Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εκρηξη στο Μall

Έκρηξη στο Μall - σχολιάζουν ΕΔΩ οι νέοι

Οι κάμερες είδαν τους δράστες της επίθεσης στο Mall
Έκρηξη σημειώθηκεσε εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου...
Προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου έγινε στις 09.59 στην ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr.
Άνδρας προειδοποίησε ότι έχει.....
τοποθετηθεί μηχανισμός στο εσωτερικό του Mall, δίνοντας χρονικό περιθώριο 48 λεπτών.
Η έκρηξη έγινε στον 1ο όροφο σετράπεζακαι υπάρχουν 2 τραυματίες σεκιούριτι .
Οι υποψίες για το τρομοκρατικό χτύπημα στο «Mall» στρέφονται στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» μετά την εύρεση υπολειμμάτων από χύτρα ταχύτητας.

Η φράση «δεν είναι φάρσα, θα εκραγεί», την οποία χρησιμοποίησε ο άγνωστος στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα του χθεσινού χτυπήματος, είχε ειπωθεί και στο αντίστοιχο τηλεφώνημα τον Σεπτέμβριο του 2009 στο χτύπημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Ο στόχος που επελέγη, θεωρείται από τις Αρχές ότι προδίδει θράσος και αποφασιστικότητα, κάτι που παραπέμπει σε δοκιμασμένους «αντάρτες πόλης», όπως ο Μαζιώτης.

Οι δράστες ήθελαν να σπείρουν τον φόβο και τον πανικό και γι' αυτό επέλεξαν το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο. Αυτή είναι η εκτίμηση των Αρχών για την επίθεση στο «Mall» που τη συγκρίνουν με τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί και δεν εξερράγη στο Μετρό.

Το πρωτοφανές τρομοκρατικό χτύπημα σ' ένα δημοφιλέστατο κέντρο, όπου στεγάζονται καφετέριες, κινηματογράφοι και εστιατόρια, προβληματίζει τις Αρχές για την τόλμη και το θράσος των δραστών, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πάνω από δύο. Η επίθεση στο «Mall» χαρακτηρίζεται από τις Αρχές ως «τυφλή», αφού σ΄ ένα τόσο μεγάλο κέντρο είναι πολύ δύσκολη η διασφάλιση της γρήγορης εκκένωσης και υψηλό το ρίσκο για θύματα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάμερες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου έχουν καταγράψει τις κινήσεις προσώπων που κινούνταν περίεργα και θεωρούνται μεταμφιεσμένα.

Τουλάχιστον δύο, αν όχι παραπάνω, είναι οι δράστες σύμφωνα με τις Αρχές, οι οποίοι επέλεξαν ένα σημείο που οι κάμερες δεν μπορούν να καταγράψουν (γωνία λήψης) για να τοποθετήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό. Από το οπτικό υλικό που έχει στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική, εξετάζονται οι κινήσεις των συγκεκριμένων προσώπων, από ποια είσοδο μπήκαν και βγήκαν και ποια διαδρομή επέλεξαν για τη διαφυγή τους.

Τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν από τα βόρεια προάστια, σύμφωνα με την Αστυνομία. Κινήθηκαν σαν πελάτες, πήγαν στον πρώτο όροφο και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί άφησαν τη χύτρα ταχύτητας με τη βόμβα ανάμεσα σε κατάστημα καλλυντικών και σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Οι υποψίες των αστυνομικών για το τρομοκρατικό χτύπημα στρέφονται στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» μετά την εύρεση υπολειμμάτων από χύτρα ταχύτητας.

Αν και θεωρείται πως σε μεγάλο βαθμό, αν όχι καθολικά, η οργάνωση έχει εξαρθρωθεί, ο συγκεκριμένος τρόπος δράσης θυμίζει παλαιότερα χτυπήματά της.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως έχει υπάρξει αναβάθμιση και ενδεχομένως συνεργασία των «Πυρήνων» με μέλη άλλων οργανώσεων, όπως είναι ο «Επαναστατικός Αγώνας», που παραμένουν ασύλληπτα.

Μία περίεργη σύμπτωση ενισχύει τη θεωρία των αστυνομικών. «Δεν είναι φάρσα, θα εκραγεί». Αυτή η φράση που χρησιμοποίησε ο άγνωστος στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα του χθεσινού χτυπήματος, είχε ειπωθεί και στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα και τον Σεπτέμβριο του 2009 στο χτύπημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τότε, την ευθύνη είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας», ο οποίος, όμως, έχει δράσει με μεγαλύτερης ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Οπως εκτιμούν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, ακόμη και αν το όνομα της οργάνωσης που θα αναλάβει την επίθεση στο «Mall» είναι καινούργιο και «καθαρό» από επιθέσεις, στην πραγματικότητα θα «κρύβονται» μέλη από παλαιότερες οργανώσεις που παραμένουν ασύλληπτα, ενώ τα στοιχεία παραπέμπουν στους «Πυρήνες».

Με ειδική ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. παρακαλεί όποιον πολίτη γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε στην ευρύτερη περιοχή του περιστατικού, να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ). Διασφαλίζονται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. Στο μεταξύ, οι Αρχές αναμένουν την προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για την επίθεση.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια