Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Christian Dior FW 2012

Απ' την στιγμή που την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Christian Dior ανέλαβε ο Raf Simons εγκαινιάστηκε μια νέα εποχή για τον οίκο αφού ο Simons κατάφερε με επιτυχία να παντρέψει την μίνιμαλ αισθητική του με την glamourous κληρονομιά του οίκου.
Ο οίκος είχε πολλά χρόνια να μας δείξει κάτι μίνιμαλ, ιδιαίτερα μετά την....
συνεργασία του με τον εκκεντρικό John Galliano.
Ο Raf Simons διαδέχτηκε με επιτυχία τον τελευταίο και παρουσιάζει την καινούργια κολεξιόν για τον Dior στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας του Παρισιού για το χειμώνα του 2012.
Ο σχεδιαστής θέλησε να ταξιδέψει τον οίκο σε ένα ταξίδι στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα στο Παρίσι του Belle Époque, μια εποχή η οποία χρονολογείται στα 1890 και που θεωρείται από πολλούς η "Χρυσή εποχή" της Γαλλίας, αφού αναπτύχθηκε η τέχνη, η ζωγραφική, η ποίηση, το θέατρο και η λογοτεχνία. Θεωρείται, επίσης, σημαντική εποχή λόγω της δυστυχίας που έφερε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο οποίος σηματοδοτεί και το τέλος της εποχής αυτής.
Παρόλο, λοιπόν, που η συλλογή του Simons για τον Dior έχει αέρα από το μακρινό παρελθόν, αυτός καταφέρνει να δώσει στα κομμάτια μια πιο σύγχρονη μορφή χρησιμοποιώντας έντονες αποχρώσεις αλλά και απαλά υφάσματα, τα οποία έχει διακοσμήσει με λουλούδια, ένα από τα σήματα κατατεθέν του Dior.
Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης φορέματα που αναδεικνύουν το μπούστο και τονίζουν την μέση, με μήκος μέχρι το γόνατο, αλλά και μέχρι τον αστράγαλο σε γραμμή "Α", στενά ανδρόγυνα κουστούμια, γούνες και παλτό.
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο σχεδιαστής: "Η συλλογή αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να αλλάξει ο χαρακτήρας του οίκου, αλλά και να προβάλλουμε την μοναδικότητα της ραπτικής τέχνης."
Η χρωματική παλέτα που χρησιμοποίησε περιλαμβάνει έντονα χρώματα όπως το navy, κίτρινο, απαλό ροζ, φούξια, royal blue κόκκινο, καθώς επίσης μαύρο και γκρι που δεν λείπουν ποτέ από μια κολεξιόν.

Απολαύστε παρακάτω ολόκληρη την συλλογή.
Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια