Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Ελληνίδα που έγινε εκατομμυριούχος χάρη σε ένα σακάκι!

Sophia Amoruso: Είναι μόλις 28 ετών, έχει ελληνικά γονίδια και είναι… το κορίτσι φαινόμενο που απασχολεί την Σίλικον Βάλεϊ.
Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος κάνοντας το «κέφι» της!
 Όλα ξεκίνησαν πριν από επτά χρόνια, όταν βρήκε ένα vintage σακάκι Channel.
Το αγόρασε 8 δολάρια, το μεταποίησε και....

το πούλησε στο e- bay για 1.100 δολάρια!

Έχοντας μέσα της πάθος για την μόδα άρχισε να ψάχνει κρυμμένους θησαυρούς γνωστών σχεδιαστών, τους οποίους στην συνέχεια μεταμόρφωνε και πουλούσε σε τρομερά καλές τιμές.

Σήμερα ζει το αμερικάνικο όνειρο όντας ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Nasty Gal, της εταιρίας που έστησε το 2006.

Το 2012 οι πωλήσεις της εταιρίας της τετραπλασιάστηκαν αγγίζοντας τα 130 εκατομμύρια δολάρια. Η Nasty Gal είναι σήμερα μια από τις πιο επικερδείς εταιρίες της Αμερικής, που φιγουράρει στις λίστες του Forbes.

Οι πιστοί followers της νεαρής στο facebook ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο, ενώ τα ρούχα της φοριούνται σε 50 χώρες του κόσμου.

Πρόσφατα πήρε 9 εκατομμύρια δολάρια από τον επενδυτικό κολοσσό Index Ventures.

Όταν ξεκίνησε δεν είχε στο μυαλό της να πλουτίσει, αλλά να μπορεί να καλύπτει τα έξοδα της και να μην δουλεύει για κανέναν άλλο. Στην οικογένεια της άλλωστε υπήρχαν χρήματα, αφού οι παππούδες της διεύθυναν ένα ξενοδοχείο και ένα κατάστημα με μουσικά όργανα και οι γονείς της κτηματομεσίτες.
Η ίδια γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο και σε ηλικία 9 ετών άρχισε να πουλάει βιβλία και σάντουιτς στο μετρό, για να βγάζει το χαρτζιλίκι της. Εγκατέλειψε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο και δεν ξέρει να κάνει ούτε μια παρουσίαση σε power point.

Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει την πρώτη της κολεξιόν ρούχων και το πρώτο της εκδοτικό εγχείρημα: ένα περιοδικό μόδας με τίτλο «Super Nasty».

Την ίδια ώρα ψάχνει για ένα χώρο, όπου θα στεγάσει τους 110 υπαλλήλους της, ενώ όπως λέει όλα αυτά είναι μόνο η αρχή.

«Σύντομα θα γίνουμε ένα ολοκληρωμένο εμπορικό σήμα», λέει και εξηγεί ότι τα κατάφερε επειδή «δεν έβαζα στόχους, δεν κοίταγα προς την κορυφή, απλά έκανα το χόμπι μου επάγγελμα».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια