Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

14 μήνες χωρίς σύνταξη - επίδομα 70.000 ΑμεΑ

Μέχρι και 14 μήνες έχουν μείνει χωρίς σύνταξη και επίδομα περισσότερα από 70.000 Άτομα με Αναπηρία.
"Τον Απρίλιο μας έλεγαν ότι μέχρι τον Ιούνιο το θέμα θα έχει λυθεί. Τώρα μας λένε ότι μέχρι τον Δεκέμβριο το θέμα θα έχει λυθεί. Και ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία για να περάσουν αυτοί οι άνθρωποι επιτέλους από εξέταση και να πάρουν......
το επίδομα και τη σύνταξή τους. Σε έχουν και περιμένεις μέχρι να σε δουν, να ελέγξουν ότι δικαιούσαι το επίδομα.
Ωστόσο, μέχρι τότε, οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχουν κανένα απολύτως εισόδημα" λέει αγανακτισμένος στο Ε.Τ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

"Πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και χρειάζονται οπωσδήποτε χρήματα. Μπορεί να μας υποσχέθηκαν ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει βρεθεί λύση, όμως δεν αρκεί αυτό. Πρέπει να ληφθούν μέτρα, πρέπει να συσταθεί μία επιτροπή που να φροντίζει να γίνονται οι διαδικασίες γρήγορα και να μη βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι στην αναμονή μέχρι και 14 μήνες!", αναφέρει, ενώ σε ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ γίνεται λόγος για "πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση" στην οποία οδηγεί αυτή η κατάσταση, επιρρίπτοντας ευθύνες στο υπουργείο Εργασίας.

Μέσα από το ψήφισμα που κατάθεσαν, τα ΑμεΑ διεκδικούν την επαναχορήγηση της σύνταξης ή του επιδόματος αναδρομικά από την ημερομηνία αίτησής τους για επανεξέταση, ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας των ασφαλισμένων για όσο χρόνο βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, ενώ για όσους καταθέτουν από εδώ και στο εξής αίτηση επανεξέτασης για τη συνέχιση καταβολής επιδόματος ή σύνταξης να ορίζεται
αυτόματη ανανέωση της γνωμάτευσης που έχει λήξει, μέχρι να εκδοθεί η νέα.

Παράλληλα, ζητούν θεσμική εκπροσώπηση της ΕΣΑμεΑ στο Δ.Σ. του ΙΚΑ ειδική μέριμνα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών, ενώ διεκδικούν και την κατάργηση του μέτρου της καταβολής του ποσού των 46,14 ευρώ από τους αιτούντες αξιολόγηση και πιστοποίηση της αναπηρίας, το οποία και χαρακτηρίζουν "απαράδεκτο την παρούσα οικονομική περίοδο"
Kmygiaki@e-typos.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια