Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ανδρική μόδα: τι θα φορέσεις το 2013

Σε ένα γυναικείο site μόδας δεν θα έβλεπες ποτέ ένα άρθρο για το τι θα φορεθεί αυτή τη χρονιά, λίγες μέρες αφού έχει μπει το νέο έτος.
Γιατί πολύ απλά οι γυναίκες γνώριζαν τι θα φορέσουν το 2013 από τον Σεπτέμβρη του 2012, όταν λιάζονταν ακόμη στις παραλίες και ξεφύλλιζαν τα πρώτα φθινοπωρινά τεύχη των....

αγαπημένων τους περιοδικών.
Επειδή όμως εσύ δεν πάσχεις αυτή τη χρωμοσωματική ανωμαλία του να θες να ξέρεις τι θα φορέσεις στο καταχείμωνο όσο είσαι με το μαγιό, ήρθε τώρα η κατάλληλη στιγμή να ενημερωθείς για τις επόμενες αγορές σου, τώρα που δεν σε παίρνει πια να κυκλοφορείς με τα κοντομάνικα και τα τρύπια περσινά πουλόβερ και τώρα που πλησιάζουν οι εκπτώσεις και θα βρεις όλες τις hot τάσεις που θα φοράς μέχρι την άνοιξη.
Ποιες είναι αυτές;

10 τάσεις για το 2013

Το σταυρωτό παλτό

Πέρσι ήταν η χρονιά του μοντγκόμερι, φέτος είναι του κλασικού peacoat παλτό με τη διπλή σειρά κουμπιών και τις ναυτικές καταβολές. Όχι πως το περσινό μοντγκόμερι σου δεν φοριέται φέτος, αλλά αν είναι να επενδύσεις σε ένα νέο μάλλινο παλτό, ας είναι αυτό το αρχοντικό και κολακευτικό για κάθε σωματότυπο σχέδιο. Άλλωστε, δεν το αγοράζεις μόνο για τώρα: όσες σεζόν και να περάσουν, αυτό το τόσο κλασικό, αντρικό και δυναμικό σχέδιο δεν πρόκειται να θεωρηθεί ποτέ passé.

Τα πλεκτά με κοτσίδες

Τα chunky πουλόβερ και οι ζακέτες για αυτή τη σεζόν έγιναν πιο chunky από ποτέ, με πλέξη χοντρή και κοτσίδες που τα κάνουν να δείχνουν βουνίσια και cozy, σαν διαφήμιση για αχνιστό στιγμιαίο καφέ σε κάποιο ορεινό καταφύγιο. Και μιας που είναι τόσο ζεστά αλλά και τόσο κομψά όσο φαίνονται, σκέφτεσαι κάποιο λόγο γιατί να μην τα προσθέσεις στη shopping λίστα σου;
Ζακέτα μεκοτσίδες,€39,99

Τα cap-toe παπούτσια

Αν τα δερμάτινα brogue με τις δεκάδες τρύπες τους είναι πολύ φασαριόζικα για σένα ενώ τα loafers πολύ casual, θα χαρείς να μάθεις πως η μόδα φέτος έδωσε ψήφο στις κλασικές αξίες, δηλαδή σε αυτό το ημι-επίσημο παπούτσι με τη διαχωριστική γραμμή στο ύψος των δαχτύλων (εξ ου και το όνομα του, cap-toe). Προσδίδει κύρος στα casual σύνολα και σε βγάζει ασπροπρόσωπο τις μέρες που απαιτείται κοστούμι.
Δερμάτινα cap-toes, €59,95

Το χρωματιστό παντελόνι

Πριν έρθει το καλοκαίρι και αρχίσουν πάλι να παρελαύνουν τα φωτεινά κίτρινα, πορτοκαλί και κόκκινα που κάνουν κάποιους άντρες να διστάζουν να τα φορέσουν, τώρα είναι η ευκαιρία να τολμήσεις τα πιο “εύκολα” χειμερινά χρώματα που πρότειναν οι σχεδιαστές. Ξεκίνα με απλές και εντελώς “φορέσιμες” αποχρώσεις, όπως μπορντό, λαδί πράσινο, σκούρο μωβ και μπλε ρουά.
Πεντάτσεπο βαμβακερό παντελόνι, €19,95

Η πλεκτή γραβάτα

Η μανία με αυτές τις cool, πλεκτές και τετραγωνισμένες στο τελείωμά τους γραβάτες ξεκίνησε το καλοκαίρι με την μεταξωτή εκδοχή τους (η οποία ενδείκνυται και το χειμώνα για βραδινές εμφανίσεις με κοστούμι) και συνεχίζεται στους παγωμένους μήνες με μάλλινη υφή. Φόρεσε τη πάνω από χαλαρά oxford πουκάμισα και πρόσθεσε από πάνω casual μάλλινο σακάκι ή πλεκτή ζακέτα.
Πλεκτή γραβάτα, €19,99

Το κολεγιακό τζάκετ

Στο Αμέρικα το αποκαλούν Varsity Jacket ή Baseball jacket, λόγω της μακροχρόνιας σχέσης του με το συγκεκριμένο σπορ. Εδώ μπορεί να μην έχουμε μεγάλη παράδοση στο baseball, ούτε κολέγια και campus με χιλιάδες στρέμματα γκαζόν, έχουμε όμως τον κατάλληλο όχι-πολύ-κρύο-όχι-πολύ-ζέστη καιρό για το αποσβέσεις μέχρι την άνοιξη.
Μάλλινο varsity jacket, €50

Το τζιν πουκάμισο

Η γκαρνταρόμπα σου καλό θα είναι να περιλαμβάνει ούτως ή άλλως ένα denim shirt, διότι το rough αυτό πουκάμισο κάνει κύκλους μέσα στις τάσεις, κάποια διαστήματα φεύγει εκτός μόδας αλλά πάντοτε επιστρέφει αργά ή γρήγορα. Μέσα στο 2013 θα φορεθεί και πάλι ξανά, και μάλιστα με κάποιους ασυνήθιστους τρόπους, όπως με μάλλινη γραβάτα και sports jacket από πάνω. Ακόμη όμως και αν δεν σε ψήνει ο συνδυασμός, μπορείς πάντα να το προσθέσεις πάνω από λευκό t-shirt ή μέσα από μαύρο πουλόβερ.
Τζιν πουκάμισο, €62,50

Η καμπαρντίνα

Μιλήσαμε αναλυτικά για την κληρονομία που αφήνει από γενιά σε γενιά η καμπαρντίνα και πόσο απαραίτητη είναι σε κάθε ενήλικη αντρική γκαρνταρόμπα, αυτό που ίσως ξεχάσαμε όμως να προσθέσουμε είναι πως, αν δεν την έχεις ήδη και σκοπεύεις κάποια στιγμή να την προσθέσεις στο μενού σου, αυτή η στιγμή μπορεί κάλλιστα να είναι τώρα, που κάνουν limit-up οι μετοχές της στο χρηματιστήριο της μόδας.
Βαμβακερή καμπαρντίνα, Paul Smith Jeans, €248

Οι παλαβές κάλτσες

Πουά, πολύχρωμες ριγέ, με παράξενα, ακατανόητα μοτίβα, οι fun κάλτσες πάντα είχαν κάτι το ενδιαφέρον, διότι όταν βρίσκονται σε ένα σοβαρό σύνολο, μοιάζουν σαν να κλείνουν πονηρά το μάτι. Φέτος έχουν και το buzz από τις πασαρέλες με το μέρος τους, όποτε στην αγορά θα βρεις πολλά έντονα σχέδια (παρακαλούμε όχι με looney tunes επάνω, λογικά τις χόρτασες αυτές στο δημοτικό και στο γυμνάσιο), που μπορούν να ξυπνήσουν ακόμη και σύνολα σε ενδυματολογικό λήθαργο.
Κάλτσες με μοτίβα Happy Socks, €7,64

Το δερμάτινο τζάκετ

Ένας θρύλος από μόνο του, το δερμάτινο τζάκετ από ποιοτικό, αληθινό δέρμα είναι η μόνη σίγουρη επένδυση για την ντουλάπα σου αλλά και για τη ντουλάπα του γιού σου, διότι αν του φερθείς με αγάπη θα σου κρατήσει για μια ζωή. Φέτος που οι σχεδιαστές ομόφωνα το επανέφεραν στην επικαιρότητα και κατ’ επέκταση τα μαγαζιά γέμισαν με ενδιαφέρουσες παραλλαγές του, έχεις μεγάλες πιθανότητες να πετύχεις αυτό που ταιριάζει στο γούστο και στο budget σου.
Δερμάτινο jacket, €183
oneman

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια