Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΕΠΙΛΥΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑμεΑ

ΘΕΜΑ: «Προς επίλυση οι μετακινήσεις Μαθητών με Αναπηρία»
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε, η Ομοσπονδία μας από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και σήμερα, παρακολουθεί πολύ στενά το πρόβλημα των μετακινήσεων των Μαθητών με Αναπηρία σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα δε....
των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Αττικής. Έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα επίλυσης αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος με προτάσεις, παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις.

Σήμερα, 1 Νοεμβρίου 2012 (2 μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους!!!), μετά από ενημέρωση που είχαμε από την Περιφέρεια Αττικής, μας γνωστοποιήθηκε ότι το ΚΤΕΛ Αττικής και μεμονωμένοι ιδιοκτήτες μεταφορικών μέσων, που εκτελούν δρομολόγια μετακινήσεων Μαθητών ΑμεΑ στην Περιφέρεια Αττικής, ξεκινούν και πάλι να μεταφέρουν μαθητές από και προς τις ΣΜΕΑ και όπως εκτιμάται από την Περιφέρεια, μέχρι τη Δευτέρα, 5/11/2012, θα έχουν ξεκινήσει όλα τα δρομολόγια στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ δεν επαναπαύεται με την εξέλιξη αυτή. Συνεχίζει να παρακολουθεί το θέμα, διεκδικώντας τη μόνιμη επίλυσή του, ώστε οι Μαθητές με Αναπηρία, ισότιμα με τον υπόλοιπο μαθητικό πληθυσμό της χώρας, να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα το αγαθό της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης.

Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι γονείς, σε όλα τα σχολεία, να παρακολουθούν το θέμα, να βρίσκονται σε εγρήγορση και να επικοινωνούν με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ για οποιαδήποτε πιθανή αρνητική εξέλιξη της μετακίνησης στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά τους.
Για την Εκτελεστική Επιτροπή,
Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια