.
Συστατικά1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Το χυμό 1-2 λεμόνια (προαιρετικά)
Τρόπος μαγειρέματος:
1
Ανακάτεψε το ζαχαρούχο με το γιαούρτι σε ένα μπόλ. Χτύπησε με το μίξερ να γίνει αφράτο και ελαφρά πιο κρεμώδες από το γιαούρτι
2
Πρόσεξε μην το παρακάνεις με το γιαούρτι και κόψει....
3
Προαιρετικά και για ελαφρά λεμονάτη γεύση βάλε το χυμό από το λεμόνι. Άφησε στο ψυγείο να κρυώσει καλά
4
Αν έχεις απγωτομηχανή, γύρισέ το εκεί και άφησε μέχρι να παγώσει καλά
5
Εναλλάκτικά άφησε στην κατάψυξη σκεπασμένο για 2 ώρες τουλάχιστον. Προσπάθησε να το ανακατέψεις όσο περισσότερο μπορείς για να μην κάνει κρυστάλλους και βάλε πάλι στην κατάψυξη
6
Σέρβιρε με όποιο επιδόρπιο εσύ επιθυμείς
Frozen yogurt με γεύση φράουλα
μερίδες 5Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Υλικά:
500 γραμμ. φράουλες ώριμες και γερές
150 γραμμ. ζάχαρη
250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. βότκα ή κονιάκ (προαιρετικά)
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Διαλέγουµε ώριµες και γερές, κατακόκκινες φράουλες.
Τις πλένουµε πολύ καλά.
Αφαιρούµε το κοτσάνι και τις κόβουµε σε κοµµάτια µέσα σε µπολ.
Τις πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη και το αλκοόλ.
Τις ανακατεύουµε πολύ καλά.
Τις καλύπτουµε µε µεµβράνη και τις αφήνουµε για 30΄ στο ψυγείο.
Στη συνέχεια πολτοποιούµε το µείγµα στο µπλέντερ, προσθέτουµε το γιαούρτι και το λεµόνι.
Χτυπάµε το µείγµα στο µπλέντερ να γίνει λείο.
Δοκιµάζουµε το µείγµα και αν ξινίζει προσθέτουµε λίγη ζάχαρη.
(Προσωπικά µου αρέσει να µην είναι πολύ γλυκό).
Αν θέλουµε πιο λεία υφή µπορούµε να σουρώσουµε το µείγµα σε ψιλή σήτα (πτοτιµώ να «σκάει» η φράουλα στο δόντι).
Τότε, αν έχουµε παγωτοµηχανή, αδειάζουµε το µείγµα στην παγωτοµηχανή και το χτυπάµε παγώνοντάς το.
Αν δεν έχουµε παγωτοµηχανή, παγώνουµε το µείγµα στην κατάψυξη µέχρι να κάνει σώµα, να σταθεροποιηθεί ελαφρά, και τότε το χτυπάµε µε µίξερ χειρός να αφρατέψει καλά.
Ξαναπαγώνουµε και επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουµε το frozen yogurt να είναι πιο αφράτο.
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου