Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Άστρα να πάνε, 2013

Ξεχάστε όλα όσα ξέρατε για τα δώδεκα ζώδια!  
Τα άστρα με ένα χαμόγελο κάνουν τις προβλέψεις τους για το 2013 και ως οδοστρωτήρας αλλάζουν τα πάντα! 
Ακόμα και το όνομα στα δώδεκα ζώδια!
Και επειδή όλοι τα έχετε βάλει με τα υπουργεία μου, ιδού λοιπόν, τα άστρα χαμογελούν για το 2013!!!:


Ο ΜΟΒΟΡΟΣ
Στοιχείο: Φωτιά και μπούλμπερη
Κυβερνήτης πλανήτης: Άρης
Ακούει και στο όνομα: ΚΡΙΟΣ
 …τα υπουργεία μου: Εθνικής αμύνης και ΜΑΤ γωνία
Ανοίξτε σαμπάνιες και πιάστε τα προσούτα (ξέρετε εσείς…) για να υποδεχτείτε τον Δία που μέσα στη ντάλα καλοκαίρι του 2013 θα σας φέρει μια επέκταση άλλο πράμα. (κι’ άλλη; κι’ όμως!). Το τι θα επεκταθείτε φέτος, άλλο να στο λέω κι’ άλλο να το βλέπεις. Έχετε δει εκείνες τις ρεκλάμες με τις χοντρές που αδυνατίζουν; Ε, εσείς θα γίνετε το «Πριν». Το κακό πάλι με εσάς είναι ότι φέτος θα φοβάστε, θα κωλώνετε κάτι θα σας συγκρατεί. Θα ‘ναι το ταίρι σας, θα ‘ναι το νέφος, το κακό το ριζικό σας, ή ο Θεός που σας μισεί; Κανένα στόμα δεν το’ βρε και δεν το ‘πε ακόμα! Α! το βρήκα καλέ! Όχι Βαγγέλη μου δεν είναι ο Μπάμπης, ο Ουρανός είναι μπρε που έχει εγκατασταθεί στο ζώδιό σου, έχει κάνει τη σχέση με το έτερο γόρδιο δεσμό και άντε τώρα να τρέχεις να κουβαλάς το Μέγα Αλέξανδρο με τη χατζάρα …. Χατζάρα είπα; αφήστε και τα πολλά-πολλά τα νταηλίκια με τους αγαπημένους μας γείτονες, μη μας την πέσουν οι Μεμέτηδες που θέλουν και Ευρώπες… Εσείς, αρκεστείτε στο Μήτσο τον υδραυλικό που ως νέος Πλούτωνας θα σας προκύψει με την πόμπα στο χέρι, μπας και σας ξεβουλώσει το απύθμενο το ψυχολογικό….!
ΤΟ ΤΑΠΙ
(παλαιότερα ονόματα: το πουγκί, η μάσα-μπούκα, η κονόμα, το καλά φάγαμε καλά ήπιαμε, η μίζα και άλλα συναφή επαγγέλματα… )
Στοιχείο: Η γη (καμένη)
Κυβερνήτης πλανήτης: Η Αφροδίτη (του μύλου).
Γυρίζει και όταν τον φωνάξεις: ΤΑΥΡΟ
…τα υπουργεία μου: Οικονομίας, οικονομικών, εδώ γελάμε, και άλλα…
Όπως η Λαίδη Γκαγκά (Ταύρος επίσης), που δεν τη βρίσκετε δίχως χλιδές, μπριγιάν και γουναρικό τουλάχιστον αστρακάν. Το καλό που σας θέλω να τις ξεχάσετε τέτοιες μαγκιές φέτος. Αλήθεια τώρα μεταξύ μας (εντελώς όμως) γιατί τα τάζατε; Σα να σε βλέπω Ειρήνη μου να σ’ έχει πιάσει μια μανία, μια Αλμουνίαση στο μάτι κι’ ένα τρέμουλο συγχρόνως να ρημάζεις κουμπαράδες. Ξέρω, ξέρω, άδεια ταμεία, ένα ευρώ στη τσέπη για το υπόλοιπο της χρονιάς και άλλα τέτοια εμπριμέ. Έλα τώρα όμως να δεις τι γίνεται: Μέσα στο 2013, που δεν είναι χρονιά αυτή καλέ, λουκούμι συριανό είναι, προκύπτει ένας Δίας αγκαζέ με ένα Πλούτωνα (τι προστυχιές, δύο άντρες μαζί) και όλο αυτό το εξώλης, εσάς θα σας ανεβάσει το ηθικό και ο, τι άλλο χρειάζεται επειγόντως ανέβασμα, όπως λ.χ. το κέφι (καλέ! Που πήγε το αρρωστημένο το μυαλό σας). Από την άλλη και ενώ εσείς θα χαμογελάτε ηλίθια, σαν τον Κυριάκο ένα πράμα, ο Κρόνος μέσα από το έβδομο σπίτι σας (στο Καπανδρίτι) θα σας βάλει να σκοτωθείτε με τον Μεγάλο για ψύλλου πήδημα, ενώ (ωιμέ!) η αιτία μπορεί να ‘ναι και ένα άλλο πήδημα, καθόλου ψύλλου, αλλά του Γιωργάκη που ‘κανε τη ζημιά και κρύφτηκε …το γλυκούλι μου!
ΤΑ ΜΟΥΛΙΚΑ
Στοιχείο: ο αέρας (προτιμάται ο κοπανιστός)
Κυβερνήτης πλανήτης: ο Ερμής, αυτός ο άκαρδος
Αλλιώς; ΔΙΔΥΜΟΙ καλέ!
…τα υπουργεία μου: Μεταφορών, Δικτύων, διαφάνειας αντί-διαπλοκής και Μου-Μου-Ε (Τι είπατε; Δεν υπάρχει τέτοιο υπουργείο; σοβαρά; Ε, να κάνουμε ένα)
Τα νέα είναι ευχάριστα(επιτέλους) για σας που τον τελευταίο καιρό φτύσατε πρόκες από τους διασυρμούς και σκοτωθήκατε με τα μεγάλα συμφέροντα, τις διαπλοκές, το Μάκη τον κηπουρό, την Τατιάνα την από κάτω, στον τρίτο καλέ, και το Νίκο, το μανάβη. Όλα αυτά είναι παρελθόν (σχεδόν) και ο Δίας στο ζώδιό σας με τον Ουρανό που θα είναι και το ’13 στο Μοβόρο σας κάνουν βεντέτες του ζωδιακού. Ολάκερη την άνοιξη και το καλοκαίρι θα αισθάνεστε τουλάχιστον βασίλισσα Ελισάβετ ένα πράμα. Θα σας κερνάνε παντού, θα μοιράζετε χαμόγελα και αυτόγραφα, το κινητό σας θα χτυπάει χωρίς σταματημό , ενώ χιλιάδες προσκλήσεις και προτάσεις θα προσγειώνονται στο blackberry σας (αν δεν έχετε, να πάρετε). Οι πιο τυχεροί και οι πιο καταφερτζήδες θα τα «πιάσετε» και πάλι χοντρά, ατιμούλια μου εσείς. Και να μην ακούω βλακείες του τύπου «δεν κάνει» και «τι θα πει ο κόσμος» «τα πράματα άλλαξαν» γιατί θα σας μαλώσω. Και ενώ αυτά τα πανέμορφα θα σας συμβαίνουν εσείς φροντίστε:
Πρώτον: Να τα έχετε με όλους καλά, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, άτιμο πράμα ο ψηφοφόρος.
Βήτον: Να αποφύγετε ατάκες του τύπου «α πα πα, αυτό ήτανε , θα του τα ψάλω του Ομπάμα» και να διατηρήσετε καλές σχέσεις με τον πλανητάρχη: τα έχει όλα και συμφέρει…
Ο ΤΡΟΦΙΜΟΣ
(Ενικός από τα τρόφιμα, παλαιότερη ονομασία του ζωδίου, όταν ο κόσμος έτρωγε)
Στοιχείο: το νερό (μην το πιείτε, φάτε το)
Κυβερνήτης πλανήτης: Το φεγγάρι
Πάρτο αλλιώς: ΚΑΡΚΙΝΟΣ (μακριά από μας)
…τα υπουργεία μου: Τροφίμων και αγρότης μόνος ψάχνει υπουργείο…
Άσχημο πράμα ο Καρκίνος, όπως και να το κάνεις σου θυμίζει κάτι τις από επάρατο, από κουλό. Γι αυτό κι’ εμείς σας βγάλαμε «τρόφιμο» που είναι εξίσου θανατηφόρο στο Ελλάντα, κάθεται όμως πιο καλά στο αυτί, σα σκουλαρίκι ένα πράμα. Το 2013 (για να μπούμε στο ψητό, τρόφιμο επίσης) είναι ένας χρόνος πιο σινιέ, Κατερίνα Κατερινάκι, πιο γκλαμουράτος και σίγουρα πιο ευπροσήγορος (λέξη κι αυτή εε; Σας τσάκισα τους intellectuals). Εν ολίγοις, καμία σχέση με το 2012 που πήγε στον αγύριστο. Μετά τις 26 Ιουνίου ο Δίας έρχεται αρμένικη βίζιτα στον αστερισμό σας και εσάς πολύ σας πάει, οπότε πιάστε τη Dom-perignon, ανοίχτε σολομούς και μπρικ Καναδά. Το τι κίνηση αναμένεται στα αισθηματικά, δεν βρίσκω λόγια να σας περιγράψω ο Κάλχας. Κάτι σε Εθνική Αθηνών-Κορίνθου Δευτέρα του Πάσχα προς το απογευματάκι μεριά. Κόσμος μπαίνει, κόσμος βγαίνει και ουρά τα ζωντανά να σκοτώνονται για μια θέση στη καρδιά σας, ούτε το ΙΚΑ Πατησίων τέτοιες δόξες. Για τον ουρολόγο είπατε;
Ο Κρόνος παρεμπιπτόντως, που έχει κλείσει τραπέζι στο φίλο σας το Σκορπιό (ωραίους φίλους έχετε, να τους χαίρεστε), θα σας ωθήσει σώνει και καλά να χώσετε μια ανασουλούπωση στο σπίτι, να ρίξετε ένα σφουγγαρισματάκι, να πάρετε και τα σοβατεπιά, μιας κι’ όπως μάθαμε, αγρότης, μόνος, σας ψάχνει!
ΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ
Στοιχείο: Η φωτιά, τα τσακμάκια, τα γκαζάκια…
Κυβερνήτης πλανήτης: Ο Ήλιος (μην πάει ο νους σας σε πράσινους ήλιους και ασορτί άλογα)
Βρυχάται ως: ΛΕΩΝ
..τα υπουργεία μου: Προστασίας του …Πολίτη (αυτουνού που ήρθε από την Πόλη και στην κορφή Κανέλλη).
Άκου Μιχάλη μου το χάλι μου: Ο Ουρανός, όχι ο γαλάζιος ουρανός, καλέ, ο άλλος, …..ο άλλος … που είναι πλανήτης, ναι, ναι το ‘χετε… Ο Ουρανός λοιπόν, από τον αποφάσισε να κατασκηνώσει στον Μοβόρο που είναι παιδί-τζάμι με το ζώδιό σας. Η χρονιά σας βρίσκει με τον Ουρανό παραμάσκαλα, γεγονός που πολύ θα σας βοηθήσει στις προστυχοδουλειές σας καθώς εξαπανέκαθεν που λέει και η φίλη μου η Άντζελα ήτο σπαθί και πολύ sexual συγχρόνως. Ταυτόχρονα όμως, ο Ουρναός, ανάβει τα αίματα και φέρνει νταβατζιλοκαυγάδες. Μέχρι το Ιούνη είναι ό, τι χρειάζεστε για να πλακωθείτε με μεγάλη άνεση με φίλους, αδελφούς, θειες, πεθερές, συμπεθέρες, το νόμιμο ταίρι σας, το παράνομο ταίρι σας, τον προϊστάμενο, τη διευθύντρια, την αρχισυντάκτρια, τους περαστικούς, τους ταξιτζήδες, τους συνταξιούχους, τα δεκαπεντάχρονα, το μπατζανάκη, τη συννυφάδα και γενικά με τον κόσμο ΟΛΟΚΛΗΡΟ (ουφ, ελπίζω να μην ξέχασα κανένα και παρεξηγηθώ). Επίσης, θα σας πιάσει και μια μανία να θέλετε να προστατεύσετε τους πάντες, γεγονός που δεν νομίζω να τους αρέσει και πολύ (των πάντων) ιδιαίτερα αν έχετε τσιμπήσει και κανένα μπακαλιάρο σκορδαλιά γιατί το λέει το έθιμο. Όλα θα πάνε καλά, αρκεί να οπλιστείτε με υπομονή και ένα μάγκνουμ για τον επιθεωρητή Κάλαχαν (αχρείαστο να ‘ναι)!
Η ΑΡΡΩΣΤΗ
(Παλαιότερα έμπαινε και το «πάρτα μωρή» μπροστά από αυτό το ζώδιο, αλλά το μπέρδευε ο κόσμος με τη Μαριλίζα που τα έκανε κορνίζα… (σ.σ. Η Μαριλίζα δεν είναι ζώδιο)
Στοιχείο: η γη (πάλι; Κι όμως!)
Πλανήτης: ο Ερμής (πάλι;;; Ναι ρε, παλι! Τρεχει τιποτα;)
Πολύ παλιά, πριν εξαφανιστεί το είδος: ΠΑΡΘΕΝΟΣ
τα υπουργεία μου: Υγείας, εργασίας, πολιτικής ασφάλισης, κοινωνικής ασφάλισης, εξασφάλισης, εξόντωσης… (θυμάστε το Μαυρογυαλούρο; Εδώ πάει το: θα σας εξαφανίσωμεν!)
Αφού: 1/ Φάγατε τη λάσπη την παχιά με το κουταλάκι του γλυκού. 2/ Ζήσατε τα μαρτύρια του Ιώβ και στην version originale και στα σίκουελς. 3/ Διαβάσατε αδιαμαρτύρητα σελίδα-σελίδα αργά και βασανιστικά την εικοσάτομη εγκυκλοπαίδεια της γκαντεμιάς, δώρο του… (Πολιτικός από την Κρήτη, 10 γράμματα), ε αρκετά πια, αυτό δεν το θέλει κι’ ο θεός: ήρθε η ώρα της εξιλέωσης: Φτού ξελεφτερία!
Το 2013 δίνει μια στην πόρτα και μπαίνει στη ζωή σας! (πρωτότυπο ε;). Τούτη ‘δω δεν είναι χρονιά! Μπαξές λουλουδιασμένος είναι! Και σεις θα τη χαρείτε πολύ (άλλο πρωτότυπο). Τόσο πολύ που: α) θα βγείτε έξω β) θα διασκεδάσετε αλύπητα γ) θα χορέψετε δ) θα χοροπηδήσετε ε) θα πηδήξετε dancing with the stars. Εν ολίγοις, αυτό που σας συμβαίνει είναι που λέει κι ο λαός «ήρθε ο καιρός να μιλήσει (?) κι ο φτωχός»! Αχ Ανδρέα μου! Είπα φτωχός και σε θυμήθηκα! Άχαρο πράμα να έχεις να τα βάλεις σώνει και καλά με το ράντζο (όχι εκείνο με τα άλογα και τις κότες καλέ) και με τα φακελάκια (ναι, μέσα είσαι). Αλλά τι να κάνεις γιαβρί μου; να ανοίξεις πόλεμο με τον Δόκτορ Νό; ΝΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΟ! Άκου με τον αστρολόγο αυτά τα πράματα Ε.Σ.Υ. δεν θα τ’ αλλάξεις! (και να ‘θελες δηλαδή…)
O ΣΗ-ΘΡΟΥ
(Σαξονικής προέλευσης ονομασία –see through- της διαφάνειας, της justice, της γκλάσνοστ και λοιπών φιλελεύθερων όρων και εννοιών που μας… υποχρέωσαν!)
Στοιχείο: ο αέρας (μπάζει! Κλείστε! Καλέ κλείστε!)
Πλανήτης: Η Αφροδίτη
Κοκορεύεται και ως: ΖΥΓΟΣ
…τα υπουργεία μου: Διαφάνειας, Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων …αχ …αχ!!!
Ζούσατε μέχρι χθες μέσα στην ανία και τα χασμουρητά; Ήταν η ζωή σας μια αφόρητη βαρεμάρα (κάτι σε συγκέντρωση της Αλέκας) και ένα ατέλειωτο σύρσιμο της παντόφλας από την κουζίνα στο λίβινγκ-ρουμ και τούμπαλιν; Η καθημερινότητά σας έμοιαζε με το «κάτι ψήνεται»; Ε, τότε καλώς τα δεχτήκατε!
Κνοκ-κνοκ (η πόρτα). Φωνή: ποιος είναι; -άλλη φωνή: το 2013 καλέ , ανοίξτε. Κι ανοίγετε! Και από εκεί που βουλιάζατε μέσα στη μιζέρια και την κλαρωτή τη ρόμπα, τα ρόλεϊ κι από πάνω την πετσέτα τιρμπάν, να σου η μεταμόρφωση, δίχως παρέμβαση Φουστάνου: Από βάτραχος-πρίγκηψ κι από κοριτσάκι με τα σπίρτα μια Μπιονσέ και ένας Ρουβάς σε συσκευασία του ενός. Τώρα είμαι σίγουρος (σαν να σας βλέπω) πως εσείς αυτό θα το εκλάβετε σα σημάδι ότι ξαφνικά τα άστρα αποφάσισαν να σας ντοπάρουν με τεράστιες (δηλαδή πολύ μεγάλες) δόσεις ενεργητικότητας και με μια ακατανίκητη δύναμη τόσο, που θα είστε εσείς και κανείς άλλος. Κάτι τέτοιο όμως, εγκυμονεί (και οσονούπω γεννάει) κινδύνους. Θα μπορούσε επίσης, λόγω αποθεραπείας από την χρόνια Κρονίτιδα να σας πιάσει και μια άλφα ή αντένα αναισθησία και να θελήσετε σώνει και καλά να επεκτείνετε τις κοινωνικές γνωριμίες σας. Συμβουλή: γράψετε το κινητό σας στα wc του Ελ. Βενιζέλου. Σας περιμένει μεγάλη καριέρα μέσα κι έξω από ‘δω! (μου το ‘πε καθαρά: για δικαιοσύνη γιοκ, μη τζιζ!)
Ο ΜΠΗΧΤΗΣ
Στοιχείο: Το νερό (ποιος μας ξεπλένει)
Κυβερνήτης πλανήτης: Ο Πλούτωνας (μπρρ)
Τον λένε και: ΣΚΟΡΠΙΟ!
…τα υπουργεία μου: Επικρατείας σου λέει ο άλλος (ποιος καλέ;)
Εσένα πάλι Χάρη μου (από το χάρος και ουχί από το Χαράλαμπος) μέσα στο 2013 θα σε πιάσει ένα πράμα -λέει- το πώς να κονομήσεις και να μπαλώσεις τις διάφορες τρούπες που άνοιξαν τα τελευταία χίλια χρόνια στη χώρα και τώρα με τον ψόφο μπάζουν από παντού. Τώρα, αν δεν σε ήξερα προσωπικώς Ρούλη μου, θα ‘παιρνα όρκο πως όλο και καμιά τραπεζίτσα, κάνα ταχυδρομικό ταμιευτήριο έχεις βάλει στο μάτι και περιμείνεις εναγωνίως πότε θα πάθει κράμπα ο σεκιούριτης και Η1Ν1 ο κουδούνης του συναγερμού. Αν μέσα στα μεγαλόπνοα σχέδιά σου είναι τα ριφιφιά, τα άστρα οφείλουν να σε προειδοποιήσουν, πως η περίοδος αυτή πέρα από κουραμπιέδες και μελομακάρονα, είναι μανούλα για μπλεξίματα με το σερίφη, όπερ και μεθερμηνευόμενο, μη καλέ τζιζ! Για να τα να βρεις τίποτις πιο straight τρόπους να τσακώσεις το χαρτί και να τη σκαμπουλάρης από τη λίστα Lagard (πως έμπλεξες μπρε πως ε;). Τώρα, αν μέσα σε όλα χρειαστεί να φιλήσεις και καμιά κατουρημένη ποδιά, μαγκιά σου, και κανείς δεν πνίγηκε από το συγκεκριμένο άθλημα. Όσο για τα άλλα τα σπορ, τα πιο dangerous όπως ράφτιγκ στον Έβρο και μαγκιές με τους Ομπάμες θα έλεγα να τα ξεχάσεις, αν θες το 2013 να σε βρει ως άνθρωπο και ουχί ως πνεύμα.
Ο ΠΟΥΡΕΣ
Στοιχείο: Η φωτιά (στα μπατζάκια μας)
Κυβερνήτης πλανήτης: Ο Δίας (ουάου)
Ακούει και όταν κράξεις: ΤΟΞΟΤΗΣ
…τα υπουργεία μου: Μάθησης με το ζόρι και δια βίου, καθώς και εξωτερικών θρησκευμάτων…
Τώρα που τελειώνουν οι εκατό μέρες (του κόνδορα) κανόνισε να το απολαύσεις το -σχετικά- ήρεμο κλίμα, διότι κατόπιν τούτου Κύριος οίδε το τι ήθελε προκύψει, γιατί και ο αστρολόγος άνθρωπος είναι, δεν είναι Θεός: (α ρε, Ένας ήταν ο Θεός, Πανάθα μου!) . Με το πέρας των εκατό και εκεί που λες δόξα σοι ο Θεός (που λέγαμε) να σου πάλι μια από τα ίδια και βόηθα Παναγιά. Εκεί που φτάνεις λοιπόν στο καλύτερο, (μιας και χειρότερα γιοκ), σου προκύπτει μια γαϊδάρα Έκλειψη στις 25 Μάη μήνα, αγκαζέ με ένα κουνιοτράμπαλο Ερμή να έχει χάσει το μπούσουλα και να στριφογυρίζει σα βλαμμένος. Όλο αυτό το πράμα που λες, επηρεάζει κάπως περίεργα τους πουρέδες, ιδιαίτερα εάν έχεις ωροσκόπο φιόγκο. Φιόγκος όμως θα είναι και τα νεύρα μαζί με τα οικονομικά, οπότε μη δανείσεις και μη δανειστείς μέχρι νεωτέρας (μόνος μου τα λέω, μόνος μου τα ακούω). Απόφυγε γενικότερα τις γενναιοδωρίες και μη δίνεις ούτε δραχμή τσακιστή (ναι, προφητικό είναι) ούτε στη μαμά σου που σου χτυπά το τζάμι γωνία Χαμοστέρνας. Μετά το 2800 που με το καλό θα έρθει η ανάκαμψη και θα λύσεις το ζωνάρι, θα μπορείς να δώσεις του αγγέλου σου θυμίαμα και γύρω στο 3000 και κάτι, να δεις που δεν θα κάνεις τα κακά σου παξιμάδι!
Ο ΦΙΟΓΚΟΣ
Στοιχείο: Η γη (που την πατούμε, όλοι μέσα θε να μπούμε)
Κυβερνήτης πλανήτης: Ο Κρόνος (μπλιάχ)
Κάποτε ήταν: ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
…τα υπουργεία μου: Εσωτερικών, αποκέντρωσης, αποβλάκωσης
Λοιπόν Μπάμπη μου έχουμε και λέμε και κράτα λογαριασμό: Ο Πλούτωνας στο ζώδιό σου. Ο Ουρανός σκοτώνεται με τον Πλούτωνα (για τίποτα οικόπεδα στα μαρμαρένια αλώνια φαντάζομαι). Και οι δύο τα βάζουν με το Δία, ενώ ο Δίας μέσα από τον τρόφιμο σου ευλογεί τα γένια. Και τώρα θα έχεις άδικο να αναρωτηθείς;: είναι καλό αυτό γιατρέ μου; Εδώ λοιπόν θα σου απαντήσω ξεκάθαρα (κι ας μην είμαι και γιατρός): Είναι καλό και κουλό συγχρόνως. Το καλό είναι ότι μέσα στο 2012 θα πάθεις μια ανάταση και θα νιώθεις πως εσύ είσαι και κανένας άλλος. Δεν είναι διόλου απίθανο να πιστέψεις πως έπιασες τον Πάπα από το ράσο και τον βγάζεις βόλτα, ότι τούτος εδώ ο ρημάδης ο τόπος μόνο με εσένα και όχι με τον Χιόνη θα δει μια άσπρη μέρα. Γενικά θα αισθανθείς ως ο πρωταγωνιστής που επωμίζεται τον άχαρο ρόλο του εθνοσωτήρα, αλλά τι να κάνεις αφού σε ψηφίσανε (που κακιά ήταν η ώρα Μπούμπη μου).Το κουλό της όλης υπόθεσης είναι ότι δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος να την ψωνίσει, ειδικά, όταν ο άνθρωπος είναι και Αιγό εεε φιόγκος συγχρόνως ( μπερδεύτηκα καλέ, οκ μη βαράτε). Αν σε πιάσει λοιπόν η κρίση του καλαμιού, τράβα το καζανάκι να ακουστεί ως χειροκρότημα, και αναρωτήσου: Είμαστε ακόμα ζωντανοί το ροκ συγκρότημα;
ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ
Στοιχείο: Ο αέρας (καλή όρεξη)
Κυβερνήτης πλανήτης: Ο Ουρανός (και σας τα έλεγα)
Του αρέσει να τον φωνάζουν: ΥΔΡΟΧΟΟ
…τα υπουργεία μου: Περιβάλλοντος, ενέργειας, σχολικής σάκας, ολικής κλιματικής και αισθητικής καταστροφής.
Το 2013 σε βρίσκει να έχεις βάλει μπρός το επώδυνο έργο του απολογισμού, των πεπραγμένων και των ηλιθιοτήτων που διέπραξες (χαλάλι σου), και των άλλων που δεν διέπραξες και που σίγουρα ετοιμάζεσαι να διαπράξεις. Καθώς ο θείος σου ο Δίας ετοιμάζεται να την κάνει από τα μούλικα, διότι προφανώς σε εγκατέλειψε το αποσμητικό σου (στα ‘λεγα Τίνα μου, αλλά εσύ εκεί το χαβά σου), οι αναπολήσεις δίνουν και παίρνουν. Ταυτόχρονα με το έμπα της χρονιάς σε πιάσει και ένας ψιλορομαντισμός, μια συγκίνηση για το ‘χθες που ‘σουνα μικρό αμούστακο κοριτσάκι, που ‘τρεχες ανέμελο στους δρόμους, τότε που σε βίασε ο νταβατζής που το ‘παιζε ακτιβιστής. Γενικά, θα την πάθεις μια ανάγκη να βυθιστείς στο παρελθόν, και να ξαναβρείς χαμένους φίλους, συνεργάτες, συγγενείς, ένα «πάμε πακέτο» στο πιο ερυθρός σταυρός. Το όλο αυτό retrograde μπορεί να σου βγει και σε μια άλλη ανάγκη να υποστηρίξεις τα είδη προς εξαφάνιση, όπως λόγου χάρη τώρα τις τσίπες (ενικ. η τσίπα) αλλά και τα εξίσου σπάνια ευρώ. Και μιλώντας για ευρώ να τονίσουμε ότι το 2013 με τον Ποσειδώνα στις γειτονικές σου τσούχτρες, θα τα πιάσεις χοντρά. Πρόσεξέ όμως μανάρι μου πως και από που θα τα πιάσεις. Αδιαφανείς διαδικασίες, όπως λαθραία τσιγάρα και αρχαιοκαπηλίες τζιζ διά ροπάλου. Ο Πουαρό παραμονεύει, οπότε κανόνισε…
ΟΙ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ
Στοιχείο: Το νερό (Evian, bien sur)
Κυβερνήτης-πλανήτης: Ο Ποσειδώνας (αυτός με το αυθαίρετο στο Σούνιο)
«Τσιμπάνε» και σαν: ΙΧΘΥΕΣ
…τα υπουργεία μου: Ναυτιλίας, ανταγωνιστικότητας, κοντέινερ, εγκεφαλικών.
Λίγη ακόμα υπομονίτσα μέχρι τις 26 Ιουνίου που είναι ημερομηνία-σταθμός (του Μονάχου, μόνη μ’ άφησες άχου,) καθώς ο Δίας δίνει μια με την ποδάρα του και μπαίνει στον Καρκίνο. Ως γνωστόν, το τελευταίο διάστημα πέρα από το Μπάμπη, σε έχουν εγκαταλείψει η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθησή σου, για να μην πω για τη χαρά της ζωής που την ξέχασες –πάνε τώρα δυο χρόνια Λουκία μου- σε ‘κείνο το καπηλειό, στο λιμάνι. Τα χαστούκια της μοίρας δεν ήσαν λίγα, αφού δεν έλειψαν οι κατραπακιές, οι νταμλάδες και τα κοψομεσιάσματα (μασαζοκορσέ δοκίμασες; Δοκίμασε και θα με θυμηθείς, τον Τειρεσία!). Το διετές φεστιβάλ της καντεμιάς ωστόσο φτάνει οσονούπω στο the end οπότε μπορείς να ελπίζεις σε καλύτερες μέρες αλλά και νύχτες (κυρίως σε αυτές). Ο Δίας αγκαζέ με τους άλλους πλανήτες θα κάνουν διάφορα χυδαία ντάλα καλοκαίρι και όλο αυτό το πρόστυχο εσένα θα σε κάνει να σκίσεις χασέδες στον εργασιακό χώρο σου-εκτός αν δουλεύσεις στου Χυτήρογλου, οπότε δε λέει. Παράλληλα, θα καταφέρεις να συνδυάσεις τη δουλειά με τη διασκέδαση (τι στο καλό λουλουδού θα γίνεις;) Όσο για τα ερωτικά, μπαίνεις σε μια ρευστή περίοδο (γρήγορα, εκείνη με τα φτερά), για να μη σου πω και σε τρελάνω ότι πέρα από το σίγουρο -ζωή να ‘χει ο τάρανδος-, φέτος θα φορεθούν πολύ τα εξωσχολικά πηδηματάκια!
Γιώργο Ματσάγγο

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια