Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι ...καλύτεροι κακοί του κινηματογρ​άφου

* Η Μάγισσα από τη "Χιονάτη"
Το 1937, το κλασικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ "Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι" είχε μεταφερθεί στον κινηματογράφο από το στούντιο του Ντίσνεϊ σε μια πρωτοποριακή για εκείνη την εποχή ταινία κινούμενων σχεδίων.
Σήμερα το έργο θεωρείται κλασικό και η φιγούρα της κακιάς μάγισσας που θέλησε να βγάλει από.....

τη μέση τη Χιονάτη είναι πλέον μία από τις πιο κακιασμένες του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Το σχέδιό της, η γραμμές του προσώπου της και η συμπεριφορά της ενέπνευσαν τα χρόνια που ακολούθησαν πολλούς σχεδιαστές και ηθοποιούς.
* Ο Βόλντεμορτ από τον "Χάρι Πότερ".
Ο ΄Αρχοντας του Σκότους , ο ήρωας των βιβλίων της Ρόουλινγκ, θέλησε να αποκτήσει την αθανασία και να εξουσιάσει τον κόσμο. Για να το πετύχει, ξεπέρασε κάθε όριο κακίας.
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1997 στη "Φιλοσοφική λίθο", το πρώτο βιβλίο της σειράς "Χάρι Πότερ".
Στον κινηματογράφο ενσαρκώθηκε από τον Βρετανό ηθοποιό Ρέι Φάινς, για πρώτη φορά το 1999. Ήταν τόσο κακός, που δεν έδειχνε έλεος ούτε στους πιο πιστούς του υπηρέτες.
* Η Κρουέλα Ντε Βιλ από τα "101 σκυλιά της Δαλματίας".
Μια από τις πιο κακιασμένες και άσπλαχνες ηρωίδες της Ντίσνεϊ. Δεν είναι τυχαίο που το όνομά της προέρχεται από τη λέξη cruel (= βάναυσος) και το επώνυμό της ακούγεται ως "ντέβιλ", που σημαίνει "διάβολος".
Ήθελε να αιχμαλωτίσει τα γλυκύτατα 1012 σκυλάκια της Δαλματίας και να φτιάξει γούνες, αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφερε ποτέ. Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1961, στην ταινία κινούμενων σχεδίων "Τα 101 σκυλάκια Δαλματίας".
Το 1996 ζωντάνεψε από την ηθοποιό Γκλεν Γκλόουζ, στο live-action remake της ταινίας.
* Ο Σόρον και ο Σάρουμαν από τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"
Η τριλογία "Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών", το λογοτεχνικό έπος του Τόλκιν, είναι ένας ατελείωτος πόλεμος ανάμεσα στο καλό και το κακό. Η Μέση Γη βρίσκεται στο κυνήγι ενός πανίσχυρου δαχτυλιδιού. Οι καλοί της υπόθεσης θέλουν να το καταστρέψουν, οι κακοί να εκμεταλλευτούν τη δύναμή του. Ο Σόρον, ο απόλυτος κακός της ιστορίας, εξαπολύει τις σκοτεινές δυνάμεις του ώστε να βρεθεί. Ο παμμέγιστος κακός του Τόλκιν θέλει με τη δύναμη του δαχτυλιδιού να κρύψει τον Ήλιο και να απλώσει παντού σκοτεινιά. Όμως, η δύναμη του δαχτυλιδιού γοητεύει και τον Σάρουμαν, έναν άλλο αρχιμάγο, καλό στην αρχή, στη συνέχεια όμως η δύναμη του δαχτυλιδιού θα του πάρει τα μυαλά. Με τις αλχημείες του κατασκευάζει και ρίχνει στην πολεμική σκακιέρα ένα τεράστιο στρατό από νέας γενιάς Όρκ.
* Ο Κάπτεν Χουκ από το "Hook".
Αν και το έπος "Πειρατές της Καραϊβικής" είναι γεμάτο μοχθηρούς καπετάνιους, επιλέγω να αναφέρω έναν πιο στριμμένο, από μια πιο παραμυθένια χώρα. Στην Χώρα του Ποτέ Ποτέ, ο Κάπτεν Χουκ, ένας πειρατής με γάντζο αντί για χέρι, τον οποίο υποδύθηκε (μεταξύ άλλων) ο Ντάστιν Χόφμαν το 1991, ήταν ο φόβος και ο τρόμος.
Λέγεται ότι στο άκουσμά του έτρεμε ακόμη και ο Λονγκ Τζον Σίλβερ (ένα θαλασσόλυκος που η δική του πειρατική ιστορία εξιστορείται στο "Νησί των θησαυρών" του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον). Ο Πϊτερ Πάν, το παιδί που αρνήθηκε να μεγαλώσει θέλησε να τα βάλει μαζί του και ίσως ξέρετε τι συνέβη από τη μεταξύ τους αναμέτρηση.
* O Joker από τις ταινίες "Batman" και "Σκοτεινός ιππότης".
Ο παρανοϊκός Τζόκερ το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι να προκαλεί χάρος. Η φιγούρα του είναι επηρεασμένη από το τραπουλόχαρτο και είναι ο αιώνιος πονοκέφαλος του Μπάτμαν.
Στον κινηματογράφο έχει ενσαρκωθεί από δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς: στον "Μπάτμαν" του 1989 από τον Τζακ Νίκολσον και στον "Σκοτεινό ιππότη" του 2008 από τον Χιθ Λέτζερ. Οι δύο ηθοποιοί δίχασαν το κοινό για το ποια ερμηνεία ήταν η καλύτερη
* Ο Νταρθ Βέιντερ από το "Starwars"
Σε ένα πολύ μακρινό Γαλαξία γεννήθηκε ο Άνακιν, ένα ταλαντούχο και χαρισματικό παιδί. Όμως, θέλησε να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για να κατακτήσει ολόκληρο τον Γαλαξία και να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος. Έγινε o Darth Vader, ο πιο διάσημος διαστημικός κακός, που δημιουργήθηκε από τη φαντασία του Τζόρτζ Λούκας το 1977 και πρωταγωνίστησε στο έπος του "Starwars". Οι δυνάμεις του δυνάστευαν όλους τους πλανήτες, όμως τι ειρωνεία να ηττηθεί από τον γιό του. Η θρυλική του μάσκα συνδυάζει στοιχεία από γερμανικό κράνος και από το κάλυμμα κεφαλής των σαμουράι.
Σπύρος Γιαννακόπουλος
TessaBle

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια