Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χρωματολογία

Το πιο σημαντικό κομμάτι του μακιγιάζ, και όχι μόνο (ρούχων, μαλλιών κτλ ), είναι να γνωρίζεις ποια χρώματα ταιριάζουν μεταξύ τους και να μπορείς έτσι να κάνεις επιτυχημένους συνδυασμούς! Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να αναδεικνύεις πέρα απ’ την προσωπικότητά σου και τα χρώματα σου αλλά και τα ρούχα σου, και να κάνεις συνδυασμούς που θα....

δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Παρακάτω λοιπόν θα σας δείξω ποια χρώματα μπορούμε να συνδυάζουμε και με ποιον τρόπο!
Καταρχήν , θα ξεκινήσουμε με το άσπρο και το μαύρο, τα οποία είναι χρώματα που ταιριάζουν με όλα τα άλλα!

Πώς όμως συνδυάζουμε αυτά τα δυο χρώματα;
Βάζουμε άσπρη σκιά σε όλο το βλέφαρο και κάνουμε μαύρη γωνία ! Έτσι τονίζουμε την γωνία του ματιού .
Τοποθετούμε σε όλο το μάτι άσπρη-ασημί σκιά .Το μακιγιάζ αυτό ταιριάζει περισσότερο με σκουρόχρωμα ρούχα , έτσι ώστε να φανεί η αντίθεση με το μακιγιάζ.
Κάνουμε smokey eyes με μαύρη σκιά . Εδώ , για να τονιστεί το μακιγιάζ , φοράμε ανοιχτές αποχρώσεις ρούχων , εκτός αν θέλουμε πιο δραματικό look .

Ποια είναι όμως τα βασικά χρώματα ; Είναι το κόκκινο , τα κίτρινο και το μπλε , τα οποία αν τα ανακατέψουμε σε συνδυασμούς , προκύπτουν τα σύνθετα χρώματα .
Έτσι:
Κίτρινο + Κόκκινο = Πορτοκαλί
Κόκκινο + Μπλε = Μωβ
Μπλε + Κίτρινο = Πράσινο

Όλες οι αποχρώσεις των σύνθετων χρωμάτων που προκύπτουν από την ανάμειξη του κίτρινου με το κόκκινο ταιριάζουν μεταξύ τους.
Όλες οι αποχρώσεις των σύνθετων χρωμάτων που προκύπτουν από την ανάμειξη του κόκκινου με το μπλε ταιριάζουν μεταξύ τους.
Όλες οι αποχρώσεις των σύνθετων χρωμάτων που προκύπτουν από την ανάμειξη του μπλε με το κίτρινο ταιριάζουν μεταξύ τους.

Κάθε χρώμα έχει ανοιχτούς και σκούρους τόνους . Αυτό γίνεται προσθέτοντας άσπρο στο αρχικό χρώμα και έτσι σιγά σιγά οι αποχρώσεις ανοίγουν , μέχρι που προκύπτει και πάλι το άσπρο . Οι αποχρώσεις που προκύπτουν από την πρόσθεση του άσπρου , ονομάζονται τίντες και ταιριάζουν μεταξύ τους .
Αν στο αρχικό χρώμα προσθέσουμε μαύρο , τότε οι αποχρώσεις σκουραίνουν ,μέχρι που προκύπτει και πάλι το μαύρο . Οι αποχρώσεις που προκύπτουν από την πρόσθεση του μαύρου, ονομάζονται σκιές και ταιριάζουν μεταξύ τους .
Μεταξύ τους ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις του ίδιου χρώματος , από το άσπρο έως το μαύρο . Δηλαδή οι τίντες και οι σκιές του ίδιου χρώματος , ταιριάζουν μεταξύ τους .

Αυτοί είναι οι συνδυασμοί των όμοιων χρωμάτων !
Έτσι συνδυάζουμε τα όμοια χρώματα στο μακιγιάζ , χρησιμοποιώντας μια τίντα και μια σκιά , ανάλογα με το σχήμα των ματιών μας (αυτό θα το αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο ) . Φυσικά μπορούμε να συνδυάσουμε τις κατάλληλες αποχρώσεις στο μακιγιάζ , ανάλογα με τα ρούχα μας !
Εάν θέλετε ένα πιο έντονο μακιγιάζ , υπάρχουν και οι συνδυασμοί των αντίθετων χρωμάτων . Αντίθετα χρώματα είναι : το κίτρινο – μωβ , το κόκκινο – πράσινο και το μπλε – πορτοκαλί .

ΠΡΟΣΟΧΗ : Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ αντίθετα χρώματα στο μακιγιάζ το ένα πάνω στο άλλο , γιατί το ένα εξουδετερώνει το άλλο .Αν θέλουμε να μειώσουμε την ένταση σε κάποιο απ τα χρώματα , βάζουμε λίγο από το συμπληρωματικό του ! Εάν ακολουθήσετε τους παραπάνω κανόνες , τότε σίγουρα θα έχετε πάντα ένα επιτυχημένο χρωματικά μακιγιάζ , «δεμένο» αρμονικά με τα ρούχα σας !
lookabout.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια