Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η σύζυγος του Σπύρου Παπαδόπουλου νίκησε τον καρκίνο

Η Αθηνά Τσιλύρα πάλεψε με τον καρκίνο και τον νίκησε!
Η ηθοποιός (που είναι σύζυγος του Σπύρου Παπαδόπουλου και τον τελευταίο χρόνο επέστρεψε στο σανίδι) μίλησε για πρώτη φορά για όσα έζησε αντιμετωπίζοντας την αρρώστια της:

«Χρειάστηκε να κάνω χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες. 
Είδα τον εαυτό μου να αλλάζει, έχασα τα μαλλιά μου, έπρεπε να κρύβομαι κάτω από περούκες, δεν ήταν εύκολο».

Με μεγάλη αξιοπρέπεια και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η Αθηνά Τσιλύρα πέρασε το προσωπικό της δράμα, που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια… Η καλή ηθοποιός ξύπνησε μια μέρα και διαπίστωσε ότι είχε προσβληθεί από καρκίνο στο στήθος. Οπως είναι φυσικό, τον πρώτο καιρό -έχοντας, βέβαια, υποστεί σοκ βλέποντας τα μαλλιά της να πέφτουν λόγω των χημειοθεραπειών που έκανε- προσπάθησε να ξεπεράσει το πρόβλημά της με τη βοήθεια των ειδικών. Αλλά τελικά βρήκε την απαιτούμενη ψυχολογική στήριξη από τον ίδιο της τον εαυτό.
Στην αποκαλυπτική συνέντευξή της η ίδια λέει, μεταξύ των άλλων, για όσα πέρασε εκείνο το διάστημα: «Ο καρκίνος ήταν αρκετά μεγάλος. Είδα τον εαυτό μου να αλλάζει, έχασα τα μαλλιά μου, έπρεπε να κρύβομαι κάτω από περούκες, δεν ήταν εύκολο… Εκεί σκέφτηκα να πάω σε ειδικό. Πήγα σε τρεις συναντήσεις και εκεί που του μιλούσα, θυμήθηκα τα λόγια του Καζαντζάκη από την “Ασκητική”: “Είμαι ένα πλάσμα εφήμερο, αδύναμο, καμωμένο από λάσπη και ονείρατα. Μα μέσα μου νογώ να στροβιλίζονται όλες οι δυνάμεις του Σύμπαντος”. Ετσι, λέω μέσα μου: “Δεν έχεις καμία δουλειά εδώ. Πήγαινε έξω και πάλεψέ το”. Βρήκα τόση δύναμη, ούτε εγώ δεν το ήξερα. Ολα πήγαν μια χαρά. Βρήκα το χιούμορ μου, έκανα πλάκα με τον γιο μου, με την περούκα, γελάγαμε πολύ… Ολα πέρασαν. Νιώθω σαν να γεννήθηκα ξανά. Εχω τόση όρεξη για πράγματα».

Η Αθηνά Τσιλύρα ανήκει στην κατηγορία εκείνων των ατόμων που φιλοσοφούν τα πράγματα και κρατάνε χαμηλούς τόνους. Ακόμα και σήμερα ελάχιστοι γνωρίζουν ότι είναι παντρεμένη με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και ότι έχουν αποκτήσει έναν γιο. Για τον γάμο της με τον δημοφιλή ηθοποιό και οικοδεσπότη της τηλεοπτικής εκπομπής «Στην υγειά μας» υποστηρίζει στην ίδια συνέντευξη: «Οι αληθινοί γάμοι είναι σαν τα φαντάσματα. Ολοι μιλούν γι’ αυτούς, μα κανένας δεν τους βλέπει». Πάντως, είναι αλήθεια πως σε όλη την περίοδο της αρρώστιας της ούτε και ο σύζυγός της είχε αναφερθεί στο θέμα της αρρώστιας της, τηρώντας κι εκείνος την αρχή που τον χαρακτηρίζει πάντα: να μη μιλάει ποτέ για προσωπικά του θέματα!

Η λύτρωση μέσα από την παράσταση «Η μαμά ποτέ δεν πεθαίνει»
Η ηθοποιός (η οποία επέστρεψε στο θέατρο μετά από μακρόχρονη απουσία, κυρίως λόγω του ότι ήθελε να αφιερωθεί στο μεγάλωμα του παιδιού της) πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η μαμά ποτέ δεν πεθαίνει», που παίζεται στον πολυχώρο πολιτισμού «Vault», στον Βοτανικό. Στο έργο, που είναι βασισμένο στο βιβλίο της Claire Castillion, έντεκα γυναίκες αφηγούνται τις σχέσεις με τις μητέρες και τις κόρες τους αποκαλύπτοντας τα εσώψυχά τους. Τα κείμενα είναι γραμμένα σε πρώτο πρόσωπο και πρόκειται για μικρούς μονολόγους, ο καθένας από τους οποίους αποτελεί κι ένα μονόπρακτο. «Είναι μια δύσκολη παράσταση, αλλά λυτρωτική και που πάντα θα τη θυμάμαι έντονα. Πέρασα και περνώ καταπληκτικά» λέει η ηθοποιός στην ίδια συνέντευξή της. Η σκηνοθεσία του έργου -το οποίο θα παίζεται ως τις 31 Ιανουαρίου- είναι του Δημήτρη Καρατζιά και στους άλλους ρόλους εμφανίζονται οι: Νίκη Αναστασίου, Κική Μαυρίδου, Ιωάννα Πηλιχού, Ειρήνη Σταματίου, Γιάννα Σταυράκη.

ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια