Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καλαμάτα - Kalamata

Αυτή η πόλη υπόσχεται, εκτός από εξαιρετικές παραστάσεις χορού, και φωτογενείς βόλτες σε ένα κουκλίστικο ιστορικό κέντρο, και βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, και ιστοριοδιφικές περιηγήσεις, και ξενύχτια με ουζοποικιλίες ή κοκτέιλ πλάι στο κύμα.....

Οι ωραιότερες γωνιές στην πόλη
Το Κάστρο:
Ανηφορίζουμε τα πέτρινα σκαλάκια στον πευκόφυτο λόφο, ρίχνοντας συνέχεια κλεφτές ματιές πίσω, για να τσεκάρουμε άλλη μία πανοραμική θέα της πόλης, αλλαγμένη κατά λίγες μόνο μοίρες. Κτισμένο το 1208, το φράγκικο Κάστρο λέγεται πως ενέπνευσε τον Άγγελο Τερζάκη να γράψει το μυθιστόρημα για την πριγκίπισσα Ιζαμπώ, που έζησε εδώ. Στους πρόποδές του, ο ημισπηλαιώδης ναός του Αγ. Ιωάννη χρονολογείται από τους μεταβυζαντινούς χρόνους, ενώ κάτω από το κάστρο πιθανολογείται ότι βρισκόταν η ακρόπολη των αρχαίων Φαρών. Στο αμφιθέατρο του κάστρου φιλοξενούνται οι περισσότερες παραστάσεις του Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας.
Το ιστορικό κέντρο:
Αν αναρωτιέστε γιατί πολύς κόσμος συμφωνεί ότι η Καλαμάτα είναι η ωραιότερη πόλη της Πελοποννήσου, εδώ, στο ιστορικό της κέντρο, θα βρείτε την απάντηση. Στενά σοκάκια, κουκλίστικα νεοκλασικά σκεπασμένα από κόκκινες κεραμοσκεπές, και αρχιτεκτονικές επιρροές που ξεκινούν από την ιταλική αναγέννηση και φτάνουν στην art nouveau, τον γερμανικό κλασικισμό και την λαϊκή αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα. Στα ενδιάμεσα, πετρόχτιστα εκκλησάκια και ενδιαφέροντα μουσεία (Ιστορικό και Λαογραφικό, Μπενάκειο Αρχαιολογικό και Στρατιωτικό με εκθέματα από την Ελληνική Επανάσταση) προσφέρουν τις απαραίτητες στάσεις για τους λάτρεις της Ιστορίας.
Η παραλία:
Μετά το ιστορικό κέντρο, η παραλία είναι που δίνει στην Καλαμάτα τους έξτρα πόντους ομορφιάς που μόνο η θαλασσινή αύρα μπορεί να προσθέσει σε μια πόλη –κι αυτή είναι που συμβάλλει πιθανώς καταλυτικά στην κατάκτηση του τίτλου της ωραιότερης πόλης της Πελοποννήσου. Φαρδιά πεζοδρόμια με φοίνικες διατρέχουν από τη μία άκρη στην άλλη την παραλιακή οδό Ναυαρίνου, με την θάλασσα να απλώνεται ένα-δύο μέτρα παρακάτω. Στα τραπεζάκια που στήνονται εδώ μέρα-νύχτα σερβίρονται… τα πάντα, από καφεδάκι και ποτό μέχρι ουζοποικιλίες με μεζέ, ενώ οι παραλίες της πόλης (που σίγουρα δεν συναγωνίζονται σε ομορφιά τις πιο απομακρυσμένες, αλλά σε κάθε περίπτωση αποτελούν μια αξιοπρεπέστατη λύση για δροσιστικές βουτιές αν βαριέστε να οδηγείτε) απέχουν πέντε ασταθή από τον καύσωνα βήματα.

Και οι καλύτερες βουτιές
Καρδαμύλη:
Μεγάλα, λευκά βότσαλα, κρυστάλλινα νερά που βαθαίνουν απότομα, και βουτιές με θέα στις καταπράσινες πλαγιές του Ταΰγετου, που υψώνεται από πάνω της. Το πέτρινο χωριουδάκι από το οποίο πήρε το όνομά της, και το ταβερνάκι επάνω στην παραλία (βλέπε παρακάτω) είναι λόγοι αρκετοί για να οδηγήσετε τα τριάντα περίπου χιλιόμετρα που την χωρίζουν από την Καλαμάτα.
Φονέας:
Στα γαλαζοπράσινα νερά του καθρεφτίζονται τα δέντρα που κορνιζάρουν τα βραχάκια του. Είναι στην ουσία δύο μικροί βοτσαλωτοί κολπίσκοι, που χωρίζονται από ένα μεγάλο βράχο. Θα τη βρείτε λίγο μετά την Καρδαμύλη, στο δρόμο προς Αρεόπολη. Για να την προσεγγίσετε, θα χρειαστεί να περπατήσετε λίγο από το σημείο που αφήνετε το αυτοκίνητο, όπου υπάρχει και μια καντίνα για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα εφόδια.
πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια