Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πατρινό Καρναβάλι: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις

Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι η πλατεία Γεωργίου και ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου, όπου ξεδιπλώθηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις, για μικρούς και μεγάλους.
Από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, μουσικά σχήματα της Πάτρας και Σχολές Χορού ξεσήκωσαν τους περαστικούς στο καρναβαλικό κλίμα με μουσική, τραγούδια και πολύ χορό.
Τις δράσεις συμπληρώνουν.....

γκράφιτι και σκέιτ event, bodypainting κ.ά.
ΤΕΛΑΛΗΣ ΚΑΙ ΛΑΒΑΡΟ
Το μεσημέρι ο τελάλης, με την καρναβαλική συνοδεία του και τους σοκολατορίχτες επισκέφθηκε το Δημαρχιακό Μέγαρο και παρέδωσε στον Γιάννη Δημαρά το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2013, ενώ στις 5 το απόγευμα, καλούνται να σπάσουμε το ρεκόρ της Αγάπης στην πλατεία Γεωργίου, με όσο το δυνατό περισσότερα ζευγάρια να χορεύουν μπλουζ.
ΟΙ VEGAS
Το κέφι κορυφώθηκε με τη συναυλία του μοντέρνου, δημοφιλούς, νεανικού συγκροτήματος Vegas στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου και ενθουσίασε τους πολυάριθμους φίλους του γκρουπ με τους pop και urban ήχους τους και τις μεγάλες επιτυχίες τους («Τους πονάει», «Ηρθε η Στιγμή», «Πιο ψηλά», «Φιλί») κ.ά.
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ
Στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου ακολούθησε η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολυφωνικής που κράτησε συντροφιά με παραδοσιακά αποκριάτικα και σύγχρονα τραγούδια, και χορευτικά. Κοντά στις 9, η πομπή του λευκού και μεγαλοπρεπούς βασιλιά Καρνάβαλου (ιδέα, σχεδιασμός, κατασκευή Πέτρος Βρυώνης) μαζί με τον τελάλη και την καρναβαλική κουστωδία, συνοδεία ποδηλατών, φτάνει στην πλατεία Γεωργίου.
Γύρω στις 9 το βράδυ, ο δήμαρχος Πατρέων κήρυξε την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2013, με τη δέουσα «καρναβαλική» επισημότητα και ακολούθησε η πατροπαράδοτη ρίψη πυροτεχνημάτων που φώτησε την πατραϊκή νύχτα.
Παρούσα στην Ημέρα Εναρξης και η βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Ερατώ Μπερλέμη που κάνει την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στο κοινό της Πάτρας. Θα παρουσιαστούν δύο νέα τραγούδια που γράφτηκαν και ερμηνεύονται από τον Τάκη Αγγελόπουλο και τη Δώρα Παπαγιαννάκη ειδικά για το Καρναβάλι αλλά και τρία τραγούδια του Καρναβαλικού Κομιτάτου. Το πάρτι θα διαρκέσει μέχρι αργά τη νύχτα με djs. Παρουσιαστές της Γιορτής της Ημέρας Εναρξης θα είναι οι Κατερίνα Τασσύ, Ανδριάνα Χαλκίδη, Λάμπρος Αραπάκος και Θόδωρος Πούλιας.

Σημαντική είναι η συμβολή στην Ημέρα Εναρξης και του Εργαστηρίου Καρναβαλικών και Καλλιτεχνικών Κατασκευών του Δήμου Πατρέων. Το σχεδιασμό και την επιμέλεια της Ημέρας Εναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2013 υπογράφει ο πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης.
ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Μπάντα και Μπαντίνα Δήμου Πατρέων, Natural Beat, Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολυφωνικής, Wired, Black Humour, B4Cats, Μax Grill, No Stress, Spoon Killers, Dear Rene, Sustain, Γιώργος Σαλεμής, Parissia, Ai sihtir Band, Χορωδία Μουσικών Εκπαιδευτηρίων Θεοδώρου, Χορωδία ΣΟΨΥ, Mag, Peligrosa, Jazz Trio, πολλοί Djs (resident dj screwdrivers team, resident dj takis agelopoulos team, resident dj bilo5 / dj kostadopoulos t , dj stelios apostolopoulos κλπ), Σχολή Χορού Dirty Dancing Ελένης Ανδριοπούλου, Πρότυπη Σχολή Χορού Κλασικού Μπαλέτου Πόλυς Γιαννακοπούλου, Athletic Dance Studio του Patrik Kouzieiski, Σχολή Μπαλέτου Μπεττίνας Κάτσενου, Σχολή Χορού Ελευθερίας Τσαφούλια, Σχολή Χορού Βίκης Αγόρα Χοροδράση, Σχολή Χορού Χορόπολις της Γαβριέλας Καραζάνου, Σχολή Χορού Fuego Νικολίτσας Δερματοπούλου-Κουνάδη, Σχολή Χορού Ιωάννας Ζαχαροπούλου, Jason Capoeira, Stigma Lab & Fifty fifty με graffiti και skate event, ΙΕΚ Ξυνή και 1η ΕΠΑΣ Πάτρας - Τμήμα Αισθητικής με body painting και make up, X-Saltibagos, Διονύσης Ανδριόπουλος, τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού με την έναρξη του 48ου παιχνιδιού, Πάτρας (ΣΟΨΥ, Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών Πάτρας «Γέφυρα», ΑγκαλιάΖΩ, Μαχητές, Ενωση για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με μικροκατασκευές, Μέριμνα, Θεατρική Ομάδα ΤΕΙ Πάτρας, Πολίτες εν δράσει, Μαρίνα Αγγελάτου, «Βαθμοφόροι της Περιφερειακής Εφορείας  Προσκόπων Αχαΐας» και μέλη προσκοπικών ομάδων, σοκολατορίχτες, τα πληρώματα 60, 92, 106, 195 και 222, Ομάδα Ε (Εθελοντών) του Δήμου Πατρέων και εθελοντές του Πατρινού Καρναβαλιού.
www.pelop.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια