Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σπάρτη: στο τοπ 10 των προτεινόμενων προορισμών

Τι κοινό έχει η Σπάρτη με τη... Νέα Υόρκη;
Οπως και η αμερικανική μεγαλούπολη, έτσι και η ιστορική πόλη της Πελοποννήσου βρίσκεται στο τοπ 10 των προτεινόμενων προορισμών της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» για σύντομες διακοπές!
Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται πόλεις.....

που προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, όπως η Βαρκελώνη, το Ντουμπάι και η Κωνσταντινούπολη. Μπορεί η κρίση να μαστίζει τους Ελληνες, όμως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τα οικονομικά των πολιτών δεν είναι ιδιαίτερα ανθηρά. Στο πλαίσιο αυτό, η «Guardian» προτείνει δέκα πόλεις και περιοχές ανά τον κόσμο για σύντομες διακοπές χαμηλού κόστους («best bargain city breaks»). Οι προτεινόμενοι προορισμοί συνδυάζουν οικονομική αεροπορική σύνδεση με τη Μεγάλη Βρετανία (μέσω αεροπορικών εταιρειών low cost) και χαμηλές τιμές καταλυμάτων.
Ανάμεσα λοιπόν στα τουριστικά μεγαθήρια, το έγκυρο βρετανικό φύλλο κατατάσσει και τη «μοντέρνα πόλης της Σπάρτης», όπως χαρακτηριστικά γράφει. Ρόλο σε αυτό φαίνεται πως έχει παίξει και το... This is Sparta, δηλαδή η κινηματογραφική επιτυχία «300». Αν και το μεγαλύτερο μέρος της διαδραματίζεται στις Θερμοπύλες, η ταινία του Ζακ Σνάιντερ φαίνεται πως υπενθύμισε διεθνώς τη μακραίωνη ιστορία της πόλης και συνέβαλε στη συμπερίληψή της στη σχετική λίστα της «Guardian». «Μπορεί να μην υπάρχουν πολλά που να θυμίζουν τις άγριες σκηνές του Ζακ Σνάιντερ στην ταινία “300”, αλλά μια σειρά από εξαιρετικά μουσεία διηγούνται λεπτομερώς τη συναρπαστική ιστορία της Σπάρτης» αναφέρει το δημοσίευμα.
Σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στην πόλη, η εφημερίδα γράφει ότι από τον Ιούλιο ξεκινούν οι πτήσεις της easyJet που θα συνδέουν το αεροδρόμιο «Γκάτγουικ» του Λονδίνου με εκείνο της Καλαμάτας. Από εκεί η μετάβαση στη Σπάρτη απαιτεί διαδρομή μόλις μιας ώρας με το αυτοκίνητο.
Εκτός [Το δημοσίευμα για τη Σπάρτη κάνει λόγο και για τους 300 του Λεωνίδα, αλλά και για την ταινία.] από την ελληνική πόλη, τη Νέα Υόρκη, τη Βαρκελώνη, το Ντουμπάι και τη Κωνσταντινούπολη, η «Guardian» προτείνει στους αναγνώστες της την Κόσιτσε της Σλοβακίας, που είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2013, το Αντβέρπ του Βελγίου, τη Μόσχα, την πρωτεύουσα της Ισλανδίας Ρέικιαβικ καθώς και την επαρχία της Καμπανίας στην Ιταλία.
Υπενθυμίζεται ότι πολύ πρόσφατα άλλη μια ελληνική πόλη είχε μπει σε ανάλογη λίστα. Ο λόγος για τη Θεσσαλονίκη που είχε περιληφθεί στον κατάλογο του «Νational Geographic» με τους καλύτερους προορισμούς για το 2013.
Σ. ΔEΛHΓΙΩPΓHΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια