Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Επάγγελμα Οικιακά: με καλό μισθό και ασφάλιση!

Με το σκεπτικό ότι η πρόσληψη ενός ατόμου για να κάνει τις δουλειές του σπιτιού, να μαγειρεύει, να καθαρίζει, να πληρώνει τους λογαρισμούς κ.λπ. κοστίζει αρκετά χρήματα, ενώ μια σύζυγος που ασχολείται έτσι ή αλλιώς με τα οικιακά δεν λαμβάνει κανέναν μισθό και είναι ανασφάλιστη, οι ινδικές Αρχές, και πιο συγκεκριμένα.....
το Υπουργείο Union Women and Child Development Ministry, αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα τα «Οικιακά» να γίνουν κανονικό επάγγελμα, με μισθό και όλες τις παρελκόμενες παροχές.
Από εδώ και στο εξής, λοιπόν, αν ο νόμος ψηφιστεί, θα είναι υποχρεωτικό για τον Ινδό σύζυγο να «πληρώνει» με σταθερό μισθό τη γυναίκα του ανάλογα με τις εργασίες που κάνει εντός σπιτιού.
Έτσι η γυναίκα, μητέρα και οικονόμος (σύζυγος 3 σε 1, δηλαδή) του σπιτιού θα ονομάζεται «home engineer» («μηχανικός σπιτιού») και θα λαμβάνει μισθό της τάξης του 10%-20% του μηνιαίου μισθού του συζύγου της.
Οι αντιδράσεις ποικίλλουν, ενώ δεν είναι λίγες οι φεμινιστικές οργανώσεις που αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «η κίνηση αυτή είναι προσβλητική και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ευνοήσει την εκτίμηση μεταξύ των δύο φύλων».
Όσο για τους άντρες, οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι μια «ευγενική προσπάθεια» και μια «κίνηση καλής θέλησης» απέναντι στις έτσι ή αλλιώς εργαζόμενες γυναίκες τους!
perierga.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια