Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σοβαρά προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική

Προβλήματα εντοπίζονται την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της Αττικής, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες.
Μέχρι το μεσημέρι το κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχτεί περί τις 200 κλήσεις για πλημμύρες στα βόρεια προάστια και έχουν γίνει....

110 αντλήσεις υδάτων, απο 60 πυροσβέστες με 20 συνεργεία, τα οποία έχουν διατεθεί στο λεκανοπέδιο.

Το πρωί είχε κλείσει η λεωφόρος Μαραθώνος στη Νέα Μάκρη, λόγω συγκέντρωσης υδάτων, αλλά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Επίσης, στο Καπανδρίτι, χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για την απομάκρυνση οδηγού ΙΧ,ο οποίος εγκλωβίστηκε, όταν το όχημα του ακινητοποιήθηκε λόγω εισροής υδάτων στην μηχανή.
Παράλληλα, στις 7:30 το πρωί, σε πλημμυρισμένο δρόμο στον Κάλαμο η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δυο άτομα που βρίσκονταν μέσα σε όχημα το οποίο δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότεροι εκτός από τη Νέα Μάκρη είναι: ο Αγ. Στέφανος, η Λυκόβρυση, το Καστρί, το Χαλάνδρι, το Ψυχικό και το Μαρούσι.

Νεκρός βρέθηκε σε κοίτη ποταμού στην Καρδίτσα ένας 67χρονος άνδρας που αγνοούνταν από το Σάββατο. Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις υπερχείλισε ο ποταμός Καλέτζης, με αποτέλεσμα οι Ρομά που μένουν στη γύρω περιοχή να μεταφερθούν στο δημοτικό στάδιο της πόλης.
Για τις ανάγκες του απεγκλωβισμού και της μεταφοράς τους κλήθηκε κλιμάκιο της 8ης ΕΜΑΚ από τη Λάρισα. Η βροχή έχει σταματήσει και τα νερά έχουν υποχωρήσει, οπότε οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει στον οικισμό, ενώ περίπου 30 άτομα παραμένουν ακόμη στο κλειστό γυμναστήριο.

Πάνω από 4.000 στρέμματα στον κάμπο της Λαμίας έχουν πλημμυρίσει εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Σπερχειού. Εφιαλτική ήταν η νύχτα που πέρασαν οι κάτοικοι στον Αγιο Κωσταντίνο της Λοκρίδας, καθώς έβλεπαν το νερό να κατεβαίνει με μεγάλη ένταση από το βουνό και οι δρόμοι να έχουν γίνει ποτάμια.

Οι κάτοικοι της περιοχής με ό,τι μέσο μπορούσαν προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα νερά από τα σπίτια τους. Όλη τη νύχτα η αστυνομία διέκοπτε την κυκλοφορία, σε επαρχιακούς δρόμους, αφού τα νερά περνούσαν πάνω από το οδόστρωμα σε κρίσιμα σημεία.
Από το πρωί της Κυριακής έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τη Λαμία προς το Γοργοπόταμο, αφού σε ένα μήκος 800 μέτρων, τα νερά του ποταμού Σπερχειού περνούν πάνω από το δρόμο με μεγάλη ορμή. Συνεχείς είναι οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για την άντληση υδάτων τόσο μέσα στην πόλη της Λαμίας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν και σποραδικές κατολισθήσεις στο δρόμο από Λαμία προς 'Αμφισσα και από Λαμία προς Δομοκό, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου δημιουργώντας παγίδες για τους ανυποψίαστους οδηγούς.
Ζημιές σε καλλιέργειες και σε σπίτια έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας και στο νομό Μαγνησίας. Ειδικότερα διακόπηκε τα ξημερώματα η κυκλοφορία των οχημάτων στο 32ο χλμ της επαρχιακής οδού Βόλου – Ζαγοράς, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, λόγω της καθίζησης του οδοστρώματος.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την επαρχιακή οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος). Η χιονόπτωση συνεχίζεται στον ορεινό όγκο του Πηλίου και το χιονοδρομικό κέντρο είναι κλειστό, καθώς έχει κλείσει ο δρόμος σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από αυτό, μέχρι τα Χάνια.
Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί και σε διάφορα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς σε πολλά σημεία χρειάζονται αλυσίδες. Κυρίως σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας. Αλυσίδες θα πρέπει να έχουν και οι οδηγοί που θα κινηθούν στην Εθνική Οδό Λαμίας-Καρπενησίου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια