Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

10 κτίσματα ιστορικά έγιναν ξενοδοχεία

Άλλο είναι να μένεις σε ένα καινούργιο κτίριο και άλλο σε ένα χώρο που φιλοξενούσε στο παρελθόν μοναχούς, μαθητές ή ...κρατουμένους!
Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα VirtualTourist.com εμπνεύστηκε την παρακάτω λίστα, προτρέποντάς μας να δοκιμάσουμε μια πιο πρωτότυπη διανυκτέρευση στις επόμενες διακοπές μας...

1.  Mandarin Oriental, Πράγα.
Στεγάζεται σε ένα μοναστήρι δομινικανών του 14ου αιώνα.
Βρίσκεται στην ατμοσφαιρική όχθη του ποταμού VItava, στη γειτονιά Mala Strana με τα ξυθοποιεία και τις μπουάτ κλασικής μουσικής.
Φημίζεται για το σπα του, το οποίο διατηρεί την αρχιτεκτονική της εποχής: στη γυάλινη είσοδο οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τα απομεινάρια μιας γοτθικής εκκλησίας, τα οποία ανακαλύφθηκαν κατά την ανακαίνιση του ξενοδοχείου.
 www.mandarinoriental.com
2.  Liberty Hotel, Βοστόνη.
΄Ενα πέτρινο κτίριο ξεπροβάλλει πίσω από τη γέφυρα Longfellow.
Βρίσκεται εκεί από το 1851 και για πολλά χρόνια ήταν γνωστό ως Charles Street Jail - η φυλακή όπου κρατούνταν οι πιο σκληροί εγκληματίες της Βοστώνης.
Σήμερα, το μεγάλο αίθριο, όπου προαυλίζονταν, μοιάζει μαγευτικό χάρη στον μοντέρνο φωτισμό. Ο χώρος σίτισης των κρατουμένων έχει μετατραπεί σε νυχτερινό κλαμπ, οι διάδρομοι που περιδιάβαιναν οι φύλακες λειτουργούν ως μπαρ, ενώ η διακόσμηση στα δύο εστιατόρια θυμίζει το εσωτερικό ενός κελιού.
www.libertyhotel.com
3.  La Purificadora, Μεξικό.
Η πόλη Puebla βρίσκεται 100 χλμ. ανατολικά του Μεξικού και προστατεύεται από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, χάρη στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της, που διατηρούνται αναλλοίωτα.
Στο χώρο όπου το 1884 στεγαζόταν ένα εργοστάσιο παραγωγής πάγου, αρχιτέκτονες με τη συνδρομή αρχαιολόγων σχεδίασαν ένα ξενοδοχείο με γυάλινες επιφάνειες, πισίνες και πολλούς αίθριους χώρους. Όπου κι αν σταθείς, θα έχεις θέα τη γειτονική εκκλησία St.Francis, και αυτός είναi ο λόγος που το La Purificadora θεωρείται ένα άκρως επιτυχημένο  converted hotel.
www.lapurificadora.com
4.   Wanderlust Hotel, Σιγκαπούρη.
Φτάνοντας σε μια πόλη σαν τη Σιγκαπούρη, όπου το εύρος των επιλογών διαμονής είναι τεράστιο, μπορείτε να μην υποκύψετε στην ασφαλή επιλογή ενός ξενοδοχείου στο Marina Bay.
Στη γειτονιά Little India, όπου στεγαζόταν ένα σχολείο, σήμερα βρίσκεται ένα ξενοδοχείο προηγμένου σχεδιασμού.
 Τέσσερις θεματικοί όροφοι ("βιομηχανικός", "εκκεντρικός", "άσπρος", "μαύρος") και ένα γαλλικό εστιατόριο με πάγκους και μπουφέδες σε στυλ κατασκήνωσης υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία.
www.wanderlusthotel.com
5.   Hotel Hospes Palacio del Bailio, Ισπανία.
Όσοι επισκέπτονται την Ανδαλουσία συνήθως επιλέγουν να διαμείνουν στη Σεβίλλη και πετάγονται μέχρι τη Μεζκίτα ντε Κορδόβα για να δουν στο κέντρο της πόλης το πρώην τζαμί που μετατράπηκε σε καθεδρικό ναό.
 Σε ένα παλάτι του 16ου αιώνα στεγάζεται σήμερα ένα ξενοδοχείο, του οποίου η αρχιτεκτονική έχει στοιχεία από το Μαρόκο. Οι ντόπιοι το συστήνουν ανεπιφύλακτα.
www.hospes.com/en/hotel-boutique-hotel-luxury-spain-hospes-cordoba-palacio-bailio/
6  Four Season Hotel, Κωνσταντινούπολη.
Στο χρώμα της ώχρας, η πρώην τουρκική φυλακή  είναι σήμερα ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίσμα και βρίσκεται ανάμεσα στην Αγία Σοφία και στο Μπλε Τζαμί.
Τα βασικά στοιχεία του οικοδομήματος - όπως τα πλακάκια και η πετρόκτιστη αυλή - χρονολογούνται από το  1918. Στα συν το ότι οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα τις υπηρεσίες παροχής του "αδελφού"  Four Seasons στο Βόσπορο.
www.fourseasons.com/istanbul/
7.  Montpelier Plantation, Καραϊβική.
Στο νησί Nevis, όπου τον 18ο αιώνα βρισκόταν μια φυτεία ζάχαρης, σήμερα υπάρχει ένα πολυτελές θέρετρο.
 Το ξενοδοχείο προσελκύει τουρίστες κυρίως επειδή η πριγκίπισσα Νταϊάνα το είχε επιλέξει για τη διαμονή της παρέα με τους δύο γιους της μετά το χωρισμό της με τον πρίγκιπα Κάρολο.
www.montpeliernevis.com
8.. Hotel del Casco, Αργεντινή.
Χτισμένο το 1892 ως εξοχική κατοικία ενός αριστοκράτη, που στη συνέχεια μετατράπηκε σε αποθήκη εμπορευμάτων, το νεοκλασικό αυτό παλάτι είναι πλήρως ανακαινισμένο.
Βρίσκεται 22 χλμ. βόρεια του Μπουένος Άιρες. Τις εντυπώσεις κλέβει η μαρμάρινη σκάλα της εισόδου, οι επιβλητικές κολώνες αλλά και η πλακόστρωτη εσωτερική αυλή.
 Παράλληλα, ολόκληρο το προάστιο του San Isidro όπου βρίσκεται, χάρη στα αμέτρητα αρχοντικά, μοιάζει να είναι βγαλμένο από άλλη εποχή και σίγουρα θα σας μαγέψει.
www.hoteldelcasco.com.ar
9.  Quinta Real Zacatecas, Μεξικό.
Κάποτε ήταν αρένα ταυρομαχιών. Τέτοιου είδους δράσεις έχουν σταματήσει στο κτίσμα από το 1975 και σήμερα είναι ξενοδοχείο, όμως η αρχιτεκτονική των χώρων εξακολουθεί να εντυπωσιάζει λόγω χρωμάτων και διακόσμησης, η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα ένα τυπικό ξενοδοχείο.
 Οι επισκέπτες είθισται να ανεβαίνουν με το τελεφερίκ στο  Cerro de la Bufa, για να απολαύσουν τη θέα από ψηλά.
www.quintareal.com/acapulco/zacatecas
10.  Conervatorium Hotel, Άμστερνταμ.
Το ιστορικό ωδείο του Άμστερνταμ μετατράπηκε πρόσφατα σε πεντάστερο ξενοδοχείο - ανακαίνιση που συνέβαλε στην αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής Museumplein  (Η Συνοικία των Μουσείων).
Αφού θαυμάσετε τη θέα από τις γυάλινες προσόψεις του κτιρίου, κάντε ένα πέρασμα από τους "ναούς" της τέχνης και έπειτα χαζέψτε τις βιτρίνες μεγάλων οίκων μόδας που βρίσκονται μια ανάσα μακριά.
www.conservatoriumhotel.com
Σεμίνα Σαραντοπούλου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια