Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σε ισχύ ο Δακτύλιος 2023-2024

 
Με αλλαγές επιστρέφει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας από τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, αλλά και με εξαιρέσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες αυτοκινήτων. 

Όσα θα κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας είναι:
 ηλεκτρικό
εκ κατασκευής φυσικού αερίου ή υγραερίου
υβριδικό
κατηγορίας Euro 6 και ταυτόχρονα να εκπέμπει κάτω από 120 gr CO2. Επισημαίνεται ότι οι εκπομπές CO2 δε σχετίζονται με το επίπεδο ρύπων Euro 6.
Ποιοι μπαίνουν ελεύθερα στον δακτύλιο
Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, που έχουν μόνιμη κατοικία εντός του ορίου του Δακτυλίου μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν από τα όρια ελεύθερα. Ωστόσο, θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί την ειδική κάρτα που χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων.
Επίσης, ελεύθερα διέρχονται από τον Δακτύλιο, τα οχήματα ιατρών που φέρουν το ειδικό σήμα, φυσιοθεραπευτών, αναπήρων πολέμου, αυτοκίνητα που οδηγούνται από ή μεταφέρουν ΑΜΕΑ ή ασθενείς που χρήζουν συχνής θεραπείας.

Οι εξαιρέσεις
Στις εξαιρέσεις συμπεριλαμβάνονται και αυτοκίνητα κρατικών υπηρεσιών, ΟΤΑ, Οργανισμών ή επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με ειδικούς αριθμούς κυκλοφορίας ή με εμφανή σήματα των υπηρεσιών αυτών, για τους επικεφαλής ξένων διπλωματικών αποστολών, εκπροσώπων του Τύπου με περιορισμό ανά ΜΜΕ.

Οι περιοχές του δακτυλίου και πώς γίνεται η αίτηση για το σήμα κυκλοφορίας
Ως δακτύλιος ορίζεται η περιοχή που σχηματίζουν οι λεωφόροι και οδοί:
Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Στο μεταξύ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που ανήκουν στις κατηγορίες για τον δακτύλιο, μπορούν να κάνουν αίτηση για να λάβουν το ειδικό σήμα ελεύθερης κυκλοφορίας, μέσω της ειδικής πλατφόρμας του gov.gr

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, χρειάζεται:
-τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet
-τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος
-τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη/εταιρίας που ανήκει το όχημα.
 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια