Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το τέλος του κόσμου αναβλήθηκε!

Τελικά η 21η Δεκεμβρίου δεν ήταν η τελευταία μέρα του κόσμου. Ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα σενάρια καταστροφής όλων των εποχών, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ασχολήθηκαν με τους Μάγια και τη λεγόμενη προφητεία τους, είστε στα αστεία είτε στα σοβαρά. Συνδύαζε δε αρχαία μυστήρια, αποκρυπτογράφηση ενός δίσκου, χαραγμένου στη γλώσσα ενός πολιτισμού που έχει χαθεί, όλων των ειδών τις φυσικές καταστροφές, ακόμα και εισβολή UFO.

Οι καταστροφές που δεν έγιναν:

Ο διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος, υπενθυμίζει ότι οι καταστροφολογικές προβλέψεις δεν είναι καινούριο φαινόμενο. «Η ιστορία έχει να μας επιδείξει χιλιάδες περιπτώσεις πανικού, που προκλήθηκαν από απλά και πλήρως κατανοητά, στις μέρες μας, αστρονομικά φαινόμενα. Εκλείψεις ηλίου, εμφάνιση λαμπρών κομητών, θεαματικές αλλά ακίνδυνες βροχές μετεώρων, αποτέλεσαν στο παρελθόν αιτία για την διασπορά τρομακτικών προφητειών και ασύδοτης κινδυνολογίας. Αυτή η εντελώς αδικαιολόγητη κινδυνολογία, πολλές φορές είχε ως αποτέλεσμα ανυπολόγιστες κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις που οδήγησαν πολλούς ανθρώπους ακόμη και στην αυτοκτονία» παρατηρεί.

Τον Μάιο του 1910 η εμφάνιση του πασίγνωστου κομήτη του Χάλεϊ αναστάτωσε, παρά τις διαβεβαιώσεις των αστρονόμων της εποχής, ολόκληρη την ανθρωπότητα. Εκατομμύρια άνθρωποι ξενύχτησαν στους δρόμους και στις πλατείες περιμένοντας το…μοιραίο, που τελικά δεν συνέβη.
Αρκετά χρόνια αργότερα, τον Φεβρουάριο του 1962, ένα νέο κύμα πανικού κατέλαβε την ανθρωπότητα, όταν Ινδοί αστρολόγοι είχαν «προβλέψει» τη συντέλεια του κόσμου. Την ψευδοπροφητεία τους αυτή τη βάσισαν σ' έναν συνδυασμό της θέσης των πλανητών και μιας ολικής έκλειψης του Ήλιου, που θα ήταν ορατή από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Έτσι, στην Ινδία χιλιάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν για να εξαγνιστούν. Στην Αγγλία, μερικοί οπαδοί των UFO κατέφυγαν στους λόφους για να ζητήσουν βοήθεια από τους φίλους τους στον Άρη και στην Αφροδίτη, ενώ στην Αριζόνα τα μέλη μιας θρησκευτικής αίρεσης κατέφυγαν σ' ένα μικρό χωριό που, όπως πίστευαν, θα ήταν το μοναδικό που θα γλύτωνε από την καταστροφή. Οι εφημερίδες και οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί δέχτηκαν καταιγισμό τηλεφωνημάτων για πληροφορίες σχετικά με τη συντέλεια του κόσμου. Όταν, επιτέλους, έφτασε η αναμενόμενη ημέρα της καταστροφής, στις 4 Φεβρουαρίου 1962, τίποτε το ασυνήθιστο δεν συνέβη.

Το 1982, οι εφημερίδες της εποχής ανακοίνωναν και πάλι νέες «προφητείες», για καταστροφές και τη συντέλεια του κόσμου, που θα συνέβαινε στις 10 Μαρτίου του ίδιου χρόνου. Το κύμα της νέας κινδυνολογίας πήρε τις μεγαλύτερες διαστάσεις του στις αρχές του 1982, με την επανέκδοση ενός βιβλίου που είχε γραφτεί το 1974 με τίτλο: «Η Επίδραση του Δία». Στο βιβλίο αυτό, οι δύο συγγραφείς του «προειδοποιούσαν», τους Καλιφορνέζους κυρίως, ότι το 1982 το Λος Άντζελες θα καταστραφεί από έναν ισχυρότατο σεισμό, ενώ παρόμοιες δονήσεις θα συνταράξουν και άλλα μέρη του πλανήτη μας. Κατά την άποψή τους όλοι οι πλανήτες θα ευθυγραμμίζονταν στην ίδια πλευρά του Ήλιου στις 10 Μαρτίου 1982.

Αυτή η σπάνια συγκέντρωση των πλανητών υποτίθεται ότι θα δημιουργούσε τεράστιες βαρυτικές και παλιρροιακές δυνάμεις, που θα επιδρούσαν στον Ήλιο και ο οποίος θα εξέπεμπε τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων στο Διάστημα. Μερικά απ' τα σωματίδια αυτά θα συγκρούονταν με την ατμόσφαιρα της Γης μας, προκαλώντας ασυνήθιστες καταιγίδες και ανέμους. Η τριβή των ανέμων με την επιφάνεια της Γης θα προκαλούσε διαταραχές στην ομαλή περιστροφή του πλανήτη μας, οι οποίες θα ενεργοποιούσαν τις σεισμικές ζώνες. Τελικά, όπως ήταν φυσικό, δεν έγινε τίποτα.

Με την επικείμενη, όμως, έλευση του 2000, τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Όσο πλησίαζε η αλλαγή του χρόνου, οι μύθοι και οι παράξενες ιστορίες που ακούγονταν όλο και πλήθαιναν. Σύμφωνα με όσα κατά καιρούς είχαν γραφτεί για το θέμα αυτό, ψευδοπροφήτες και αστρολόγοι «προέβλεπαν» ότι στις 5 Μαΐου του 2000 οι πέντε ορατοί με γυμνό μάτι πλανήτες (Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας και Κρόνος), καθώς επίσης ο Ήλιος και η Σελήνη, θα βρίσκονταν ευθυγραμμισμένοι με τη Γη, ασκώντας έτσι τεράστιες βαρυτικές και παλιρροιακές δυνάμεις στον πλανήτη μας. Όμως, η υποτιθέμενη «ευθυγράμμιση» των ορατών πλανητών δεν ήταν καθόλου ευθυγράμμιση, αλλά μία απλή «συγκέντρωση» πλανητών. Παρόμοια συγκέντρωση είχε γίνει και το 1962.

«Τέτοιου είδους συγκεντρώσεις των πλανητών είναι άλλωστε κάτι το συνηθισμένο. Ακόμα όμως και να γινόταν μια ευθυγράμμιση των πλανητών, αυτή δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει αξιοσημείωτες παλίρροιες στον Ήλιο, που θα προκαλούσαν στη συνέχεια μεγάλους σεισμούς στη Γη» διευκρινίζει ο κ. Σιμόπουλος.

Ημερομηνίες καταστροφής και μέσα στο 2013


Η πρώτη μάλιστα είναι πολύ σύντομα, τον Ιανουάριο κιόλας του 2013.

Την εκδοχή του Ιανουαρίου υποστηρίζει μερίδα των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Επίσης, κάποιοι μελετητές των Μάγια προτείνουν τον Ιανουάριο του 2013 ως τη σωστή ημερομηνία για το τέλος του κόσμου. Συγκεκριμένα, στις 11 Ιανουαρίου 2013 ορισμένοι συγγραφείς περιμένουν έναν παγκόσμιο κατακλυσμό.

Η δεύτερη «επικίνδυνη» ημερομηνία του 2013 είναι τον Μάιο. Η θεωρία αυτή έχει να κάνει με την αντιστροφή των πόλων της Γης. Σύμφωνα με την Αμερικανική Αρχή Ατμόσφαιρας και Ωκεανών, τον Μάιο πρόκειται να σημειωθεί ένα ηλιακό μέγιστο, δηλαδή ο Ήλιος θα βρίσκεται στο μέγιστο σημείο του κύκλου που διανύει ανά 11 χρόνια. Με την ηλιακή δραστηριότητα να χτυπάει «κόκκινο», οι επιπτώσεις στον πλανήτη μπορεί να είναι «καταστροφικές»...
 madata.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια