Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αποκαλυπτική όσο ποτέ, η Σμαράγδα Καρύδη

«Μένουμε στη σιωπή, επειδή δεν μπορούμε να γίνουμε φανατικοί»
Αποκαλυπτική όσο ποτέ, η Σμαράγδα Καρύδη σχολιάζει θέματα όπως ο Αλέξης Τσίπρας.
Η ηθοποιός γίνεται αποκαλυπτική και μιλώντας για τη χώρα και την κατάστασή της αναφέρει:

«Υπάρχει ηθική κρίση εδώ και πολλά χρόνια. Υπήρξε τρομερή ασυδοσία, καμία αίσθηση αξιοκρατίας και ελέγχου στη χώρα. Εντάξει είναι παγκόσμιο το φαινόμενο, αλλά στην Ελλάδα εμείς το ζήσαμε και το βλέπαμε. Νεοπλουτισμός, επαρχιωτισμός, και φυσικά αυτά το έφεραν όλο αυτό», ενώ θεωρεί ότι δεν έχουμε πιάσει πάτο ακόμα σα χώρα.Υπάρχει πολλή βία, πολύς θυμός, απολύονται πολλοί άνθρωποι, η πείνα φέρνει και τη βία και το θυμό. Ζούσαμε με το όνειρο του διορισμού. Φοβάμαι ότι είναι η νοοτροπία του Νεοέλληνα. Φτιάχτηκε κάποια στιγμή ένα πράγμα, αυτό που λέμε ο “Ελληνάρας”, που παλαιότερα δεν υπήρχε».
Η Σμαράγδα Καρύδη δεν δίστασε να αναφερθεί στο όνομα του Αλέξη Τσίπρα: «Δεν με πειράζει να είναι κάποιος άπειρος, αρκεί να μη φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Φοβάμαι ότι και ο Τσίπρας. Φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Και αυτός να ήταν στην εξουσία δεν θα έκανε όλα αυτά που λέει και υπόσχεται. Τον φοβάμαι λίγο σαν παλιό Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν νομίζω ότι είναι ειλικρινής, ούτε ο Τσίπρας. Μακάρι να είναι η ελπίδα. Και εγώ μία ελπίδα ψάχνω, έτσι και αλλιώς, αλλά δεν ξέρω αν είναι εκεί.»

Τέλος μιλάει για το αν σκέφτεται να κάνει κάτι εκτός νόμου: «Θεωρώ πως ό,τι τίθεται εκτός νόμου, γιγαντώνει τη δύναμή του. Από αυτήν την άποψη το θεωρώ λάθος. Δεν γίνεται να το βγάλεις εκτός νόμου, αντισυνταγματικά. Αλλά, άντε και το βγάζεις, μετά μπορεί να αλλάξει ένα όνομα και ένα ΑΦΜ, και να γίνει άλλο κόμμα με τα ίδια πρόσωπα. Κάνοντας κάτι τέτοιο σε ένα κόμμα, το ενισχύεις». Θεωρεί επίσης ότι το αποτέλεσμα που βγάζει τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή «δεν είναι πραγματικό. Με ποια έννοια. Νομίζω ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι ακραία. Απλώς οι ακραίοι είναι αυτοί που εκφράζονται συνήθως. Οι άλλοι μένουμε στη σιωπή, επειδή δεν μπορούμε να γίνουμε φανατικοί, γιατί βλέπουμε τη σχετικότητα των πραγμάτων. Δεν σηκωνόμαστε από τον καναπέ και ζούμε τον φασισμό των άκρων, που μας επιβάλλουν τη γνώμη τους».
 msn

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια