Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ασέλγεια σε ανήλικη μαθήτρια η κόρη Μπαμπινιώτη

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση πως η κόρη του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη διώκεται κατηγορούμενη για «κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κάτω των 18 ετών».
Η Φλωρίτα Μαρία Μπαμπινιώτη, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών κατηγορείται πως είχε συνάψει ανήθικη σχέση με ανήλικη μαθήτρια της την περίοδο -το 2008- που ήταν καθηγήτρια στο Αρσάκειο.
Όπως αναφέρει το zougla.gr οι γονείς της νεαρής μαθήτριας κατήγγειλαν το περιστατικό και η υπόθεση πήρε το δρόμο για τη Δικαιοσύνη και τελικά ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος της κόρης του Μπαμπινιώτη.
Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με το υπ' αρ. 2788/2012 βούλευμά του έκρινε και πάλι ότι η καθηγήτρια πρέπει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, η οποία και θ' αποφανθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες σε βάρος της.
Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης η Φλωρίτα Μπαμπινιώτη αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτηση της, η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή, ωστόσο μετά από ένα χρονικό διάστημα επέστρεψε ξανά και επαναπροσλήφθηκε στο Αρσάκειο και τοποθετήθηκε στο γραφείο του πατέρα της Γιώργου Μπαμπινιώτη, έχοντας όμως μόνο με διοικητικά καθήκοντα και δεν έρχεται σε επαφή με μαθητές.
Ερωτηματικά όμως προκύπτουν καθώς φέρεται πως υπήρξε και δεύτερο περιστατικό παρενόχλησης μαθήτριας από την Φλωρίτα Μπαμπινιώτη ωστόσο ο πατέρας της δεύτερης ανήλικης μαθήτριας που φέρεται να έχει υποστεί παρενόχληση, αποφάσισε να μην προχωρήσει σε καταγγελία, αλλά πήρε το παιδί του από το σχολείο και το μετέγραψε σε άλλο.

ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια

 1. Ανώνυμος25/11/12, 2:15 π.μ.

  Ε μα να απολύουμε τώρα καθηγητές για ψύλλου πήδημα!!! Σιγά!!! Επειδή είχε ερωτική σχέση η καθηγήτρια με την ανήλικη μαθήτριά της....συμβαίνουν αυτά στο Αρσάκειο.....και τους Λιγνάδιδες τους έχουμε κρατήσει. Ξέραμε και τον πατέρα τους!

  Και δε το λέω από συντηρητισμό. Οι ψυχίατροι και οι ψυχαναλυτές, πέρα απ' το ότι οι περισσότεροι το καταλαβαίνουμε και από μόνοι μας, πως πολλοί έφηβοι ερωτεύονται μεγαλύτερους ή καθηγητές, αλλά η φαντασίωση από την πραγματικότητα απέχει πολύ και ο έφηβος που θα κάνει πράξη αυτή τη φαντασίωση είχε ήδη προβλήματα και του δημιουργούνται πολλά περισσότερα.

  Ο Μπαμπινιώτης ανέκαθεν ήταν "σπουδαία προσωπικότης και ό,τι πιο κατάλληλο για υπουργός παιδείας!" Το είχαμε καταλάβει από τα 12 και από την επιλογή των καθηγητών μας.

  Κατά τα άλλα απαγορεύονταν τα σορτς και οι βερμούδες γιατί ήταν προκλητική ενδυμασία. Απαγορευόταν να φιλάς αγόρι (λίγα είχαμε εμείς τότε. Αν σε έπιαναν σε πηγαίναν στο γραφείο. Κι αν το ξανάκανες έπαιρνες αποβολή. Στους κήπους δε προλάβαινες να βγεις και να ευχαριστηθείς γιατί το διάλειμμα ήταν 20λεπτο. Μέχρι να βγεις έμπαινες μέσα. Κάθε μήνα πηγαίναμε για εκκλησιασμό. Μας μαθαίνανε να ψέλνουμε και όποιος ήθελε κοινωνούσε.  Επίσης σημειώνω σχόλιο κάποιας άλλης παλιάς αρσακειάδας που το δημοσίευσε κάτω από ανάρτηση σε άλλο site.  Το ερώτημα για μένα, πρώην Αρσακειάδα, είναι πώς και κόπτονται έτσι για αυτή την ιστορία, ειδικά δεδομένου ότι γνωρίζω προσωπικά τουλάχιστον 4 περιστατικά μαθητριών που στα 16-17 τους, τους την έπεσαν και σύναψαν σχέση μαζί τους καθηγητές, όχι και τόσο πολλά χρόνια πριν, με διάφορα αποτελέσματα: Μια τον παντρεύτηκε, άλλη μαλλιοτραβήχτηκε με τη γυναίκα του, άλλη (πιο πρόσφατα) εκδιώχθηκε κακήν-κακώς από το σχολείο για να θαφτεί η ιστορία κ.α. Το εν λόγω σχολείο έχει ιστορικό τέτοιων περιστατικών, εκεί θέλω να καταλήξω, για να μη μιλήσω για το σεξισμό καθηγητών και τα λογής-λογής σεξιστικά και ομοφοβικά "αστειάκια" στο μάθημα... Έχω συλλογή! Η υπόθεσή μου είναι ότι το "σοκαριστικό" για αυτό το εξόχως "ελληνορθοδόξων αξιών", μικροαστικό σχολείο (και με αυτό εννοώ και το στάτους των οικογενειών που στέλνουν εκεί τα παιδιά τους) είναι το ομοφυλοφιλικό της σχέσης, εξού και στέλνεται η Μπαμπινιώτη στο πυρ το εξώτερο. Να καταδικαστεί εφόσον είναι ένοχη, προφανώς, και καλώς να χάσει και τη δουλειά της σε αυτή την περίπτωση. Αλλά να μην υπάρχουν double standards, ας διώξουν και μερικά (στρέητ) κουμάσια ακόμα, που ζουν και βασιλεύουν εκεί μέσα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος9/12/14, 8:54 π.μ.

  Από τα γραφόμενα συνάγεται ότι η συγγραφεύς ή κάποια πολύ εγγύς της, έχει βιώσει παρόμοια κατάσταση από συγκεκριμένο στρέητ η οποία ουδέποτε βγήκε στην επιφάνια. Μάλιστα πίσω από τις λέξεις και τα νοήμαται, ο εν λόγω στρέητ, στα μάτια των υπολοίπων είναι υπεράνω υποψίας, οπότε αν πεις κάτι εναντίον του θα εκληφθεί ως συκοφαντία ή εμπάθεια• άλλα όμως κάνει στα κρυφά, θωπεύοντας μαθήτριες του. Λέμε ίσως…

  ΑπάντησηΔιαγραφή