Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μεταμόσχευσαν μήτρες από μάνες σε κόρες

Οι πρώτες μεταμοσχεύσεις μήτρας από μητέρες στις κόρες τους παγκοσμίως πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Σουηδία για να βοηθηθούν νεαρές γυναίκες να αποκτήσουν παιδιά, ανακοίνωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ.
Δύο νεαρές Σουηδέζες έλαβαν τις μήτρες των μητέρων τους:

«Από τη μία γυναίκα είχε αφαιρεθεί η μήτρα έπειτα από τη θεραπεία ενός καρκίνου του τραχήλου. Η άλλη γυναίκα είχε γεννηθεί χωρίς μήτρα. Οι δύο γυναίκες είναι περίπου τριάντα χρόνων», σύμφωνα με μια κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Σαλγκρένσκα, που βρίσκεται στο Γκέτεμποργκ (δυτική Σουηδία).
«Περισσότεροι από δέκα χειρουργοί συμμετείχαν στις επεμβάσεις, οι οποίες διεξήχθησαν χωρίς επιπλοκές. Οι γυναίκες που έλαβαν τις μήτρες πάνε καλά, αλλά είναι κουρασμένες μετά την επέμβαση», δήλωσε ο Ματς Μπρένστρεμ, καθηγητής Γυναικολογίας - Μαιευτικής στο πανεπιστήμιο και διευθυντής της ομάδας έρευνας.
«Οι μητέρες που έδωσαν τη μήτρα τους είναι ήδη όρθιες και περπατούν και θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μέσα σε μερικές ημέρες», πρόσθεσε.
Οι λεπτομέρειες των επεμβάσεων θα γίνουν γνωστές στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα δοθεί σήμερα.
Η ομάδα έρευνας του καθηγητή Μπρένστρεμ, που αριθμεί 20 πρόσωπα, εργάζεται για το πρόγραμμα αυτό από το 1999.
Η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση μήτρας πραγματοποιήθηκε το 2011 στην Τουρκία.
hdailynews24.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια