Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διάσημοι Υδροχόοι

Έλληνες:
Ανδρέας Παπανδρέου,
Ιωάννης Καποδίστριας,
Βασίλη Τσιτσάνης,
Γιώργος Ζαμπέτας,
Κώστας Γαβράς,
Μίμης Δομάζος,
Ντίνος Κωστόπουλος,
Γιώργος Παπαδάκης,
Τέρενς Κουίκ,
Πέτρος Κωστόπουλος,
Στέλιος Ρόκκος,
Τζίμης Πανούσης,
Γιάννης Ζουγανέλης,
Αντώνης Κανάκης,
Δημήτρης Ουγγαρέζος,
Αντώνης Κανάκης,
Πέμη Ζούνη,
Αλέξια,
Μαλβίνα Κάραλη,
Νόρα Βαλσάμη.
Ρούλα Κορομηλά,
Όλγα Τρέμη,
Έλενα Παπαρίζου,
Φαίη Σκορδά,
Καλομοίρα.

Ξένοι :
Αβραάμ Λίνκολ,
Φράνκλιν Ρούσβελτ,
Τόμας Έντισον,
Γαλιλαίος,
Ιούλιος Βερν,
Τζων Τραβόλτα,
Πωλ Νιούμαν,
Βανέσα Ρεντκρέιβ,
Ρόναλντ Ρέιγκαν,
Μότσαρτ,
Λόρδος Βύρων,
Δαρβίνος,
Κάρολος Ντίκενς,
Μανέ,
Κριστιάν Ντιόρ,
Τσάρλς Λίντμπεργκ,
Πλάθιντο Ντομίγκο,
Τζλινιφερ Άνιστον,
Ματ Ντίλον,
Πάρις Χίλτον,
Ντενιζ Ρίτσαρντς
Οι Υδροχόοι στο πάλκο
Αφιέρωμα στους Έλληνες Υδροχόους της μουσικής σκηνής
Το «άστρο» τους λέει πως είναι γεννημένοι για να κάνουν την έκπληξη. 
Και σίγουρα διακρίνονται για την πρωτοτυπία τους –συχνά και την... αυθάδεια τους απέναντι στο «σύστημα»- αν όμως ψάξουμε να βρούμε άλλο κοινό στοιχείο μεταξύ τους, πέραν του ανήσυχου πνεύματος, μάλλον θα δυσκολευτούμε.
Οι Υδροχόοι χαρακτηρίζονται από μια ξεχωριστή προσωπικότητα κι αυτό τους κάνει όλως διόλου διαφορετικούς.
Για τον Βασίλη Τσιτσάνη δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, εκτός ίσως από το ότι είχε πέντε πλανήτες στον Υδροχόο!
Έκανε το ρεμπέτικο main stream, απελευθερώνοντας το από την «ρετσινιά» του κοινωνικού περιθωρίου.
Ο Γιώργος Ζαμπέτας έχοντας την Σελήνη στον Υδροχόο σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα, και την Δήμητρα σε τρίγωνο με τον Δία, άφησε εποχή για τις ...πλάκες του και δημιούργησε σχολή στο είδος του, εκμεταλλευόμενος και την «μαγκιά» ενός Άρη στον Κριό.
Το όνομα του συνδέθηκε άμεσα με το Αιγάλεω, που ο ίδιος ανακήρυξε σε «Σίτι»,κατά την διάρκεια μιας περιοδείας του στο Λονδίνο.
Ο Ερμής του στον Αιγόκερω, τελειομανής και «επαγγελματίας» είχε επιπλέον το προσόν μιας τεχνικής αρτιότητας βασισμένης στις πάμπολλες κύριες όψεις του με τον Δία, τον Πλούτωνα, την Αφροδίτη, τον Κρόνο αλλά και τον Ουρανό.
Αδίστακτος ...λογοπλάστης ο Γιώργος Ζαμπέτας κατέρριψε κάθε στιχουργική λογική, αντικαθιστώντας την με την δική του:
Και η βρόχα έπιπτε ράιτ θρου (Αποσπάσματα από έρωτες)
Ο Τζίμης Πανούσης, ο ...«Τζιμάκος» της ανατρεπτικής σάτιρας, αξιοποίησε στο έπακρο την ευφυΐα της Σελήνης και του Δία στους Διδύμους αλλά και την αιρετική στάση ενός Άρη στον Τοξότη. Προικισμένος κι αυτός με ένα τρίγωνο ανάμεσα στην Δήμητρα και τον Δία και... καταδιωκόμενος διαρκώς από τον επαναστατικό Ουρανό στον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, έκανε το «περιθώριο» μόδα, ξεπερνώντας συχνά κάθε όριο.
Το βουνό της Αφροδίτης
Όμως γι' αυτή τη μαύρη τρύπα στο διάστημα
στο διάστημα ανάμεσα στα πόδια σου
δεν τραγουδάει κανένας
Γι' αυτό το άβατο βουνό της Αφροδίτης
που θέλει να 'σαι ορειβάτης να 'σαι δύτης
δεν τραγουδάει κανένας

Ο Γιάννης Ζουγανέλης με Σελήνη στον Σκορπιό κοντά στον Ποσειδώνα και μια αντίθεση της Δήμητρας με τον Δία, έμελλε κι αυτός να πρωταγωνιστήσει στο είδος του, αφήνοντας μάλιστα και μια πολύτιμη κληρονομιά, την κόρη του Ελεωνόρα, που επίσης διαπρέπει στο τραγούδι ως Υδροχόος.
Άλλη γενιά βέβαια η... κοράκλα αλλά ο καλλιτέχνης Ποσειδώνας την ...δουλειά του!
Σε σύνοδο με τον αστρικό Ερμή και την αστρική Δήμητρα, έχει επιπλέον την υποστήριξη της Αφροδίτης και του Άρη στο δικό του ζώδιο, τους Ιχθύες.
Και με έναν τέτοιο μπαμπά και ...κουμπάρο τον Ποσειδώνα, πως να ξεφύγει το κορίτσι από έναν προαναγγελθέντα γάμο με την τέχνη;
Είναι γνωστό πως ο Γιάννης Ζουγανέλης μεγάλωσε σε μια οικογένεια κωφαλάλων και ότι αυτό έχει καθορίσει την πορεία της ζωής του και την καριέρα του.
Και «ψάχνοντας» τον γενέθλιο χάρτη του η αίσθηση που αποκομίζει κανείς είναι ότι οι ίδιοι πλανήτες που είναι πιθανόν να «έδωσαν» αυτήν την ιδιαιτερότητα, καθόρισαν και το  ανατρεπτικό-χιουμοριστικό στυλάκι του, που καλλιέργησε για χρόνια στο «Αχ Μαρία».
Το ‘χει που το ‘χει το ζώδιο, ήρθε κι ένας εντελώς ...σουρεάλ Ερμής για να δέσει το γλυκό (στην τελευταία μοίρα του Αιγόκερω, σε τ-τετράγωνο με τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα).
Διώξε πια το μακρυμάλλη
για χατίρι φαλακρού
Πέντε τρίχες όλες κι όλες

μα καρδιά μικρού παιδιού
Μακρυμάλλη μακρυμάλλη
άιντε βρες κι εσύ μιαν άλλη
Η αγάπη που της είχες
ήταν ένα μάτσο τρίχες
Να ζήσουν οι καράφλες...

Η δυναμική Αλέξια, με τον Ποσειδώνα στον Σκορπιό να ορίζει την καλλιτεχνική της ιδιότητα (σε σύνοδο με την Σελήνη και τετράγωνο με τον Ήλιο και τον Άρη της στον Υδροχόο) και προικισμένη με ένα τρίγωνο Δήμητρας-Δία, αφού πρώτα άνοιξε έναν νέο ποπ κύκλο στην Ελληνική σκηνή, «καταδικασμένη» να ψάχνεται, προχώρησε ακόμη περισσότερο.  
Το χοροθέατρο και η τζαζ είναι οι τελευταίες της αγάπες, ενώ νωρίτερα προς μεγάλη έκπληξη όλων, κέρδισε την αναγνώριση του Μίκη Θεοδωράκη, με τον οποίο μάλιστα συνεργάστηκε.
Για την Έλενα Παπαρίζου πάλι, τα πολλά λόγια περιττεύουν.
Μόνο και μόνο που έφερε εκείνη την πολυπόθητη πρωτιά στην Eurovision, αρκεί για να περάσει στο... πάνθεον των σύγχρονων ηρωίδων!
Ωστόσο, η συνολική της πορεία την κρατάει δίκαια στην κορυφή της Ελληνικής μουσικής σκηνής.
Ωροσκόπος της στον Ζυγό.
Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη, έξι μόλις ημέρες πριν την Έλενα Παπαρίζου, ο Διονύσης Μακρής με την Σελήνη στον Καρκίνο να ορίζει την ευαισθησία του αλλά και την πορεία του στο λαϊκό τραγούδι, γνώρισε την επιτυχία με το ανεπανάληπτο «Ήταν η ζωή μου κόλαση», κάτι διόλου τυχαίο αν αναλογιστούμε ότι έχει την Δήμητρα και τον Δία στον... Σκορπιό!
Κι αν η Αφροδίτη του δεν είναι και από τις καλύτερες (στον Αιγόκερω, σε τετράγωνα με Κρόνο και Πλούτωνα), κάτι που σημαίνει πως συναισθηματικά είναι δύσκολο να έχει έναν «ανθόσπαρτο βίο», από Δία πάει ...μια χαρά. Σε τετράγωνο με τον Ήλιο του, υπόσχετει ακόμη περισσότερα, αρκεί βέβαια να μην «τρέξει» στα ολίγον σκοτεινά μονοπάτια του Σκορπιού. Διότι είναι γνωστό πως ο «χοντρός» χαρακτηρίζεται από έλλειψη μέτρου και δεν θέλει πολύ να μετατρέψει έναν επερχόμενο θρίαμβο σε αρχαία Ελληνική τραγωδία!
Και τέλος η αγαπημένη όλων, η Καλομοίρα, το «Καλομοιράκι» που τώρα πια μεγάλωσε και παντρεύτηκε, συνδυάζει την παιδικότητα και τα επικοινωνιακά χαρίσματα μιας Σελήνης στους Διδύμους, ενισχυμένης από την σύνοδο Ερμή-Δία, με το ακαταμάχητο σεξ απήλ της συνόδου Αφροδίτης-Άρη στους Ιχθύες, μιας όψης που πρωταγωνίστησε στον γάμο της αλλά έμμεσα –υπό την μορφή ...τίτλου και στην Eurovision. .
Ο «Μυστικός συνδυασμός» της Καλομοίρας λίγο έλειψε να έχει κοινή μοίρα με το «Νούμερο 1» της έτερης Υδροχόας.
Κι ακόμη μια «σύμπτωση» μεταξύ Υδροχόων: Όπως η Αλέξια κέρδισε την εμπιστοσύνη του Μίκη, έτσι και η Καλομοίρα είδε έναν άλλο μεγάλο της μουσικής σκηνής, τον Διονύση Σαββόπουλο να εκθειάζει τα προσόντα της.
Και εις ανώτερα!
Οι Υδροχόοι της TV
"Και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος"
Όπου «πίτα» ίσον αμφισβήτηση και όπου «σκύλος» το πορτοφόλι...
Οι Υδροχόοι θυμίζουν πολύ τον «Βενιαμίν» μιας πλούσιας οικογένειας που ενώ καρπώνεται όλα τα καλά θεωρεί ως αυτονόητο καθήκον του να βγάζει ...γλώσσα εναντίον του συστήματος που τον τρέφει.
Και όχι, δεν πρόκειται για αχαριστία αλλά για έμφυτη τάση που επιτελεί ένα ύψιστο κοινωνικό ρόλο: Βάζει τα θεμέλια για μια «αφ’ υψηλού» επανάσταση, εκπορευόμενη όχι από στέρηση αλλά από άποψη.
Τα ίδια περίπου συμβαίνουν και στην TV με τους Υδροχόους δημοσιογράφους ή παρουσιαστές.
Συνήθως συμμετέχουν στο μακρύ και επίπονο σήριαλ της τηλεοπτικής show biz, με την διαφορετικότητα να είναι το ...μεσαίο τους όνομα. Διαφορετικότητα plus αντιφάσεις, στο στυλ, το λόγο ή τον τρόπο σκέψης τους. Ευαγγελίζονται την ελευθερία αλλά αν πας να τους πάρεις την μπουκιά, την ξεχνάνε μονομιάς. Επιπλέον είναι σχεδόν βέβαιο πως στην προσωπική τους ζωή είναι από πολύ «δύσκολοι» έως ...ανυπόφοροι!
Ωστόσο υπάρχουν κάποιες ευδιάκριτες διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα.
Όσον αφορά τους άνδρες Υδροχόους ένα κοινό χαρακτηριστικό τους είναι το ότι μπορούν να πουλάνε ...τρέλα με εξαιρετική ευκολία.
Και βέβαια σε αυτό το στοιχείο οφείλουν συνήθως την επιτυχία τους, αφού είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκπέμψουν την ακτινοβολία τους, αυτήν που τους αναδεικνύει σε πρωταγωνιστές.
Κι αν έχουν και «άποψη» (που συνήθως έχουν), ποιός τους κρατάει! «Μπλα, μπλα, μπλα δημοκρατία, μπλα, μπλα, μπλα με εκλέξανε», όπως το αποτύπωσε εύστοχα ο «Νιόνιος» στους «Αχαρνής».
Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες ομόλογοι τους είναι σίγουρα πιο «κρατημένες» μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνουν κι αυτές την ...δουλειά τους, ιδιαίτερα στο πρακτικό της σκέλος.
Και η δουλειά των Υδροχόων είναι το να εισηγούνται μεν «καινά δαιμόνια», όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, διακριτικά ή προβοκατόρικα, «φουσκώνοντας» όμως παράλληλα τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Ας τους δούμε όμως, έναν-έναν:
Papadakis1_h_633_451
Ο Γιώργος Παπαδάκης,
διαθέτει στο αστρολογικό του οπλοστάσιο έναν αστείρευτο δυναμισμό αλλά και πάθος, κατ’ ευθείαν βγαλμένα από την σύνοδο του Άρη του με τον Δία και την Αφροδίτη στους Ιχθύες.
«Πονηρή» όσο να ‘ναι η όψη, αφού μπορεί να κρύβει πολλά και να εμφανίζει το άσπρο μαύρο μέσα σε χρόνο dt, πάντα με το Υδροχοϊκό άλλοθι της επιμελώς ατημέλητης ειλικρίνειας.
Από την άλλη πλευρά, η «επαγγελματική» Σελήνη στον Αιγόκερω αλλά και ο Ερμής στο ίδιο ζώδιο συντηρούν την φιλοδοξία του να είναι πάντα πρώτος και «φίρμα» με ότι καταπιάνεται, κι ας διατείνεται για το αντίθετο.
Η πλειοψηφία των τηλεοπτικών Υδροχόων κοντράρει στα ίσια κάθε μορφή αυθεντίας, εκτός από τον ...εαυτό τους, που μονίμως παίρνει συγχωροχάρτι «λόγω καλής επαναστατικής διαγωγής»!
Έτσι και ο Γιώργος Παπαδάκης. Ακλόνητος, χρόνια τώρα, με το ιδιαίτερο στυλάκι του έχει ...αραχνιάσει στον ΑΝΤ1, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του συναδέλφου του και επίσης αμετανόητου Υδροχόου, του Τέρενς Κουΐκ.
kouik161
Ο Τέρενς
A5πάλι –με τα ένσημα της μάχιμης δημοσιογραφίας να τον συνοδεύουν εσαεί, (έχει και τον Άρη στον Υδροχόο)  αλλά «παππούς» πλέον της TV, εξακολουθεί κι αυτός να είναι «γαντζωμένος» από το «κάμερα να ’ναι κι ότι να ’ναι» οδηγώντας μας αναπόφευκτα σε μια μάλλον μελαγχολική σύγκριση των περασμένων μεγαλείων μιας όχι και τόσο μακρινής εποχής με την κάπως ...επί τούτου σημερινή παρουσία του.
Τον θυμάμαι ακόμη πιτσιρικά να ξεχύνεται στο ρεπορτάζ «Τέρενς Κουΐκ-Σήμερα»!
Μεριάστε Υδροχόοι, μπας και χωρέσει κάποιος νέος!
Αν πάλι φαντάζεστε ότι η σοβαρή εικόνα της Όλγας Τρέμη
tremi1_494x320στο δελτίο ειδήσεων είναι και αντιπροσωπευτική του χαρακτήρα της, πλανάσθε πλάνην οικτράν!
Κι αυτό βέβαια δεν ενέχει κάποια μομφή, τουναντίον ορίζει τα πλαίσια ενός εξαιρετικά εμπλουτισμένου προσωπικού δρόμου, μακριά από τα κλισέ της δημοσιογραφίας.
Πολύ απλά, η «Σιδηρά κυρία» του Mega εφαρμόζει το «τα σύκα, σύκα και η σκάφη, σκάφη».
Άλλο πράγμα η δημόσια εικόνα και άλλο η ιδιωτική ζωή.
Γιατί βλέποντας κανείς τον γενέθλιο χάρτη της δεν μπορεί να μην θυμηθεί τον τίτλο της παλιάς ταινίας του Μίκλος Γιάντσο «Ιδιωτικά βίτσια, δημόσιες αρετές».
Και δεν είναι μόνον η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Άρη στους Ιχθύες που «μιλάει» για μια γυναίκα με αστείρευτο ερωτισμό και ένα «αμαρτωλό» πάθος για την ζωή. Μια ακόμη σύνοδος, αυτή της Σελήνης με τον Ουρανό στον Καρκίνο, προδίδει μια καθ’ όλα αντισυμβατική προσωπικότητα, που αν περνούσε από το χέρι της θα έκανε του κόσμου τις ...τρέλες.
Και μια τέτοια κλίση μπορεί να γίνεται καθεστώς στην προσωπική της ζωή, εκεί όπου οι κάμερες αλλά και ο ισορροπιστής Κρόνος στον Ζυγό, δεν ...βλέπουν!
Γιατί χωρίς να γνωρίζουμε τον Ωροσκόπο της είναι φανερό πως ο εν λόγω κύριος είναι αυτός που κάνει κουμάντο ως προς την εξωτερική της εικόνα.
86564
Ο Πέτρος Κωστόπουλος
γεννήθηκε την εποχή που «έπαιρνε μπρος» το rock n roll και η μοίρα του επεφύλασσε έναν ανάλογο ρόλο.
Προορισμένος να αλλάξει το status της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, πόνταρε πάνω στον γενέθλιο Δία του και ...κέρδισε!
Στους Διδύμους, σε τρίγωνο με τον Ήλιο αλλά και την Δήμητρα στον Ζυγό, δεν θα μπορούσε να είναι πιο προικισμένος για μια τέτοια αποστολή.
Όμως όπως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, έτσι και ο Πέτρος Κωστόπουλος δείχνει να είναι ένας καθ’ όλα αντιφατικός χαρακτήρας με τις φιλελεύθερες και τις συντηρητικές πλευρές να παίζουν ...τένις στην ψυχοσύνθεση του.
Γιατί ο Ωροσκόπος του στον Ταύρο σε συνδυασμό με το τετράγωνο του Ήλιου του με τον Κρόνο στον Σκορπιό, υποδηλώνει έναν μάλλον ανασφαλή χαρακτήρα που για να νιώσει δικαιωμένος δεν χρειάζεται παρά μόνον ένα πράγμα, το χρήμα!
Στην μάχη ανάμεσα στο «έχω» και το «είμαι» συμμετέχει καταλυτικά και το τετράγωνο του Άρη στον Σκορπιό με τον Πλούτωνα στον Λέοντα.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «θηρίο» πάντα έτοιμο να «χωθεί» σε επικίνδυνες καταστάσεις, ακολουθώντας απλά και μόνον το ένστικτο του πολεμιστή-κυνηγού.
Τελευταία από τους «μεγάλους Υδροχόους» της δεκαετίας του 50 είναι η Ρούλα Κορομηλά.
41577_51200275645_6123_nΓια την Ρούλα ξέρουμε ότι είναι Υδροχόος αλλά ...μέχρι εκεί, αφού αστρολογικά την καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου.
Γιατί η μόνη βεβαιότητα είναι το ζώδιο της.
Η χρονιά, ακόμη και η ημερομηνία της γέννησης της έχουν χαθεί κάπου μεταξύ της έλλειψης στοιχείων και της γυναικείας φιλαρέσκειας.
Σύμφωνα πάντως με την επικρατέστερη εκδοχή πρόκειται για μια Υδροχόο γεννημένη για τα media και την επαφή με το κοινό, αφού εκεί παραπέμπουν οι όψεις του Ήλιου της με την Δήμητρα (σύνοδος) και το δίδυμο Δία-Πλούτωνα στον Λέοντα (αντιθέσεις).
Ειδικά το σχήμα Δία-Δήμητρας είναι ...άπαιχτο ως προς την δημοφιλία, ενώ επιπλέον όλες αυτές οι αντιθέσεις προσδίδουν στην προσωπικότητα της και μια Λεοντική χροιά.
Όπως κι αν έχει πάντως, η Ρούλα Κορομηλά είναι μια κατηγορία από μόνη της, και η μεγάλη ανατροπή την οποία έφερε στην ελληνική τηλεόραση, ήταν όντως πασπαλισμένη με μπόλικη ...εσάνς Λέοντα.
Ας περάσουμε τώρα στους νεώτερους:
kanakis_1
Ο Αντώνης Κανάκης,
είναι ένας περίπου καλλιτέχνης που θα ήθελε πολύ να γίνει ...καλλιτέχνης!
Μπερδεμένος και φουριόζος από τα δύο καταλυτικά τετράγωνα του Ήλιου του με τον Άρη και τον Ποσειδώνα στον Σκορπιό, εκτός από την επιμελημένη παλαβομάρα του Υδροχόου διαθέτει μπόλικες από τις περγαμηνές αλλά και τα κουσούρια του ...σκοτεινότερου των ζωδίων.
Η καυστική σάτιρα ενδεδυμένη με έναν σουρεαλιστικό μανδύα (σύνοδος Δία-Ουρανού στον Ζυγό), κρύβει πίσω της έναν μάλλον δύσκολο και απόλυτο χαρακτήρα, ιδιαίτερα σε συναισθηματικό επίπεδο.
Οι χειριστικές πρακτικές είναι το φόρτε του και αδιάλειπτο σημείο αναφοράς, ο εαυτός του.
Κοιτάζοντας τον κάθε μέρα στον καθρέφτη εμπνέεται για τους νέους ...αντιεξουσιαστικούς αγώνες του!
Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος
icemax_620_37a387494b6b7c73548397fbcc142c6aδιαθέτει μια ξεχωριστή προσωπικότητα και είναι ικανός να δημιουργήσει τη δική του «σχολή» στο χώρο των media.
Άνθρωπος με ιδιαίτερη ακτινοβολία, ανήσυχο πνεύμα  και ξεχωριστά ενδιαφέροντα είναι σε θέση να φέρει τα πάνω κάτω στον τομέα του, τολμώντας εκεί που ...όλοι αποφεύγουν να πάνε.
Βέβαια, η ζωή «εκ του σύνεγγυς» με ένα τέτοιο χαρακτήρα δεν είναι καθόλου εύκολη, πολύ περισσότερο που οι σημαντικότερες δυσκολίες στο χάρτη του σχετίζονται με προσωπικά και συναισθηματικά θέματα.
Ταυτόχρονα ανασφαλής και πειραματιστής σε φέρνει κοντά του την ίδια στιγμή που σε ...διώχνει.
Πρακτικά, χρειάζεται μια σύντροφο συντηρητική και ...τρελαμένη παράλληλα, «οσία» μα και «πόρνη». Και τέτοιες περιπτώσεις μόνον στα μυθιστορήματα βρίσκονται εύκολα...
Η Φαίη Σκορδά,
Fei-SkordaΥδροχόος με Σελήνη στο Σκορπιό, είναι μάλλον μια ανικανοποίητη φύση που πάντα θα ψάχνει να βρει τα μυστήρια, τις κρυφές παραμέτρους και τα άγνωστα αίτια που κρύβονται πίσω από φαινόμενα και συμπεριφορές.
Και από αυτήν την άποψη θα της ταίριαζε περισσότερο ένας ρόλος στα X-Files, παρά αυτός της πρωινής οικοδέσποινας.
Και βέβαια μην ξεγελιέστε από το χαμογελαστό πρόσωπο της, αφού δεν είναι ούτε ανυποψίαστη, ούτε κάποια «χαρωπή ξανθιά».
Πίσω από αυτό υπάρχουν απόλυτα συναισθήματα, βαθιές σκέψεις, προβληματισμοί, ανησυχίες και συχνά πόνος και αγωνία που ποτέ δεν «βγαίνουν» προς τα έξω.
Η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Κρόνο την πιέζει να δείχνει πάντα αυτό που θα έπρεπε να δουν οι άλλοι και μόνον όσοι ζουν από κοντά τις προσωπικές της στιγμές μπορούν να διακρίνουν την πιο μελαγχολική και «αγχωτική» της πλευρά.
Το μεγάλο πλεονέκτημα της είναι η σύνοδος του Άρη με τον Δία στην Παρθένο, μια όψη που την προικίζει με αστείρευτη ενεργητικότητα και της προσδίδει ένα πνεύμα νικητή σε ότι καταπιάνεται.

Κλείνοντας αυτήν την παρουσίαση δεν θα μπορούσα να μην κάνω μια ειδική μνεία στην Δήμητρα (τον πλανήτη) , η οποία ειδικεύεται σε θέματα δημοσιογραφίας.
Η θέση και οι όψεις της στους γενέθλιους χάρτες των απανταχού δημοσιογράφων κρίνουν πολλά για την εμβέλεια της δημοτικότητας τους αλλά και την πορεία της καριέρας τους γενικότερα. Από την πείρα μου ξέρω ότι πάρα πολλοί άνθρωποι των media την έχουν σε περίοπτη θέση στα ωροσκόπια τους, συνήθως σε κάποιο γωνιακό οίκο (1ο, 4ο, 7ο ή 10ο )
Όσον αφορά τα πρόσωπα του αφιερώματος, για την Ρούλα Κορομηλά και τον Πέτρο Κωστόπουλο τα έγραψα ήδη, για τον τελευταίο όμως θα πρέπει να προσθέσω την «κρυφή» σύνοδο της Δήμητρας με τον αστρικό Κρόνο στον Ζυγό, μια όψη που έχει να κάνει με όσους τον ...αντιπαθούν αλλά και την σκληρή πλευρά της ζωής.
Εδώ όμως πρέπει να σημειώσω ότι γενικότερα οι δυσαρμονικές όψεις ανάμεσα στον Κρόνο και την Δήμητρα αν και μπορεί να ευθύνονται άμεσα για την προσβολή της δημόσιας εικόνας του ατόμου,  δεν βλάπτουν απαραίτητα τον δείκτη δημοφιλίας. Αντίθετα σε ένα «καλοβαλμένο» ωροσκόπιο μπορεί να είναι δείκτες σοβαρής δουλειάς ή ποιοτικών αναζητήσεων.
Πρακτικά, ο Κρόνος λειτουργεί όπως και στις άλλες όψεις του με προσωπικούς πλανήτες, κρατώντας τα «κλειδιά», είτε μιας έμπρακτης δικαίωσης, είτε μιας «τιμωρίας». Και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του σε σχέση με την Δήμητρα είναι κυρίως το ότι συχνά εξαναγκάζει σε μια αποχή από τον δημόσιο βίο –και δη τον τηλεοπτικό- εξ αιτίας προβλημάτων που συνήθως δημιουργεί η ίδια η όψη, ανάλογα με τους οίκους που θίγονται.
Η Φαίη Σκορδά αλλά και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος (είναι γεννημένοι με μια ημέρα διαφορά) έχουν την Δήμητρα στον Κριό με κάποιες πολύ «ιδιαίτερες» όψεις (τρίγωνο με Ποσειδώνα και αντίθεση με Πλούτωνα αλλά και ως αστρική αντίθεση με Κρόνο και τρίγωνο με Ουρανό), εξ ού και τα ειδικά προσόντα τους. Οι επιπλέον όψεις της Δήμητρας με τον Ήλιο και ως αστρική την Αφροδίτη, σίγουρα θα προσθέσουν επιπλέον σελίδες στο δημοσιογραφικό τους book αλλά η έλλειψη του Δία από όλο αυτό το σκηνικό όσο να ‘ναι περιορίζει κάπως τις εύκολες συνταγές και την εμβέλεια της δημοφιλίας τους σε ένα απροβλημάτιστο κοινό.
Ο Γιώργος Παπαδάκης έχει την Δήμητρα του στον Υδροχόο, σε «εμπλοκή» με τον Άρη, τον Δία και τον Κρόνο. «Παλιά καραβάνα» έχει μάθει πλέον πως να ζυγίζει την μαχητικότητα με τους κώδικες δεοντολογίας, ενώ ο Δίας προσθέτει πολλά bonus στην δημοσιογραφική του καριέρα.
Ίδια Δήμητρα (στον Υδροχόο) έχει και η Όλγα Τρέμη, με τον Ερμή από δίπλα να συνθέτει ένα «ακτύπητο» επικοινωνιακό δίδυμο. Ωστόσο, το «κρυφό» τετράγωνο της με τον Ποσειδώνα στον Ζυγό, παραπέμπει μάλλον σε ...καλλιτεχνικό ρεπορτάζ αλλά και στην ικανότητα της να παρουσιάζει μια δημόσια εικόνα που δεν αντιπροσωπεύει το τι λέει η ...καρδούλα της!
Ο Τέρενς Κουΐκ έχει την Δήμητρα στο ζώδιο των Ιχθύων –σε σύνοδο με τον Ερμή κι αυτός- αλλά με την επιπλέον προσθήκη μιας «κρυφής» συνόδου με τον Άρη. Αυτή είναι και η όψη που τον κρατάει στα ...χαρακώματα της δημοσιογραφίας κι αν το τετράγωνο του Ήλιου με το Δία δεν μεσολαβούσε ώστε να προκριθούν οι πιο «εύκολες» λύσεις, ήταν ικανός να γυρίζει ακόμη στους δρόμους με το μικρόφωνο επαναλαμβάνοντας με θέρμη το «Τέρενς Κουΐκ-Σήμερα»!
Ο Αντώνης Κανάκης διαθέτει ίσως την πλέον φιλόδοξη Δήμητρα (στον Αιγόκερω) και από αυτήν την άποψη αναμένεται να κάνει πολλά ακόμη για να «αποδείξει» τις ικανότητες του, ιδιαίτερα σε σύγκριση με κάποιο πρόσωπο που του έχει κάτσει στο ...λαιμό. Οι όψεις της με τα Φώτα είναι σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα, από την άλλη πλευρά όμως, το «κρυφό» τετράγωνο της με τον Πλούτωνα προοιωνίζει μια φάση εγκατάλειψης-μηδενισμού αν δεν επιτευχθεί το ποθούμενο.
Γενικότερα, ο πολύς ...Σκορπιός που «παίζει» στον χάρτη του, μπορεί να τον ανεβάσει στο ...απόλυτο ζενίθ αλλά και να τον «στείλει αδιάβαστο», είτε εξ αιτίας των δικών του εμμονών, είτε λόγω της ακούσιας διασύνδεσης του με «σκοτεινά» κυκλώματα.
από τον Γιάννη Ριζόπουλο url=http%3A%2F%2Fwww.astrology.gr%2Fimages%2Fstories%2F41577_51200275645_6123_n.jpg&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*" with "https://lh4.googleusercontent.com/proxy/McPJz3wqqtbjEnZQwHQ3I45HL9_9TXdwhVaHDY8QK3aGLoGmP87byxNM67jnUwq4UX9dYypDtsQLEdcFS4ZyLgQ-3zbNMaUEr0caaxSrloGEDzo_Q6mR"-->

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια