Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παραλύει η χώρα - Μπαράζ απεργιών

Τα συνδικάτα αντιδρούν στα μέτρα λιτότητας,
Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ Δευτέρα και Τρίτη - Απεργία διαρκείας τα Ταξί,Θα παραλύσει η χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς τα συνδικάτα καλούν μαζικά τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Οι νοσοκομειακοί και οι .....
ιδιώτες ιατροί, οι οδοντίατροι, οι υπάλληλοι των αστικών συγκοινωνιών, των ΕΛΤΑ, των τεχνικών επιχειρήσεων και των μεταφορών, οι ιδιοκτήτες ταξί, οι σιδηροδρομικοί, οι ναυτεργάτες, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην απεργία, ενώ και οι ελεγκτές εναέριες κυκλοφορίας θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Τρίτη.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα και Τρίτη 5 και 6 Νοεμβρίου δεν θα κυκλοφορήσει κανένας συρμός του Μετρό, των ΗΣΑΠ και του Τραμ, καθώς τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, καλώντας τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Τρίτης και της Τετάρτης.

Χωρίς ταξί από Δευτέρα θα μείνει όλη η Ελλάδα, καθώς αιφνιδίως η ομοσπονδία των αυτοκινητιστών κήρυξε την Παρασκευή απεργία διαρκείας, με ισχύ από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ελεγκτών Ενέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 6, με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 13.00 τοπική ώρα, που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων.

Ακόμη, σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) καλεί τα μέλη της σε 48ωρη απεργία, δηλώνοντας την αντίθεσή της «στην ψήφιση των νέων βάρβαρων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων» και στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ.

Επίσης, οι νοσοκομειακοί ιατροί προχωρούν σε τριήμερη απεργία από τις 5 έως και τις 7 Νοεμβρίου, ενώ οι ιδιώτες ιατροί, αλλά και οι οδοντίατροι σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη. Μάλιστα, λόγω της απεργίας των εργαζομένων του ΟΣΕ, δεν θα υπάρχει σύνδεση του Μετρό με το διεθνές αεροδρόμιο των Αθηνών, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο πέραν του σταθμού «Δουκίσσης Πλακεντίας» ανήκει στον ΟΣΕ.

Κανένα τρένο δεν θα κυκλοφορήσει την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στην 48ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ.

Ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων θα συμμετέχει επίσης στην 48ωρη γενική απεργία και η ΟΤΟΕ με ανακοίνωση καλεί τα μέλη της σε δύο απεργιακές συγκεντρώσεις τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης και 7ης Νοεμβρίου συμμετέχουν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) αντιδρώντας στην επικείμενη ψήφιση των νέων φορολογικών και άλλων μέτρων.

Στη Θεσσαλονίκη, το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κυκλοφορήσουν μόνο λεωφορεία του ΟΑΣΘ με προσωπικό ασφαλείας, ενώ την Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00.

Ακόμη, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ) κήρυξε 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Νοεμβρίου και καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Τρίτη στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου εκδικάζεται «η κατάργηση της Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΟΣΕΤΕΕ - ΣΤΥΕ».

Σε κινητοποιήσεις καλεί τους εργαζομένους στις εμπορευματικές και επιβατικές οδικές μεταφορές και Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), η οποία συμμετέχει στη 48ωρη απεργία.
greecelands

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια