Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα ζώα διδάσκουν... ανθρώπους

Από παντού μπορείς να πάρεις γνώσεις...
...Ή ακόμα να επιβεβαιώσεις συμπεράσματα στα οποία έχεις ήδη κατασταλάξει. Δες λοιπόν τι μπορεί να σε διδάξει ο άγνωστος, στους πολλούς, κόσμος των ζώων:

Μην μιμηθείς ποτέ το λιοντάρι στο σεξ:
Όταν ένα αρσενικό λιοντάρι λάβει σήμα από τον εγκέφαλό του ότι αρχίζει η περίοδος του ζευγαρώματος, του είναι αδύνατον να σταματήσει. Τρέχει για να εκτελέσει την πράξη αναπαραγωγής κάθε 15-20 λεπτά επί 3-7 συνεχείς ημέρες (περίπου 500 φορές) παραλείποντας ακόμα και το φαγητό. Ευτυχώς αυτό συμβαίνει μία φορά κάθε δύο χρόνια.

Μην κάνεις ακροβατικά στα δέντρα, ακόμα και αν διαθέτεις εξαιρετική ευλυγισία: Σχεδόν οι περισσότεροι από τον συνολικό πληθυσμό των πιθήκων γιββώνων έχουν σπασμένα κόκαλα, αφού τυχαίνει συχνά-πυκνά να πέφτουν από τα δέντρα.

Ουκ εν τω πολλώ το ευ: Έχεις αναρωτηθεί πόσα κόκαλα έχει ο μακρύς, εντυπωσιακός λαιμός της καμηλοπάρδαλης; Επτά, όσα και ο δικός σου.

Μην τρως ανεξέλεγκτα, γιατί αυτό έχει και… συνέπειες: Οι αφρικανικοί ελέφαντες παράγουν περίπου 100 κιλά κοπριάς (έκαστος) την ημέρα. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα σκαθάρια, που τρέφονται με αυτά τα ευμεγέθη απόβλητα.

Ο συσχετισμός μυϊκού όγκου με την κρεατοφαγία είναι μύθος: Τα πιο δυνατά και μυώδη ζώα, όπως το άλογο, η αγελάδα, ο ταύρος, ο βούβαλος κ.ά είναι αποκλειστικά χορτοφάγα. Το σφριγηλό σώμα του ταχύτατου αλόγου, ενός ζώου που κοιμάται μόνο 2-3 ώρες την ημέρα, συντηρείται μόνο με χόρτα. Και μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 2,13 μέτρα και σε βάρος τα 1.370 κιλά!

Μετά την πρώτη επιλογή δεν υπάρχει επιστροφή: Όλα τα μύδια γεννιούνται αρσενικά. Στην πορεία μπορούν να απαρνηθούν το ανδρικό φύλο και να γίνουν θηλυκά, όμως μετά – αν το μετανιώσουν – η αλλαγή δεν είναι αναστρέψιμη.

Οι γυναίκες είναι λαγωνικά: Η πεταλούδα μονάρχης έχει την ικανότητα να ανιχνεύει την μυρωδιά ενός ελκυστικού αρσενικού από χιλιόμετρα μακριά, με τους χημικούς υποδοχείς – αισθητήρια που διαθέτουν τα πόδια της. Φυσικά σε αυτό βάζει το χεράκι του και ο αρσενικός μονάρχης εκκρίνοντας ελκυστικές φερομόνες από τα πλουμιστά φτερά του.
goldenmag

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια