Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΙΜΙΑ: Οι Τούρκοι Κομάντος με ψωμοτύρι και βενζίνη ρεφενέ !!

Σημαντικές πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επιχειρησιακή κατάσταση των Τούρκων κομάντος που αποβιβάστηκαν στα Ίμια, καθώς και την ανικανότητα των Ελλήνων τότε Υπουργών να χειριστούν την κρίση με αποτέλεσμα την υποχώρηση και υποστολή της Ελληνικής σημαίας από το ελληνικό έδαφος.
Σύμφωνα με τον Σ. Καλεντερίδη, ο Τούρκος πλοίαρχος Ali Turkuen, του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος δικάστηκε στο 12ο Κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης για συμμετοχή στο "Σχέδιο Κλωβός" και στο Σχέδιο Δολοφονίας Ναυάρχων (με βάση τα οποία αξιωματικοί που ανήκαν κυρίως στο Πολεμικό Ναυτικό, θα πραγματοποιούσαν ένοπλες προβοκατόρικες ενέργειες, με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν) στην προσπάθειά του να αποδείξει την αφοσίωση του στη πατρίδα, αποκάλυψε τα παρακάτω:
"Ο αρχηγός του ΤΠΝ, ναύαρχος Οζντέν Ορνέκ (Ozden Ornek), με διέταξε να γράψω σε ένα βιβλιαράκι,
τα όσα έζησα ως διοικητής της ομάδος που αποβιβάστηκε στο Καρντάκ. Αν διαβάσετε αυτό τα βιβλίο, θα καταλάβετε, γιατί δεν είναι δυνατόν ποτέ ένας από μας να γίνει τρομοκράτης. Στις 30 Ιανουαρίου 1996, στις 21:33, εμείς πληρώσαμε από τη τσέπη μας τη βενζίνη για το φουσκωτό που μας έβγαλε στο Καρντάκ. Το βράδυ εκείνο αγοράσαμε βενζίνη με την πιστωτική κάρτα του Ερτζάν Κιρίτστεπε (Ercan Kirestsepe), που τη στιγμή αυτή βρίσκεται εδώ, ανάμεσά μας. Η απόδειξη από εκείνη τη συναλλαγή είναι εδώ. Όλοι βάλαμε λεφτά από τη τσέπη μας εκείνη τη νύχτα και αγοράσαμε από το παντοπωλείο ψωμί, και τυρί. Εκείνο το βράδυ, στις 01:40 αποβιβαστήκαμε στη βραχονησίδα. Και σήμερα δικαζόμαστε σ' αυτό το δικαστήριο. Ο τότε αρχηγός του ΠΝ, Ναύαρχος Γκιουβέν Έρκαγια (Guven Erkaya), εκείνο το βράδυ μου τηλεφώνησε και μου είπε: "Παιδί μου, ακόμα δεν είστε έτοιμοι;" Φυσικά τον πίεζε η Τανσού Τσιλέρ. Εμείς αγοράσαμε βενζίνη με την πιστωτική του Ερτζάν Κιρίτστεπε και έτσι ξεκινήσαμε με το φουσκωτό. Φυσικά, τότε όλοι και τι δεν θα δίνανε για να είναι στη θέση μας. Τώρα όμως, δυο από τα άτομα που αποβιβαστήκαμε τις πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 1996 στη βραχονησίδα Καρντάκ και υψώσαμε την τουρκική σημαία, υποστέλλοντας την ελληνική, εγώ και ο Ερτζάν Κιρίτστεπε, δικαζόμαστε σ' αυτήν την αίθουσα. Πως φθάσαμε εδώ, δεν γνωρίζω."
Τα παραπάνω φαντάζουν εντυπωσιακά σχετικά με την επιχειρησιακή κατάσταση των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων τη νύχτα των Ιμίων και αποδεικνύουν περίτρανα ότι, οι Τούρκοι δεν ήταν έτοιμοι για σύρραξη και για γενικευμένη σύγκρουση με τον Ελληνικό Στρατό.
Αποδεικνύουν ακόμα την κατάσταση τοπικής υπεροχής που είχαν επιτύχει οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες είχαν μάλιστα ενεργοποιηθεί με σκοπό την πλήρη σύγκρουση. Αποδεικνύουν όμως και την ανικανότητα των Ελλήνων πολιτικών να διαχειριστούν την κρίση, όπως ακόμα και την αδυναμία συνεργασίας μεταξύ της ηγεσίας των Ελληνικών Δυνάμεων.
Δυστυχώς λουζόμαστε τις ίδιες μας τις επιλογές...
Σκεφτείτε μόνο, ότι σήμερα ο Πάγκαλος βρίσκεται πάλι στη βουλή.
(Πρώτη δημοσίευση : 12.7.2010)
Ο Πληροφοριοδότης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια