Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νόμος και τάξη

*  Μην πνίγετε τους περιορισμένους χώρους με ογκώδη και κλειστά έπιπλα. Προτιμήστε διάτρητα διαχωριστικά ή βιβλιοθήκες χωρίς πλάτη, για να μένει ελεύθερο το οπτικό σας πεδίο, ή τροχήλατες μονάδες που μετακινούνται όταν δεν τις χρειάζεστε.

*  Πρέπει να εκμεταλλευτείτε το διαθέσιμο ύψος να ζείτε σε λίγα τετραγωνικά - μια σκαλιέρα είναι πολύ χρήσιμη σε αυτή την περίπτωση.

*  Μη γεμίζετε τους χώρους με μικροπράγματα ή τουλάχιστον προσπαθήστε να τα ομοδοποιήσετε, ώστε να μη δείχνουν σκόρπια και άτακτα. Αυτό, εξάλλου, θα σας επιτρέψει να τα βρίσκεται πιο εύκολα.

*  Πρέπει να ξεκαθαρίζετε συχνά τα υπάρχοντά σας και να πετάτε ή, ακόμα καλύτερα, να ανακυκλώνετε και να χαρίζετε ό τι έχετε πολύ καιρό να το χρησιμοποιήσετε.

*  Μην αφήνετε τον ελεύθερο χώρο να πηγαίνει χαμένος. Αξιοποιήστε έπιπλα με διπλό ρόλο, όπως τα κρεβάτια με θέση για κλινοσκεπάσματα στο κάτω μέρος.

*  Πρέπει να φροντίζετε για την καλή κατάσταση όσων αποθηκεύετε. Βάλτε φυσική λεβάντα για τον αρωματισμό και την προστασία των ρούχων, τοποθετήστε καλαπόδια τουλάχιστον στα παπούτσια που δεν φοράτε συχνά, φυλάξτε σε θήκες τα CDs.

*  Μην αποθηκεύετε μαζί καθαρά και βρόμικα πράγματα ή αντικείμενα με δυσάρεστη οσμή. Αποφύγετε, π.χ. να βάζετε τα παπούτσια στην ντουλάπα των ρούχων, εκτός κι αν υπάρχει διαχωριστική επιφάνεια και ικανοποιητικός εξαερισμός.

*  Πρέπει να επιλέξετε αποθηκευτικά δοχεία ή κουτιά ανάλογα με το μέγεθος όσων θέλετε να φυλάξετε. Είναι λάθος να βάζετε πολλά μικρά αντικείμενα μαζί σε ένα μεγάλο δοχείο, αφού δεν θα μπορείτε να βρείτε εύκολα αυτό που θέλετε.

*  Μην αφήνετε τους αποθηκευτικούς χώρους να γίνονται χαώδες. Προσθέστε  διαχωριστικά στα ντουλάπια ή στα συρτάρια σας προκειμένου να εκμεταλλευτείτε καλύτερα και πιο οργανωμένα τις διαθέσιμες επιφάνειές τους.

*  Πρέπει να εφαρμόσετε απλές τακτικές αρχειοθέτησης σε είδη όπως τα βιβλία, τα έγγραφα, τις φωτογραφίες, τους δίσκους βινυλίου, τις εξειδικευμένες προσωπικές συλλογές κλπ.

*  Μην υποτιμάτε την αξία των αξεσουάρ οργάνωσης, αφού τα περισσότερα είναι όχι μόνο οικονομικά, αλλά και πραγματικά χρήσιμα στην καθημερινότητα. Λαμπρό παράδειγμα, όσα προορίζονται για το εσωτερικό των ντουλαπιών της κουζίνας, όπως οι τροφοθήκες, οι βάσεις συρταριών για τα πιάτα, τα μαγνητικά στηρίγματα για μαχαίρια κ.α.

*  Πρέπει να υιοθετήσετε τη λογική "όλα κλειστά" όσον αφορά τα έπιπλα, εάν δεν είστε τακτικοί, ώστε να συμμαζεύετε εύκολα το σπίτι όταν περιμένετε επισκέπτες.
m&d

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια