Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συνταγές για παιδικό πάρτυ

.
Ιδέες για snack που όλα τα παιδάκια τα τρώνε

1. Αλείψτε φέτες ψωμιού που θα τις ψήσετε σε τοστιέρα μέχρι να ροδίσουν με ταραμοσαλάτα. Στολίστε τις με μια φέτα λεμόνι και γαρνίρετε με δυο τρία φύλλα άνηθου.

Οι κουζίνες της Μέσης Ανατολής μοιάζουν με τη δική μας και είναι πολύ αγαπητές.
Για να φτιάξετε μια υπέροχη νοστιμιά που ακούει στο όνομα "μπαμπα γκανούζ" ανακατέψτε την αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα με μερικές κουταλιές ταχίνι.

2. Σε κάθε παιδάκι δώστε ένα βρασμένο αυγό. Πριν έχετε κόψει στο πάνω μέρος ένα καπελάκι. Αφαιρέστε τον κρόκο. Γεμίστε με ρώσικη σαλάτα, ή με σαλάτα φάρμα και γαρνίρετε με τον κρόκο και το καπελάκι από το ασπράδι κομμένο σε φετούλες.

3. Ψήστε ολόκληρες πατάτες με τη φλούδα στο φούρνο μικροκυμάτων, αφού τις πλύνετε πολύ καλά και σερβίρετε τις όσο είναι ζεστές με μια κουταλιά τζατζίκι ή τυροκαυτερή. Θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό ορεκτικό.

4. Βάλτε μέσα στα σάντουιτς ή τα τοστ, που θα φτιάξετε για τα παιδιά τυροσαλάτα, αντί για βούτυρο ή μαργαρίνη και αμέσως θα αποκτήσουν μια ξεχωριστή γεύση, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

5. Αν θέλετε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μπουρεκάκια δεν έχετε παρά να κόψετε σε λωρίδες φάρδους πέντε εκατοστών φύλλα κρούστας, να τοποθετήσετε μια γεμάτη κουταλιά τυροκαυτερή μέσα και να τυλίξετε σε τριγωνάκια κάθε λωρίδα φύλλου. Θα ζεστάνετε λάδι σ' ένα τηγάνι και θα τα τηγανίσετε μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά.