Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Υδροχόος από το Α έως το Ω

Διάρκεια: 20 Ιανουαρίου - 19 Φεβρουαρίου Στοιχείο: Αέρας
Ποιότητα: Σταθερά

ΛΕΞΕΙΣ - ΚΛΕΙΔΙΑ ΥΔΡΟΧΟΟΥ:
ΑΑvant guard, Αδιαφορία, Αεροδρόμιο, Αεροπλοΐα, Αιφνιδιασμός, Ακρότητα, Αλήθεια, Αλλαγή, Αναισθησία, Ανακαλύψεις, Ανάποδος, Αναταραχή, Ανατροπή, Άνεμος, Ανεμοστρόβιλος, Ανεξαρτησία, Αντίδραση, Αντισυμβατικός, Αντίφαση, Απομυθοποίηση, Αποστασιοποίηση, Απρόσωπο, Αστράγαλοι, Αστρολογία, Αστροναυτική, Αστροφυσική

Β
Βαρεμένος, Βομβαρδισμός

Γ
Γάμπες, Γενικολογία, Γυμνισμός

Δ
Δημοκρατία (του ενός), Διάλυση, Διάστημα, Διαφοροποίηση

Ε
Εγκεφαλικό, Εγκεφαλικότητα, Εκκεντρικότητα, Ελίτ, Εξτρεμιστές, Επανάσταση, Επιστημονική φαντασία, Εφευρέσεις

Ζ
Ζώδια

Η
Ηλεκτρολόγος, Ηλεκτρονικά

Θ
Θεωρητικοποίηση, Θεωρία

Ι
Ιδέα, Ιδεολογία, Ιδιοτροπία

Κ
Καινοτομία, Κιρσοί, Κοινωνικά ενδιαφέροντα, Κοινωνικά κινήματα, Κοινωνιολογία, Κοσμολογία, Κράμπες

Λ
Λέιζερ, Λέσχη

Μ
Μειονότητες, Μέλλον, Μελλοντολογία, Μεταρρύθμιση, Μετεωρίτες, Μετεωρολογία, Μοντέρνα Τέχνη

Ν
Νεοτερισμός, Νόημα, Νοητός

Ξ
Ξαφνικό, Ξεχωριστός

Ο
Ομάδα, Οργανισμοί, Ουρανός, Ούφο

Π
Παραδοξότητα, Παράνοια, Παραξενιά, Πείραμα, Πειραματισμός, Πιλότος, Πολιτική, Πραξικόπημα, Προκλητικότητα, Πρωτοπορία

Ρ
Ριζοσπαστικός

Σ
Σκέψη, Σύλλογος, Σύνολο

Τ
Τεχνολογία, Τυφώνας

Υ
Υδράργυρος, Υπεροψία, Υπερρεαλισμός, Υστερικός

Φ
Φεμινιστής, Φίλοι

Χ
Χάος, Χειραφέτηση

Ψ
Ψυχανάλυση, Ψυχολογία, Ψυχραιμία, Ψυχρός

Ω
Ωροσκόπιο
Υδροχόος
Λόγω της πολύ ιδιαίτερης φύσης του ζωδίου, η παρουσίαση του οφείλει να είναι ανάλογη. Κρατώ μόνον την κυρίαρχη τάση των Υδροχόων να διαφέρουν από το κοινωνικό σύνολο-δηλαδή, ακριβώς το αντίθετο από αυτό που κάνουν οι Αιγόκεροι-μια τάση βέβαια που διαμορφώνεται στην πράξη ανάλογα με το πνευματικό επίπεδο και τις προσωπικές αξίες του εκάστοτε Υδροχόου. Γιατί το να αμφισβητείς, να πειραματίζεσαι και να διαφέρεις έχει πολλά παρακλάδια!

Οι σχέσεις των Υδροχόων
Οι Υδροχόοι έχουν πολύ καλό όνομα στην αστρολογική «πιάτσα», θεωρούνται «μεγαλόψυχοι ανθρωπιστές» και συχνά αντιμετωπίζονται με δέος, περίπου ως ένα ...άφθαστο ιδανικό.
Αυτά βέβαια τα πιστεύουν όσοι δεν τους έχουν γνωρίσει από κοντά. Γιατί οι Υδροχόοι αντιμετωπίζουν (και) τις σχέσεις τους μέσα στα πλαίσια της γενικότητας και της αφηρημένης σκέψης.

Οι άνδρες του ζωδίου χαρακτηρίζονται από ιδιαιτερότητες, ιδιοτροπίες και αντιφάσεις, κρατώντας ωστόσο κάτι από το φιλοσοφημένο προφίλ που τους αποδίδεται.
Η κοινωνική τους (cool) εικόνα μεταφερόμενη στην προσωπική τους ζωή εκδηλώνεται πρακτικά ως αδιαφορία, ιδιαίτερα σε ότι άπτεται των συναισθημάτων.
Ερωτήσεις του τύπου «μ’ αγαπάς;» παίρνουν ως άμεση απάντηση μια γενική αλλά εμπεριστατωμένη αναφορά στα τραύματα της παιδικής ηλικίας, το «σύμπλεγμα της Ηλέκτρας», τα ερωτικά ήθη και έθιμα των Μάο-Μάο, και τα πλεονεκτήματα του σεξ στον πλανήτη Άρη . Είναι τόσο βουτηγμένοι μέσα στη θεωρία που τους ακολουθεί σε κάθε τους δραστηριότητα και φυσικά οι σχέσεις δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση.
Έτσι η σύντροφος τους καλείται να λειτουργήσει πριν από όλα ως διανοούμενη και αν δεν έχει την πρόθεση η τη διάθεση να το κάνει, είναι προτιμότερο να μη μπει καν στον κόπο... Κι όταν έρθει η ώρα του σεξ θα πρέπει να αποδεχθεί ότι και αυτή η λειτουργία είναι μια κατ’ εξοχήν συλλογική διαδικασία στην οποία κάθε φορά συμμετέχουν διάφοροι εκλεκτοί προσκεκλημένοι όπως ο Φρόιντ, ο Βέμπερ, ο Γιάλομ κλπ. Μερικές φορές και ο Ε Τ...
Η «συνήθης» καθημερινότητα πέφτει κάπως βαριά στους Υδροχόους και προσπαθούν μονίμως να τη διανθίσουν με προκλήσεις, πειραματισμούς ειρωνείες και αλλόκοτες συμπεριφορές. Η πνευματική τους υπεροψία είναι αξεπέραστη και χρησιμοποιείται ως όπλο απέναντι σε κάθε ...ασεβή νοικοκυρά που «ρίχνει το επίπεδο» με κεφτεδάκια, σουφλέ και μπικουτί. Και ύστερα από όλες τις αναλύσεις και τις «ανθρωπιστικές» κριτικές ο καλός Υδροχόος μπορεί να αρχίσει να τρέχει ξοπίσω από τις πιτσιρίκες, γοητευμένος από τα εξαίσια "πνευματικά" τους χαρίσματα!
Οι γυναίκες του ζωδίου, που δεν θεωρούν "υποχρέωση" τους να εμπλουτίσουν το προφίλ τους με τόμους βιβλίων, είναι από μόνες τους μια διμοιρία ...καταστροφών.
Εξιτάρονται με οτιδήποτε διαφέρει από το «μέσο όρο» και βέβαια βάζουν πάνω απ’ όλα την ελευθερία τους. Αφού πρώτα αποκηρύξουν μετά βδελυγμίας την εξάρτηση και θέσουν τα αναγκαία υψηλά πνευματικά στάνταρτς που θα πρέπει να έχουν οι σχέσεις τους καταλήγουν είτε με νταλικέρη, που με το ζόρι έβγαλε το σχολείο, είτε με φανατικό ισλαμιστή, φορώντας τη μαντίλα και τηρώντας μέχρι κεραίας όλες τις ...παραδόσεις.
Η αναντιστοιχία θεωρίας και πράξης κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα και όποιος δυστυχής βρεθεί στο διάβα μιας Υδροχόου θα πρέπει απαραιτήτως να εφοδιαστεί με πολλά ηρεμιστικά.
Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, οι οποίες ως είθισται βεβαιώνουν τον κανόνα.
Όταν ...πήξει στην πνευματικότητα συμπεριφέρεται ως υστερική «κατίνα». Παντρεύεται ενώ είναι κατά του γάμου, ψάχνει για την ιδανική σχέση αλλά επικεντρώνεται στην καριέρα της. Δεν ενδιαφέρεται για το σεξ αλλά το κάνει με όλους τους πιθανούς τρόπους. Και βέβαια δεν υπολογίζει το χρήμα αλλά όταν έρθει η ώρα, συμπεριφέρεται ως υποδειγματική killer πέρα και πάνω από κάθε ηθικό κριτήριο.
Ο Υδροχόος στην κοινωνική εξέλιξη
Μπορεί τα άτομα Υδροχόοι να θεωρούνται ανοιχτόμυαλοι και ειρηνιστές-ακόμη κι όταν ...δεν είναι, όμως η συνεισφορά του ζωδίου στην εξέλιξη του πολιτισμού δεν έχει να κάνει με ανθρωπιστικού τύπου παρεμβάσεις αλλά πολύ περισσότερο με βίαιες αναταράξεις.
Και αν κάτι τέτοιο παρουσιάζει ενδιαφέρον όσον αφορά τις τέχνες και τις επιστήμες, οι κοινωνικό-πολιτικές ανατροπές δεν είναι ούτε ανώδυνες, ούτε αναίμακτες.

Περιμένοντας τους βαρβάρους
Παρότι έχουμε πάρα πολύ καιρό να ζήσουμε κάποια σύνοδο έξω-Κρόνιων πλανητών στο ζώδιο (η τελευταία ήταν η σύνοδος του Ουρανού με τον Πλούτωνα το 328 μ Χ, σχεδόν ταυτόχρονα με την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης), όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τουλάχιστον για το δυτικό πολιτισμό η ενεργοποίηση του Υδροχόου σημαίνει πρακτικά νέες ιδεολογίες και πολύ μεγάλους ...μπελάδες.
Η Γαλλική επανάσταση έγινε με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, ενώ η Ρωσική με τον Ουρανό.
Η πρόσφατη διέλευση του Ουρανού από τον Υδροχόο (1996-2003) έφερε στην επιφάνεια την υπεροψία των ΗΠΑ και τις «ασύμμετρες απειλές» του ισλαμικού φονταμενταλισμού.
Αντίστοιχα, ο Ποσειδώνας από το 1999 που βρίσκεται στο ζώδιο επένδυσε ιδεολογικά τα εκατέρωθεν «νέα δόγματα», δημιουργώντας το υπόβαθρο για την ανάληψη σταυροφοριών και την κήρυξη ...μερικών ακόμη «ιερών πολέμων».
Χωρίς να σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες διελεύσεις ευθύνονται αποκλειστικά για όλες αυτές τις εξελίξεις δεν παύουν να δίνουν ένα μέτρο για τις μάλλον ...άγριες διαθέσεις του ζωδίου.
Από αυτήν την άποψη η θρυλούμενη Εποχή του Υδροχόου, που δεν έχει έρθει ακόμη (τυπικά θα ξεκινήσει μετά το 2150), δεν πρόκειται να είναι και τόσο ...ήσυχη.
Και παρότι κανείς από μας δεν θα είναι ζωντανός για να το ...χαρεί, το 2160 η σύνοδος του Ουρανού με τον Ποσειδώνα στον Υδροχόο (ανάλογη σύνοδο έχουμε να δούμε από την εποχή της Μυκηναϊκής ακμής) θα σημάνει μάλλον την αρχή του τέλους για το δυτικό πολιτισμό, τουλάχιστον όπως τον ξέρουμε σήμερα...
Ανακαλύψεις και εφαρμογές με τον Ουρανό στον Υδροχόο
Η ίδρυση της Βασιλικής Εταιρείας του Λονδίνου και της Ακαδημίας του Παρισιού
Η κατάργηση του δουλεμπορίου στις Βρετανικές αποικίες
Σύσταση εργατικών συνδικάτων
Το δικαίωμα ψήφου για τις γυναίκες στη Μ Βρετανία
Η ουτοπιστική κοινότητα «Νέα Αρμονία» του Ρ Όουεν
Η Ρωσική επανάσταση
Οι «ασύμμετρες» απειλές
Το πρώτο ηλεκτρικό μοτέρ
Το πρώτο ηλεκτροσόκ
Η ανακάλυψη της ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής από τον Μ Φαρανταίη
Το αλεξικέραυνο
Η διατύπωση της «ατομικής θεωρίας» από τον Νηλς Μπορ
Η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν
Μελέτη και μέθοδοι πρόβλεψης των σεισμών
Το μανιφέστο του Ντανταϊσμού
Το gangstara

ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια