Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους

Σε περιόδους σαν αυτή που διανύουμε, τα δεδομένα ανατρέπονται και οι συνήθειες αλλάζουν.
Η αλληλεγγύη αυξάνεται - ή, τουλάχιστον, πρέπει να αυξάνεται - και οι άνθρωποι αναζητούν νέες δράσεις, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν μια καλή "απόδραση" από την καθημερινότητα.
Σε αυτό το πλαίσιο, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που δηλώνουν συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα .....

εθελοντικής δράσης για τη διαχείριση κινδύνων και κρίσεων και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών με την ονομασία "Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους".

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς (νοσοκομεία, ΔΕΚΟ, Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης κ.α), και έχει τις εξής βασικές θεματικές ενότητες:

*    Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Ακραία καιρικά φαινόμενα.
*    Σεισμοί - Διασώσεις.
*    Θαλάσσια ναυτικά ατυχήματα.
-    Προστασία θαλάσσιου περιβάλλοντος.
   Πρώτες βοήθειες - Διαχείριση καταυλισμών.
*    Εθελοντική δράση πολιτικής προστασίας.

Η προσπάθεια αυτή λαμβάνει χώρα εδώ και σχεδόν μια 10ετία και έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 8.500 εθελοντές, σε 210 δήμους της επικράτειας
.
Οι νέοι άνθρωποι που το τελευταίο διάστημα ζητούν να ασχοληθούν με εθελοντικά προγράμματα είναι όλο και περισσότεροι, σε σχέση με το παρελθόν, και η συμμετοχή σε σεμινάρια εκπαίδευσης όλο και πιο μεγάλη.

Δείγμα πως η κρίση δημιουργεί και ενεργοποιεί δυνάμεις που ήταν έως τώρα παροπλισμένες.
Αρκεί, βέβαια, αυτή η διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης να υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, αφού τώρα πιο πολύ από ποτέ χρειάζεται ο ένας τον άλλο
.
Σταύρος Παπαντωνίου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια