Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Rocinha: Η μεγαλύτερη φαβέλα του Ρίο

Στην πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία το 18% του πληθυσμού (λιγότερο από το 1/5) ζει σε φαβέλες, δηλαδή σε παραγκουπόλεις, μέσα σε ανθυγιεινά σπίτια, όπου αντιμετωπίζουν καθημερινά διάφορους κινδύνους και καταστροφές από τις κλιματικές αλλαγές, την έλλειψη υγειονομικών υπηρεσιών αλλά και από τη βία που.....
ανθεί σε τέτοιες περιοχές.
Αν και οι περισσότεροι τουρίστες της χώρας ενημερώνονται να μένουν μακριά από τις φαβέλες, η Rocinha ανήκει στις πιο αναπτυγμένες παραγκουπόλεις της Βραζιλίας αλλά και στις πλέον «διάσημες» του κόσμου, συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών, διασήμων και μη.
Σε σύγκριση με τις άλλες παραγκουπόλεις της πόλης, η Rocinha έχει τις καλύτερες υποδομές, με εκατοντάδες επιχειρήσεις, τράπεζες αλλά και πολλά καταστήματα να δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της.
Χτισμένη στην πλαγιά ενός λόφου, ανάμεσα στις πόλεις Sao Conrado και Gávea, η Rocinha είναι μία από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης ενώ έχει μία βασική διαφορά από τις άλλες παραγκουπόλεις: Δεν υπάρχουν παράγκες, με τα σπίτια να ξεχωρίζουν για το χρώμα τους!
Για το λόγο αυτό η Rocinha είναι η πιο διάσημη και πολυφωτογραφημένη παραγκούπολη της Βραζιλίας, με πολλές αναφορές στον Τύπο, ενώ αρκετές διασημότητες από το χώρο της πολιτικής και του κινηματογράφου έχουν κάνει κατά καιρούς μια στάση στην περιοχή.
Ο συγγραφέας Robert Neuwirth κάνει μια εκτενή αναφορά στη Rocinha, στο πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο «Shadow Cities», και στέκεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη μεταμόρφωση της περιοχής από «παραγκούπολη σε σύγχρονη γειτονιά, που διατηρεί στο ακέραιο το παραδοσιακό χρώμα του παρελθόντος», όπως λέει ο ίδιος.
perierga.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια