσι.
Σκεφτείτε....

τη J-Lo στα Όσκαρ, την Kelly Brook στη Κάννες και την Kim Kardashian που κόντεψε να δείξει τα πλούσια προσόντα της σε ολόκληρο τον κόσμο όταν το φερμουάρ του δερμάτινου φορέματός της, ασφυκτιώντας, έσπασε κατά τη διάρκεια του live show του Jimmy Kimmel στο οποίο βρισκόταν με τις αδερφές της.
Το να γεμίζει σωστά ένα φόρεμα δεν είναι το μόνο θετικό ενός ευμεγέθους οπισθίου. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακάλυψαν πως η κατακράτηση λίπους στον πισινό αντί για το στομάχι σημαίνει μείωση της αρνητικής χοληστερόλης και αύξηση της θετικής η οποία εμποδίζει τις θρομβώσεις του αίματος στις αρτηρίες.
Οπότε, για το καλό της υγείας σας, είναι καλό να αρχίσετε να χαίρεστε τις καμπύλες σας. Και τώρα που οι celebrities επιδεικνύουν τους ζουμερούς πισινούς τους ήρθε η ώρα να κάνετε το ίδιο.
Όπως είπε κάποτε και ο Freddie Mercury (των Queen) 'fat bottomed girls, you make the rockin' world go round' (τα κορίτσια με χοντρούς πισινούς κάνουν τον κόσμο να γυρίζει) και δε θα μπορούσε να έχει πιο πολύ δίκιο.

Η ειδική μας περί fitness, Claire Zahra, σας δείχνει πως να αποκτήσετε ζουμερά οπίσθια με αυτές τις ασκήσεις για σωστή εκγύμναση.
Κάντε βαθύ κάθισμα αργά και χαλαρά, με κλίση 90 μοιρών στα γόνατά σας και έπειτα φέρτε το άλλο πόδι μπροστά και επαναλάβετε.
Στόχος σας είναι τουλάχιστον 12 επαναλήψεις, παύση για 30 δευτερόλεπτα και άλλα τρία σετ.
Ξαπλώστε μπρούμυτα με ένα λάστιχο γυμναστικής στους αστραγάλους σας και σηκώστε αργά το ένα πόδι σφίγγοντας τον πισινό σας όπως κάνετε την άσκηση και αντισταθείτε στην τάση του λαστίχου να σας κατεβάσει το πόδι κάτω. Αν δεν έχετε λάστιχο γυμναστικής ή θέλετε να κάνετε την άσκηση λίγο πιο εύκολη κάντε το ίδιο χωρίς λάστιχο.
12 επαναλήψεις, ανάπαυση 30 δευτερόλεπτα, τρία σετ.
Τα καθίσματα στις φτέρνες είναι εξαιρετικά για τον πισινό αλλά και για τα πόδια σας. Σταθείτε με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά και χαμηλώστε τη λεκάνη σας σε βαθύ κάθισμα. Φανταστείτε πως κάθεστε σε μια καρέκλα -αλλά η καρέκλα λείπει- και σιγουρευτείτε πως οι φτέρνες σας πατούν ολόκληρες στο πάτωμα.
Επαναλάβετε 12 φορές, κάντε παύση για 30 δευτερόλεπτα και κάντε τρεις επαναλήψεις.
Μετά επαναλάβετε την άσκηση με τα πόδια πιο ανοιχτά.
Να έχετε πάντα την πλάτη τεντωμένη.
Σταθείτε στο πάτωμα και ετοιμαστείτε να πηδήξετε στο step και να προσγειωθείτε με τα γόνατα λυγισμένα και τις φτέρνες ίσιες, πατημένες γερά κάτω, Επαναλάβετε πάνω -κάτω στο step.
Κάνετε 12-15 επαναλήψεις, διαλείμματα των 30 δευτερολέπτων και τρία σετ συνολικά.
Ανεβείτε στο step και σηκώστε το ένα γόνατο στο ύψος του στήθους σας με ελεγχόμενη κίνηση. Κατεβάστε αργά και κατεβείτε από το step. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι. Κάντε 12-16 επαναλήψεις, παύση για 30 δευτερόλεπτα σε τρία σετ.
Αν θέλετε να δυσκολέψετε την άσκηση χρησιμοποιήστε βαράκια για τα χέρια.
Φέρτε μπροστά το ένα πόδι και χαμηλώστε αργά χωρίς να απομακρύνετε το γόνατό σας από το πόδι σας. Ππιέστε τη φτέρνα σας ώστε να γυρίσει το σώμα σας στην αρχική του στάση. Κάντε το ίδιο με το άλλο πόδι.
Επαναλάβετε 1-12 φορές, σε τρία σετ, με παύσεις των 30 δευτερολέπτων.
Βεβαιωθείτε πως έχετε ίσια την πλάτη σας.
msn

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια