Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Braille, τυφλός λόγω γενετικής ανωμαλίας, αναζητεί σπιτικό

"Όσα γνωρίζουμε ή νομίζουμε ότι ξέρουμε για τα ζώα είναι ο αφρός. Από κάτω βρίσκεται ένας ωκεανός πληροφοριών, μέσα στον οποίο μόλις που αρχίσαμε να τσαλαβουτάμε αδέξια.."
Τρεις μέρες κράτησε το 14ο συνέδριο για τα ζώα συντροφιάς ICWAWC στη Βραβώνα (16-18/10), και η φράση αυτή.....
επαληθεύτηκε άπειρες φορές.
Σκυλιά που ανιχνεύουν τον καρκίνο, που προειδοποιούν διαβητικούς για επερχόμενη κρίση, νέες προσεγγίσεις στη συμπεριφορά, μια θάλασσα ελπίδας μέσα στο ζώφο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Σήμερα η ελπίδα αναζωπυρώνεται μέσα στα αποκαΐδια της "ανθρώπινης επικυριαρχίας" με έναν τρόπο που με κάνει πολύ αισιόδοξο. Στην Ελλάδα, πράγματα συμβαίνουν! Οι κακοποιήσεις ζώων καταγγέλλονται επώνυμα και τιμωρούνται.
Η χρησιμότητα του σκύλου - συντρόφου, οδηγού, ιατρικού ανιχνευτή γίνεται κτήμα της κοινής μας συνείδησης. Σύντομα, θα δούμε και τους πρώτους δικούς μας σκύλους - οδηγούς τυφλών, μέσα από ένα φιλόδοξο σχέδιο που παρακολουθώ εδώ και καιρό και θα σας ενημερώσω σύντομα.
Σήμερα όμως, θέλω να σας μιλήσω για την αναγκαία ανθρώπινη αντιπαροχή, μέσα από μια αγγελία που έφτασε στο Κ9.
Κάποιοι φίλοι βρήκαν παραιτημένο ένα Λαμπραντόρ. Το σκυλί τυφλώθηκε από μια γενετική ανωμαλία που καταστρέφει τον αμφιβληστροειδή και αφέθηκε στην τύχη του από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του.
Η συγκεκριμένη φυλή προσφέρει τις υπηρεσίες της στους τυφλούς ανθρώπους με μοναδική ανταμοιβή την ικανοποίηση της προσφοράς. Από μια ειρωνεία της τύχης, σήμερα ένα μέλος της χρειάζεται το αντίστροφο...
Ο άνθρωπος που θα το αναλάβει θα ξεπληρώσει το χρέος του είδους του απέναντι σε μια στρατιά σκύλων που κάνει το ίδιο εδώ και δεκαετίες.
Αν είσαι εσύ, θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για τον Braille στη σελίδα του στο facebook: www.facebook.com/BrailleTheDog,
K9mailbox@yahoo.com
 Γιώργος Φραντζεσκάκης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια